ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ

Φανερά ενοχλημένος και σε σημεία οργισμένος, για την στάση της Δημοτικής Αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την εκπροσώπηση του Δήμου Ζακύνθου στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, «είναι αντίθετη με το άρθρο 15 του καταστατικού της εταιρείας», αλλά, και της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου , εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο FB, ο ΄β Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Ζακύνθου και επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ », κ. Μαρίνος Στουφής. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Νικήτα Σπίνου και του κ. Γιώργου Στασινόπουλου , στο IonianRadio.gr, για το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και την συμμετοχή τους στην Γενική Συνέλευση, για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ,ο κ.Στουφής , ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί, ότι επινοώντας προσχήματα, επιστρατεύοντας τεχνάσματα και κρατώντας γκρίζες ισορροπίες , νομιμοποιούν με την παρουσία τους ,αυτό που καταγγέλλουν ή αμφισβητούν, με τον Αντιδήμαρχο ,Νικήτα Σπίνο, να δηλώνει, «Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μία απόφαση μη νόμιμη» και να συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση και τον κ.Στασινόπουλο να επισημαίνει , «Αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν παρουσιάστηκε σωστά, θα φανεί, τίποτα δεν παραμένει κρυφό». Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και Δημοτικές Παρατάξεις «Πρέπει να πάρουν θέση οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα … Ήθελα να ξέρω πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έβαλε σε διαδικασία ψηφοφορίας μια πρόταση, αντίθετη με ότι προβλέπει το καταστατικό και συγκεκριμένα το άρθρο 15» Πάντως ,αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο κ.Στασινόπουλος χωρίς να καινοτομεί, αναφέρθηκε στο IonianRadio.gr ,στο αυτονόητο, «Οι εκλογές έγιναν βάση εισήγησης, που παρουσίασε ο δικηγόρος του δικτύου», θέλοντας προφανώς με αυτό τον τρόπο να επισημάνει, τη νομιμότητα της διαδικασίας.

  • Τέλος τους προτρέπει να παραιτηθούν «Απορώ με κάποιους , πως μπορούν να συμμετέχουν σε ένα όργανο όταν νομίμως δεν μπορούν , η παραίτηση είναι λύτρωση»

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ.Μαρίνου Στουφή, μετά τις δηλώσεις Στασινόπουλου και Σπίνου στο IonianRadio.gr.

«Γιατί συμμετείχατε στη γενική συνέλευση του ΔΙΚΤΎΟΥ αφού η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι αντίθετη με το άρθρο 15 του καταστατικού της εταιρείας;;;;;;;;;;; Πως μπήκε σε ψηφοφορία μια πρόταση ή οποία έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό της εταιρείας;;;;; Ποίοι φέρουν την ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν;;;;;; Γιατί τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η αντιπεριφέρεια ;;;;;;;Γιατί συμμετείχε με δύο αντιπροσώπους ενώ βάσει καταστατικού θα έπρεπε να είχε στείλει έναν στη γενική συνέλευση;;;;;;;;;;;; Γιατί ο δήμος και η αντιπεριφέρεια έστειλαν στη γενική συνέλευση πέντε αντιπροσώπους, ενώ θα έπρεπε να στείλουν μόνο δύο;;;;;;;;; Απορώ με κάποιους , πως μπορούν να συμμετέχουν σε ένα όργανο όταν νομίμως δεν μπορούν , η παραίτηση είναι λύτρωση»

  • «Όλοι μας γνωρίζουμε τι έχει συμβεί, σημασία τώρα έχει να πάρουν θέση καταρχήν όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τους εταίρους που συμμετέχουν στη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΔΙΚΤΎΟ . Πρέπει να πάρουν θέση οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Πρέπει άμεσα ο δήμαρχος να επαναφέρει το θέμα " εκλογή ενός αντιπροσώπου στη γενική συνέλευση του ΔΙΚΤΎΟΥ " βάσει καταστατικού (άρθρο 15) στο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να αποσύρει τους συμβούλους από κάθε συμμετοχή στην εταιρεία, με ότι συνέπειες θα υπάρχουν ακόμη για την εταιρεία. Πρέπει να εφαρμοστεί το καταστατικό, απορώ πως μπαίνουν θέματα σε ψηφοφορία που είναι αντίθετα με το καταστατικό. Πρέπει όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης άμεσα να πάρουν θέση, πρέπει να γνωρίζουν ότι με τη στάση τους "υπονομευεται " η λειτουργία της εταιρείας με ότι συνέπειες θα υπάρχουν στη τοπική κοινωνία ,οικονομία.

ας φέρουν το θέμα προς ψήφιση η περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος με ολοκληρωμένη εισήγηση ως όφειλαν εξ αρχής»

  • «Ήθελα να ξέρω πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έβαλε σε διαδικασία ψηφοφορίας μια πρόταση αντίθετη με ότι προβλέπει το καταστατικό και συγκεκριμένα το άρθρο 15»

Tweet


Πηγή