Η μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία που «κλείδωσε» στα Καλάβρυτα για τα 200 χρόνια

Το Σάββατο 24 Ιουλίου θα είναι μια μεγάλη ημέρα για τα Καλάβρυτα, καθώς όπως όλα δείχνουν «κλείδωσε» η ημερομηνία για τη συναυλία που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στο χώρο του Ηρώου Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Δυτική Ελλάδα 2021», Ανδρέας Φίλιας στα μέσα του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Υμνος στην Ελευθερία».

Πρόκειται για μια σύμπραξη της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών και της Ορχήστρας της ΕΡΤ η οποία θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ενώ την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαβρύτων.

«Η συναυλία στο Ηρώων θα γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είναι ένα μεγάλο event του οποίου το κόστος θα ξεπεράσει τις 40.000 ευρώ. Μιλάμε για μια μεγάλη συναυλία με μεγάλο κόστος και στην περιοχή θα φιλοξενηθούν εκείνες τις μέρες περίπου 250 άτομα.

Μόνο η Πολυφωνική θα αριθμεί 120 άτομα, ενώ από την Ορχήστρα της ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά συνεργεία θα είναι ακόμα 75» τονίζει ο κ. Φίλιας, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο και τα τουριστικά οφέλη που θα απολαύσει η περιοχή εκείνες τις ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Π» ο κ. Φίλιας η συναυλία θα είναι ανοιχτή για το κοινό και φυσικά θα υπάρχουν υψηλοί προσκεκλημένοι. «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η υγειονομική κατάσταση της χώρας εκείνη την περίοδο, αλλά η συναυλία θα γίνει με τα μέτρα της εποχής, όποια κι αν είναι αυτά.

Ασφαλώς, θα υπάρχουν και ειδικοί προσκεκλημένοι. Η εκδήλωση, όμως, γίνεται για τον κόσμο. Γι' αυτό και επιλέξαμε το Ηρώο ως χώρο διεξαγωγής καθώς εκεί μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει από 500 έως και 1.000 άτομα» αναφέρει ο κ. Φίλιας και καταλήγει: «Στις 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί από την Περιφέρεια μια "δίδυμη" συναυλία και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου».

πηγή: Πελοπόννησος.


Πηγή