Πάτρα: Ξεκινάει νέος κύκλος ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα προστασίας

Μαζί με τα κρούσματα αυξάνονται και οι έλεγχοι των αρχών για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με στόχο να κτιστεί ένα φράγμα που να βοηθήσει στο σταματημό της εξάπλωσης της διασποράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές που έφτασαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι με το τέλος του καλοκαιριού που χαρακτηρίστηκε από μία χαλαρότητα που έφτανε αρκετές φορές σε σημείο να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει ο ιός, ξεκινάει ένας νέος κύκλος ελέγχων, με στόχο την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Οι εντολές αυτές που έφτασαν στην Ερμού δεν είναι άσχετες από τις επικείμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που είναι να ισχύσουν για το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά ούτε και από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα που έφτασε να έχει μία μόνιμη θέση στα ψηλά της λίστας με τις μολύνσεις σε κάθε περιοχή που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί, θα είναι αρκετά αυστηροί πλέον για τα καταστήματα εστίασης, για τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα πάρτι, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην τήρηση των μέτρων στους κλειστούς εργασιακούς χώρους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες στις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται σε κάθε Περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα έχει πάντα μία θέση, με περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν δεχθεί αρκετά "τσουχτερά" χρηματικά πρόστιμα, λόγω των διαφόρων παραβάσεων που εντοπίστηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των χρηματικών προστίμων που έχουν αποδοθεί σε επιχειρήσεις για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, την τελευταία εβδομάδα "άγγιξε" στην Δυτική Ελλάδα τα 30.000 ευρώ.

Κομβικό βέβαια ρόλο στον νέο κύκλο ελέγχων που θα ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. από το επόμενο διάστημα εν όψει του Σεπτεμβρίου και της επιστροφής και των τελευταίων εκδρομέων του Αυγούστου, θα έχουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επιστροφή του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τότε η δουλειά για την αστυνομία και τις ομάδες περιπολίας της στους δρόμους, αυξάνεται σημαντικά, με τους αστυνομικούς να είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν ξανά ελέγχους που σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν την εποχή της καραντίνας.


Πηγή