ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ | “Ο Δήμαρχος, Το Δίκτυο, Η μεθόδευση, Η σκάλα στη Μπόχαλη, Η «απόπειρα αυτοκτονίας», Ο […]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1) Το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που επενοήθει η σύστασή της σαν συνέχεια μιας άλλης αναπτυξιακής εταιρείας της «ΣΑΖ Α.Ε.». Ο Δήμος Ζακύνθου είναι κύριος μέτοχος.

Η «ΣΑΖ Α.Ε.» είναι εταιρεία χρεοκοπημένη, έχει σταματήσει τη λειτουργία της από χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είναι αδρανές, εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν γίνει εισαγγελικές παρεμβάσεις, η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει, δεν έχει γίνει εκκαθάριση, το λογιστήριο της εταιρείας κανείς δε γνωρίζει που είναι, στο σύνολό της η ζημία του Δήμου υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ πέραν των άλλων συνεπειών. Δεν είναι βέβαια μόνο η «ΣΑΖ Α.Ε.». Είναι η βοήθεια στο σπίτι που τελευταίως μας επεβλήθει να καταβάλλουμε ένα εκατομμύριο ευρώ για δαπάνες του παρελθόντος που έγιναν χωρίς να δικαιολογούνται από παραστατικά, είναι επίσης οι εταιρείες «ΑΔΑΖ Α.Ε.», «ΙΑΜΟΣ», «ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ», «ΔΑΕΖ Α.Ε.», «ΔΕΠΑΖ Α.Ε.» που χρεοκόπησαν και σταμάτησαν να λειτουργούν με σημαντική ζημία για το Δήμο και δια τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι αμοιβές των τριών ορκωτών λογιστών που είναι πλέον των 100.000 ευρώ με τους τόκους και άλλα οφειλόμενα ποσά. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της χρεοκοπημένης ως άνω εταιρείας «ΣΑΖ Α.Ε.» είναι ο κ. Νικόλαος Τσίπηρας. Αντί το Δημοτικό Συμβούλιο να ερευνήσει τα αίτια της χρεοκοπίας της «ΣΑΖ Α.Ε.» και να έχει προ ετών ζητήσει από τον κ. Τσίπηρα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας να δικαιολογήσει τα αίτια της χρεοκοπίας και να συνδράμει παρέχοντας τα αναγκαία στοιχεία για την εκκαθάριση της εταιρείας και την καταβολή της ζημίας του Δήμου ώστε να αποφευχθούν δικαστικές περιπέτειες, έλαβε μια παράνομη απόφαση η οποία με βεβαιότητα μεθόδευσε την ανάληψη της προεδρίας του «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» από τον κ. ίδιο Νικόλαο Τσίπηρα.

Η παράνομη και παράλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το άρθρο 15 του καταστατικού της εταιρείας «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» καθορίζει: «Τα συμβαλλόμενα μέρη ορίζουν από έναν εκπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας καθώς και τον αναπληρωτή αυτού ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εταιρικών μεριδίων».

Το Δημοτικό Συμβούλιο πειθήνιο όργανο της βούλησης των επικεφαλείς τους οποίους παρά τις αντιθέσεις συνδέει η επιδίωξη απαξίωσης του Δημάρχου, αποφάσισε παρανόμως να αγνοήσει το καταστατικό της εταιρείας και να αποφασίσει το παράλογο να εκπροσωπηθεί ο Δήμος στη γενική συνέλευση από τρείς τον Δήμαρχο, τον κ. Τσουρουνάκη και τον κ.Καλαμαρά με ίσο αριθμό μεριδίων έκαστος.

Είναι παράλογο διότι δεν είναι δυνατόν να εκφράζονται τρεις διαφορετικές απόψεις από τον ίδιο μέτοχο δια τη διοίκηση της εταιρείας.

