Αδειάζει σιγά -σιγά από επισκέπτες το νησί

Παρατράβηξε η φετινή «τουριστική σεζόν» για το νησί, φυσικά δεν τελείωσε ακόμη αλλά σήμερα θα πάρουμε μια ανάσα. Απίστευτη αύξηση τουριστών είχε φέτος η Λευκάδα με την πλειονότητα των επισκεπτών να αποτελείται από Βαλκάνιους καθώς και εγχώριους τουρίστες, σύμφωνα με εργαζόμενους στον τουρισμό τα κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού χρησιμοποιήθηκαν πολύ στο νησί.

Για πρώτη φορά φέτος, το πρώτο μεγάλο κύμα επιστροφών σημειώθηκε ακριβώς την επομένη Κυριακή του 15Αυγουστου καθώς παρατηρούμε σήμερα το πρωί της Κυριακής 22 /8/2021 να αναχωρούν τουρίστες από το νησί, η ουρά είναι απο τον Άγιο -Μηνά προς τη γέφυρα. Πάρα πολλά Ι.Χ.Ε οχήματα και με 9 Λεωφορεία του ΚΤΕΛ προς Αθήνα που είναι και ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών.

Η αυξημένη κίνηση, πρέπει να προβληματίσει τις αρχές του τόπου ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για γίνει πιο ποιοτική η ζωή του επισκέπτη και των μόνιμων κατοίκων. Εδώ και τρεις εβδομάδες φαίνεται το νησί να είναι στον αυτόματο. Πάρκινγκ ανύπαρκτο, δυσωδία απίστευτη, λειψυδρία στα ύψη, τομποτιλιάρισμα στα χωριά και στη πόλη. Δεν μπορεί να θες να πας για μπάνιο να παρκάρεις το αυτοκίνητο στην άκρη στο δρόμο μέσα στα χωράφια και να πληρώνεις 8ευρώ…Είναι πολλά τα ζητήματα ….


Πηγή