Η κόλαση της Ζήριας – Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη “λαβύρινθο” των καπνών (φωτό)

Σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε ο παράδεισος της Δυτικής Αιγιάλειας με τις φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς, τραβηγμένες από τους κατοίκους της περιοχής, από τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει εκεί, που έχουν ζήσει τα παιδικά τους χρόνια, να ανεβαίνουν η μια μετά την άλλη στα social media.

Μέσα σε λίγες ώρες οι αναμνήσεις μιας ζωής από έναν τόπο που ήταν παράδεισος, παντρεύοντας αρμονικά το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας, έγιναν στάχτη.

Στην θέση τους οι καπνοί από τη φωτιά που κάλυπταν τον ουρανό και δυσκόλευαν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να βρουν διαδρόμους για να φτάσουν κάθε φορά στις εστίες και να ρίξουν νερό.

Δείτε φωτογραφίες από την προσπάθεια ενός ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης να μπει ανάμεσα στα σύννεφα από τους καπνούς.

(Οι φωτογραφίες είναι printscreen από τα βίντεο του Δημήτρη Μπαλαφούτη).

Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό) Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό) Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό) Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό) Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό) Η κόλαση της Ζήριας -  Η μάχη δια αέρος ανάμεσα στη "λαβύρινθο" των καπνών (φωτό)


Πηγή