Πάτρα: Μετά το «on» της αγοράς, φτάνει η… προσγείωση – Υποτονική η κίνηση στα μαγαζιά

Υποτονική ήταν η κίνηση της πρώτης μέρας στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας, ενώ και την Τρίτη τα πράγματα δεν άλλαξαν και σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι Πατρινοί κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν την βόλτα τους, όμως αυτοί που προχώρησαν σε ψώνια ήταν ελάχιστοι.

Τα καταστήματα που είχαν κάποια μεγαλύτερη κίνηση ήταν αυτά που εμπορεύονται παιδικά ρούχα και υποδήματα, αλλά και όσα δραστηριοποιούνται με είδη που σχετίζονται με το Πάσχα.

Από εκεί και πέρα ελάχιστα πράγματα. Ακόμα και τα μαγαζιά με ρουχισμό που ήλπιζαν ότι λόγω της παρατεταμένης καραντίνας ο κόσμος θα έσπευδε να αγοράσει κάτι που θα είχε ανάγκη, κινήθηκαν ελάχιστα.

Αυτό που φάνηκε πάντως από αυτή την μικρή κίνηση, πέρα από έλλειψη ρευστού που περιορίζει τις συναλλαγές, είναι ότι αρκετοί δεν έχουν καταλάβει τον τρόπο που θα πρέπει να προχωρούν στις αγορές τους.

Ο κόσμος με όλα αυτά που έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα τα sms, τα click in, τα click away και όλα τα σχετικά, έχει μπερδευτεί. Για αυτό και ορισμένοι πελάτες ρωτούσαν τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους για το πώς θα ψωνίσουν.

Ο Γολγοθάς στον ορίζοντα

Γενικότερα, υπάρχει ακόμα στον εμπορικό κόσμο η συγκρατημένη αισιοδοξία για την άνοδο της κίνησης στην αγορά, μέσα στις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Όμως όσο περνάει ο καιρός και αυτή η αισιοδοξία δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη, τόσο τα μαγαζιά έρχονται αντιμέτωπα ολοένα και περισσότερο, με τον Γολγοθά που έχουν να ανέβουν και τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά τους.

Γιατί οι συνθήκες είναι τέτοιες για τους εμπόρους που ακόμα και ο δρόμος για τον Γολγοθά, ο δρόμος του μαρτυρίου, έχει εμπόδια. Δυστυχώς.


Πηγή