ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ|ΝΑΥΑΓΙΟ – Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ […]

  • Την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση του Βουλευτή Ζακύνθου, του Δημάρχου και των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων προκειμένου να συνταχθεί κοινή πρόταση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ «ΕΧΩ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ…ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΛΟΓΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ , ΠΕΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ )|

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ . ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ , ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ , ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 5 ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ , ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ… ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ… ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2018 Ο ΑΙΓΕΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΦΡΥΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ , ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΉΣΕΙΣ ΜΟΥ , ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ; ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΡΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΡΥΜΝΗΣΕΙΣ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ. ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΡΘΕΙ , ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΉ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΓΚΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΡΓΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ |H ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ «ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ» Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Έχω πληροφορηθεί το σχέδιο του υπουργείς τουρισμού, εδώ και πολύ καιρό πριν, μάλιστα ήθελε να λάβει θέση και η ΚΕΔΕ. Το θέμα είναι το εξής. Είχε ζητήσει κάποτε το Δημοτικό συμβούλιο να γίνει ένας φορέας, να συμμετέχει δήμος κοινότητες και πολιτική προστασία. Η πολιτική προστασία δεν συμμετέχει σε τέτοιες υποθέσεις. Με τις κοινότητες τότε, δυστυχώς έμεινε πίσω ο φορέας, γιατί δεν υπήρχε η οδός διαφυγής. Τοποθετήθηκαν φύλακες για να εξασφαλίσουμε στοιχειωδώς την ασφάλεια της περιοχής. Εκτοτε οι ξενοδόχοι έκαναν μία ενέργεια για ένα δρόμο που όμως δεν ήταν διαφυγής αλλά βοηθούσε τους τουρίστες να επισκέπτονται το ναυάγιο , εις βάρος κάποιων κοινοτήτων. Είχαμε τις σχετικές αντιδράσεις, κάναμε αίτηση στο δασαρχείο να κάνουμε ένα άλλο δρόμο διαφυγής, και ακόμη δεν μας έχει απαντήσει. Έμαθα πριν από μήνα ότι υπάρχει η πρόταση στο υπουργείο για το φορέα, που θα συμμετέχουν οι κοινότητες όχι όμως και ο δήμος. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετεί το υπουργείο και να καταργεί ουσιώδεις νόμους της δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί να αποφασίζει το υπουργείο, ποιος θα εκπροσωπεί το δήμο. Το τόνισα σε κυβερνητικούς παράγοντες, υπουργούς και απαίτησα να συμμετέχει στο σχήμα, με ένα ποσοστό και ο δήμος. Αυτός ήταν ένας λόγος, που τελικά κοιτάζουν τι θα κάνουν με το σχήμα αυτό και το οποίο δεν το έχουν ανακοινώσει, για να εξυπηρετήσει ένα σκοπό. Ο σκοπός αυτός, δεν θα είναι ωφέλιμος για εμάς. Η πρόταση μου είναι, να συμμετέχει οπωσδήποτε ο δήμος, με εκπρόσωπο του . Θα πρέπει και ο δήμος να έχει τη συμμετοχή του. Όπως γίνεται και με το νέο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ. Νομίζω ότι μετά θα υπήρχε μέρος, να πάρουν ποσοστό και οι ξενοδόχοι, και η περιφέρεια και η εκκλησία . Πρέπει κανείς να την υπολογίζει. Η εκκλησία είναι η εκκλησία, είναι το πιστεύω του κάθε ζακυνθινού. Μπορεί να βοηθήσει στην προκείμενη περίπτωση. Σαν πολίτης αλλά και σαν δήμαρχος, επικεντρώνομαι στο ότι ο δήμος πρέπει να εκπροσωπείται από το δημοτικό του συμβούλιο, που θα αποφασίσει και θα κανονίσει ποιος θα τον εκπροσωπεί. Η δομή της εταιρείας αυτής, είναι άκρως επικίνδυνη. Αν δεν εισακουστούμε προτείνω να ενστερνιστούμε όλα τα δικαιώματα μας, για να ανατρέψουμε αυτή την απόσταση. Αυτός είναι μάλλον ένας τρόπος ιδιωτικοποίησης του ναυαγίου. Αύριο ποιος θα έρθει να το ανοίξει; Ποιος θα κάνει τις ενέργειες για λειτουργήσει με ασφάλεια; Είναι σοβαρό το θέμα θα πρέπει να μας βρει όλο το δημοτικό συμβούλιο ενωμένο… Το θέμα του Ναυαγίου το παλεύουν από τότε που ήρθα εγώ στη Ζάκυνθο. Θα χαρώ να βγάλουμε ένα ψήφισμα όλοι μαζί που θα πιέσει και θα καταλάβουν ότι η Ζάκυνθος πρέπει να εκπροσωπείται στόν φορέα διαχείρισης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ |ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ «ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ» ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»)

