Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφορικά με την μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζομένους του Δήμου Πατρέων

Η δημοτική αρχή της Πάτρας προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της με ύβρεις, ψεύδη και επαναστατικές κορώνες. Της επιστρέφουμε τους αήθεις χαρακτηρισμούς περί «βοθρολυμάτων» διότι δεν εμπίπτουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί στο δικό μας πολιτικό πολιτισμό και στην πολιτική αντιπαράθεση που εμείς υπηρετούμε. Από ότι φαίνεται η δημοτική αρχή είναι αυτή που της είναι οικείος ο “απόπατος” ως χώρος πολιτικής ρητορείας, έκφραση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής σε ραδιόφωνο της πόλης.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στη δημοτική αρχή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά αντιθέτως με το άρθρο 98 του ν. 4483/31-7-2017 ψήφισε την επέκταση του επιδόματος και σε πολλές άλλες ειδικότητες που μέχρι τότε δεν το λάμβαναν.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το κόμμα της δημοτικής αρχής ήταν αυτό που καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά. Όπως επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν τους κατεβλήθη το επίδομα στις 24/6/2021, ενώ άλλοι δήμοι, με λιγότερο «επαναστατικές» δημοτικές αρχές από της Πάτρας, το κατέβαλαν κανονικά με τη μισθοδοσία. ‘Όσες κραυγές και ύβρεις και να επιστρατεύσει η δημοτική αρχή το γεγονός είναι ένα και αδιαμφισβήτητο, δεν κατεβλήθη το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Το αντισύριζα μένος της δημοτικής αρχής και του ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει και κάποια όρια και να μην καταλήγει τουλάχιστον σε ψεύδη και fake news, την προσφιλή δηλαδή τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε θετική κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι η μη καταβολή του επιδόματος δεν θα επαναληφθεί στην επόμενη μισθοδοσία σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί.


Πηγή