Είναι σκόπιμη ανεπίτρεπτη εκτροπή το Δημοτικό Συμβούλιο να απαξιώνει το θεσμό του Δημάρχου εξομοιώνοντας την ταυτόχρονη παρουσία του με την παρουσία ενός Δημοτικού Συμβούλου. Ο Δήμαρχος προστατεύοντας το θεσμό και αντιλαμβανόμενος τη μεθόδευση δεν παρέστη ο ίδιος στη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης αλλά ο αναπληρωτής του. Το αποτέλεσμα βέβαια ήτο ο πρόεδρος της χρεοκοπημένης και μη ακόμη εκκαθαρισθείσης «ΣΑΖ Α.Ε.» κ. Νικόλαος Τσίπηρας να εκλεγεί ως πρόεδρος της «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου» ομόφωνα και η Δημοτική Αρχή να αποκλεισθεί από τη Διοίκηση της «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου».

Η ερώτηση θα ήταν ποιοί φοβούνται την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και την έχουν αποκλείσει από το Διοικητικό Συμβούλιο, οι ειδικοί που ετοιμάζουν τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των δημοτών στα προγράμματα ή οι λοιποί ιθύνοντες ή το πιθανότερο όλοι μαζί.

2) Η Σκάλα στη Μπόχαλη είχε μετατρέψει το οικόπεδο του Δήμου σε χώρο στάθμευσης συγκεκριμένης επιχείρησης με πρόσχημα δήθεν την εξυπηρέτηση της εκκλησίας εις βάρος των λοιπών επιχειρηματιών της περιοχής. Η εκκλησία έχει ανακηρύξει τον Δήμαρχο «Μέγα Ευεργέτη» πριν γίνει Δήμαρχος για το έργο που έχει προσφέρει στην εκκλησία.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κανένα κάτοικο ή επιχειρηματία της Μπόχαλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας συμφωνεί και η επικίνδυνη για την ασφάλεια των δημοτών σκάλα απεξηλώθει. Σημειωτέον ότι έχει συμβεί ατύχημα στο παρελθόν.

3) Η αιφνιδίως χωρίς λόγο προσχηματικώς αποφασισθείσα «αυτοκτονία» στο γραφείο μου από δημότη που στην ιδιοκτησία του εγένοντο εκσκαφές, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα την καταστροφή του δρόμου στον Ξεχωριάτη και την πιθανότητα ατυχήματος, θα πρέπει να πείσει όσους θεωρούν ότι ο Δήμος θα ανέχεται κάθε σκόπιμη ενέργεια εις βάρος του συνόλου των δημοτών για δικό τους προσωπικό όφελος χωρίς μάλιστα να τον ενημερώνουν θα υφίστανται τις νομικές κυρώσεις. Πρόσφατα κατεδαφίσθει ολόκληρο τμήμα του Κάστρου παρ’όλες τις κατεπείγουσες επισημάνσεις μου με σοβαρότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

4) Όσοι δημότες οφείλουν σημαντικά ποσά στη ΔΕΥΑΖ, όσοι παίρνουν λαθραία νερό, όσοι έχουν παράνομα συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης καλό είναι εγκαίρως να προσέλθουν για ρύθμιση των οφειλών δια να αποφύγουν πρόσθετα έξοδα. Η ΔΕΥΑΖ είναι επιχείρηση των δημοτών και θα πρέπει όλοι να είμαστε συνεπείς δια να έχουμε καλό νερό και μειωμένους λογαριασμούς.

5) Όσον αφορά τον κ. Τσουρουνάκη και τις δηλώσεις του για την παρουσία μου στο Υπουργείο Τουρισμού δια το Ναυάγιο ελπίζω σύντομα να θυμηθεί την αλήθεια, δεν χρειάζονται ψευδομάρτυρες καλή θέληση χρειάζεται τώρα που έγινε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου».

Η Δημοτική Αρχή ευνουχισμένη από τον εκλογικό νόμο βάλλεται πανταχόθεν από τα διάφορα συμφέροντα τα οποία παρά τις αντιθέσεις τους επιφανειακά συνδέονται με το όραμα που βλέπουν να φύγει ο Δήμαρχος η παρουσία του οποίου τους τρομάζει και στον ύπνο ακόμη.

Tweet


Πηγή