«Αναδείχθηκαν σοβαρά ζητήματα από τη συζήτηση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Ζάκυνθο με βάση τη σημασία που έχει αυτό το παγκόσμιο κατατεθέν, το Ναυάγιο. Αναδείχτηκαν πλευρές του άρθρου 30. Έτσι όπως διατυπώνετε δεν είναι σε θετική κατεύθυνση. Οι τροποποιήσεις αναιρούν τη βασική στόχευση του άρθρου. Αν οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, μιλάμε γι α μια τοπική εταιρεία, στην οποία όμως, διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό, ότι πράγματι αυτό θα υπηρετήσει τη Ζάκυνθο, με εγγύηση το δήμο. Όμως έτσι ο βουλευτής ζητάει την οριστική αναμόρφωση του άρθρου 30. Πιστεύω ότι η πρόθεση του, αυτή είναι, και θέλει να μπορεί να λέει αύριο ότι δεν συμβάλαμε στην ιδιωτικοποίηση. Είναι προφανές ότι γίνεται μια υπόθεση ξεπουλήματος. Θα εμποδίσει κανένας, κάποιον από την ΠΙΜΑΝΑ, να αγοράσει μετοχές; Όχι είναι προφανές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η βορειοδυτική Ζάκυνθο ήταν ένα φιλέτο. Κάποιοι προσπάθησαν να το πάρουν που μέσα στη καρδιά αυτού του φιλέτου ήταν το Ναυάγιο. Τώρα κάποιος άλλος προσπαθεί να το πάρει. Όταν ψηφίζεις ανώνυμες εταιρείες, αντικειμενικά τα πράγματα προχωράνε μόνα τους. Εάν κε βουλευτά ψηφίσετε, ότι το 50% περνάει στο δήμο και οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται τότε μιλάμε για κατάργηση του άρθρου 30. Θα συμφωνήσω με τις κριτικές που γίνονται ότι το ναυάγιο αφέθηκε σε απαράδεκτη κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρξει ένας φορέας με πλειοψηφική συμμετοχή του δήμου που θα διαχειριστεί αυτή τη περιοχή και θα διασφαλίζει ότι η περιοχή θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Άλλο αυτό και άλλο να γίνει όχημα όπως γίνεται με το άρθρο 30. Γιατί στις ιαματικές πηγές δίνεται το 50% στους δήμους; Υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθούν αναπτυξιακές επιχειρήσεις των δήμων. Διαφωνώ με απόψεις ότι το άρθρο αυτό, είναι σε θετική κατεύθυνση. Επίσης πρέπει να περιμένουμε την τελική κατάθεση του νομοσχέδιου στη διαβούλευση»

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»| ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ – «ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ» ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΕΝΕΣΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ -«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

«Δυστυχώς όλη η συζήτηση που γινόταν δεν ήταν για την ασφάλεια των κάτοικων, αλλά ούτε και για το φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά ποιος θα ελέγχει αυτό το «φιλέτο του ναυαγίου» Όλες οι προτάσεις στην ουσία είναι για την ιδιωτικοποίηση του Ναυαγίου ,με καταστροφικά αποτελέσματα για το ζακυνθινό λαό. Το σχέδιο της κυβέρνησης λέει ότι συστήνεται η εταιρεία σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας Ο βουλευτής μας είπε ότι είναι φανταστικό σενάριο η πώληση εταιρειών δημοσίου συμφέροντος. Να του υπενθυμίσω τι έλεγαν με τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια, ΔΕΔΔΗΕ κλπ. Το πρόβλημα είναι πως θα ονομάσουμε την εταιρία και ποιοι θα είναι μέτοχοι; Η ουσία, είναι ότι ο ζακυνθινός λαός θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο για να μπει στη περιοχή. Οι μικροεπαγγελματίες θα πληρώνουν χαράτσι στην εταιρεία ή ακόμη καλύτερα δεν θα τους επιτρέπεται να δουλεύουν. Γιατί πρέπει να γίνει φορέας; Γιατί για κάθε έργο που χρειάζεται θα πρέπει το κράτος να ιδρύει μια εταιρεία; Συμφωνούν σε αυτή τη πολιτική και παραδίδουν το πλούτο του ελληνικού λαού σε κάθε συμφέρον. Άλλωστε δεν έχει στεγνώσει το μελάνι για την επένδυση. Εμείς θα καλέσουμε το ζακυνθινό λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, θα πρέπει να αντιδράσουν να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και μαζί να την ανατρέψουμε Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ |Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ»)

