Λευκάδα: Με πρόστιμο απειλείται η γυναίκα που διασώθηκε από την Πυροσβεστική

Πάνω από τρεις ώρες επιχειρούσαν 16 άνδρες της Πυροσβεστικής παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής της Λευκάδας αλλά και του επικεφαλής της Κοντάραινας για τη διάσωση γυναίκας σε δύσκολη περιοχή στο βουνό πάνω από την Πόντη της Βασιλικής.

Στην επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος και το ΕΚΑΒ, η αστυνομία αλλά και οι άνθρωποι της Κοινότητας του Αγίου Πέτρου η Αγγλίδα υπήκοος να είναι εκτός κινδύνου.

Αρχικά γύρω στις 11.30 το πρωί μία από τις δύο γυναίκες που περπατούσαν στο βουνό έπαθε ατύχημα, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη βοήθεια των δικών τους ανθρώπων και έτσι βρέθηκαν εκεί άλλοι δύο άνδρες. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί ζήτησαν βοήθεια.

Αμέσως το αστυνομικό τμήμα Βασιλικής αλλά και το πυροσβεστικό κλιμάκιο απο την Κοντάρενα ξεκίνησαν επιχείριση συντονισμού και διάσωσης. Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική στην Λευκάδα και το ΕΚΑΒ. Ζητήθηκε από το Νίκο Κατηφόρη, κάτοικο του Αγίου Πέτρου, να σηκώσει drone ώστε να εντοπισθεί άμεσα το σημείο όπως και έγινε.

Πέρα όμως από το κομμάτι της διάσωσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί θα έπρεπε να γνωρίζουν τι απαγορεύεται αυτή την εποχή στη χώρα, για την ακρίβεια να τους έχουν ενημερώσει. Έτσι κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ διότι παραβίασαν το ΦΕΚ που απαγορεύει τις μετακινήσεις σε τέτοιες περιοχές.

Ειδικότερα:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τις 13 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Πηγή: lefkadapress.gr