Δεκαπέντε απινιδωτές χορηγήθηκαν σε χωριά της Λευκάδας

Δεκαπέντε εξωτερικούς απινιδωτές που θα διατεθούν σε χωριά του νομού της Λευκάδας έκανε χορηγία του εφοπλιστή Θάναση Μαρτίνου…

Στην εκδήλωση που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας το παρόν έδωσαν ο βουλευτής κος Αθανάσιος Καββαδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς , ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης καθως και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων των δεκαπέντε χωριών που επιλέχτηκαν και παρέλαβαν την πολύτιμη συσκευή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας κος Μπάκαβος, τόνισε την σημασία του θεάρεστου αυτού εργαλείου, ενώ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό στο νησί και ο ίδιος έδωσε τις πρώτες βοήθειες ώστε να σωθεί ένας συνάνρθωπος μας, με τον απινιδωτή μπορούν να σωθούν ζωές ανα πάσα ώρα και στιγμή.

Ο γιατρός κος Χαράλαμπος Νταβέλας ανέλυσε τη λειτουργία του απινιδωτή και τόνισε την απλότητα του χειρισμού της συσκευής.

Παρακολουθήστε εδώ τον χαιρετισμό του βουλευτή.

Τέλος, ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς ευχαρίστησε θερμά τον χορηγό των απινιδωτών, για την πολύ σημαντική κίνηση και τη σημασία που έχει για την ανθρώπινη ζωή. Επιπλέον, είπε πως συναντήθηκε με τους προέδρους των χωριών και κατόπιν της συνάντησης τους αποφασίστηκε σε ποιες τοποθεσίες θα δοθούν οι απινιδωτές.

Τα χωριά αυτά είναι η Εγκλουβή, τα Λαζαράτα, το Μαραντοχώρι,τα Σύβοτα, η Νικιάνα, ο Σύβρος, ο Καστός , ο Άγιος Πέτρος, το Μεγανήσι, το Βλυχό, το Αθάνι, ο Βουρνικάς ,η Καρυά, ο Κάλαμος και Τσουκαλάδες Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να γίνει άμεσα η χρήση του απινιδωτή για να σωθεί μια ζωή οπότε με κύριο κριτήριο τον πληθυσμό του κάθε μέρους δόθηκαν στα χωριά με τον περισσότερο κόσμο και ειδικά στις παραλίες αυτών.

Τόνισε οτι είμαστε ο μοναδικός νομός που έχουμε τόσους εξωτερικούς απινιδωτές στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στον πρόσφατο παράδειγμα που καθήλωσε όλη την ανθρωποτητα του ποδοδσφαιριστή της Δανίας Άντερσεν. Σύμφωνα με έρευνες χάνονται 350.000 άτομα το χρόνο ενώ μπορούν να σωθούν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι κάνοντας χρήση του απινιδωτή.

Τέλος, είπε οτι αυτή τη στιγμή έχουμε 15 εξωτερικούς απινιδωτές και παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους φορείς να βρεθούν λύσεις ώστε να αποκτήσουν και τα υπόλοιπα χωριά. Στην σημερινή εκδηλωση δόθηκαν οδηγίες στους προέδρους των κοινοτήτων ώστε να κανουν σωστή χρήση του απινιδωτή με την πεποίθηση ότι όλο και περισσότερεοι συμπολίτες μας θα μάθουν να τον χρησιμοποιούν, είναι σημαντική η προφορά των εθελοντών.


Πηγή