«Μετά τη τοποθέτηση του κ. βουλευτή ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Η έδρα να είναι στη Ζάκυνθο. Ο Δήμος να εκπροσωπείται στον φορέα και να προβλεφτούν ανταποδοτικά. Να παραμείνει η εκπροσώπηση των κοινοτήτων Αναφωνήτριας και Βολιμών. Να μη παρέχεται η μεταβίβαση των μετοχών σε ιδιώτες»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ |ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ «ΔΗΜΙΟΥΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ … ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ …» ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»)

«Είναι πολύ σημαντικό που συμμετέχει ο βουλευτής στη συνεδρίαση αυτή ώστε να αντιληφθεί τις ανησυχίες Εμείς σαν παράταξη αισθανόμαστε μια πικρή ικανοποίηση. Βάζαμε εδώ και πολλά χρόνια το ζήτημα της δημιουργίας οργανισμού διαχείρισης τουριστικού προϊόντος και το δεύτερο ο φορέας διαχείρισης του Ναυαγίου. Εμείς εγκαίρως έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Σήμερα ερχόμαστε να γίνονται αποδεκτές αυτές οι δυο προτάσεις. Εγώ θα πάω στο άρθρο 1 που δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις του δήμου μας. Περιγράφει επακριβώς την επιχειρηματική μορφή που θ α πρέπει να έχει ο φορέας. Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα με νομοθεσία του 2020 να δημιουργήσουμε τον Οργανισμό. Θα πρέπει ο δήμος μας από τώρα, να φτιάξει τις απαραίτητες μελέτες γι α την αίτηση. Υποχρέωση του δήμου μας είναι τουλάχιστον, το 1% του δήμου μας να εντάσσετε υπέρ του φορέα. Στο άρθρο 30 θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι σοβαρές οι αιτιάσεις του κ.Βουλευτή… Οι προτάσεις που ακούστηκαν γίνονται με καλόπιστο τρόπο και πιστεύω θα αξιολογηθούν από τον κύριο βουλευτή. Όμως δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά. Πριν ενάμισι μήνα υπογράφει διάταξη για τις αναθέσεις από τις περιφέρειες προβολής του τουριστικού προϊόντος. Είναι ουσιαστικά μία τραβηγμένη μορφή δικαιώματος στις περιφέρειες, για απευθείας αναθέσεις με σημαντικά ποσά. Ίσως να έχουν επιλεγεί και αυτοί που θα κάνουν τις δουλειές. Είναι πολύ σημαντικό κε Δήμαρχε να δείτε από την αρχή τα πράγματα με νηφάλιο τρόπο. Θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχει υλικό πλουσιότατο για τον οργανισμό τουρισμού, από τον κ.Κολύρη. Είναι έτοιμη η δουλειά, είναι έτοιμη η μελέτη χρειάζεται επικαιροποίηση»

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»| ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ «ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ … ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»

«Ακούστηκαν σωστές κατευθύνσεις από όλες τις παρατάξεις σήμερα και δόθηκαν καλές ερωτήσεις στον κ. Βουλευτή όπως και απαντήσεις από τον ίδιο. Αποτύχαμε ως ζακυνθινοί να εκμεταλλευτούμε τόσα χρόνια το φυσικό μας κάλος , αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Καλή η συζήτηση σήμερα και οι παρατάξεις σε πολλά σημεία , όπως πολύ καλός και ο δήμαρχος. Το λάθος του είναι, ότι έρχεται χωρίς γραπτή εισήγηση. Θα έπρεπε να την έχουμε από νωρίτερα, να την μελετήσουμε. Έρχεται τώρα το κράτος, να καλύψει τα λάθη του παρελθόντος, με ένα νομοσχέδιο που έχει αστοχίες , γεγονός που το αναγνώρισε και ο βουλευτής Θέλουμε το δήμο μέσα στο φορέα, την έδρα στη Ζάκυνθο, και να ξέρουμε τον πρόεδρο. Το εγχείρημα θα το κρίνει ο χρόνος και θα είναι ένα εγχείρημα που θα πάει τη Ζάκυνθο μπροστά»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ»| ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ «Ζητάμε την ίδρυση φορέα διαχείρισης, που θα ανήκει αποκλειστικά στη Ζάκυνθο, με την συμμετοχή του Δήμου και της Εκκλησίας»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • Την ίδρυση φορέα και όχι εταιρείας.
  • Συμμετοχή στον φορέα του Δήμου και της Εκκλησίας.
  • Έδρα στη Ζάκυνθο
  • Να μην υπάρξουν περιορισμοί στις ιδιοκτησίες γύρω από το πλάτωμα του ΝΑΥΑΓΙΟΥ.


Πηγή