Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ανάμεσα στα πέντε (5)νησιά με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

  • Η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους εντοπίζεται στα νησιά της Σάμου, της Νάξου, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Καλύμνου.

Τα συγχαρητήριά του στους κατοίκους της Κύθνου έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει σπεύσει να εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας» το 93% του πληθυσμού της Κύθνου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Παράλληλα, μίλησε και για το νησί της Σύρου όπου παρατηρείται βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%. Από την άλλη, σειρά νησιών δεν έχουν παρόμοια υψηλά ποσοστά. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται στα νησιά της Σάμου, της Νάξου, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Καλύμνου.

  • Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι για την ομάδα 19 έως 29 ετών μπορεί σύντομα να γίνουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια, ενώ για τα Johnson& Johnson που εξαντλήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα εξήγησε ότι αμέσως μόλις γίνουν παραδόσεις θα «ανέβουν» στην πλατφόρμα τα διαθέσιμα ραντεβού.

Tweet


Πηγή