ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ – ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΒΡΑΜΗ

  • Παναγιώτης Αβράμης : « Δεσμεύομαι να βοηθήσω στην αποκάλυψη του τι έχει συμβεί, στα έργα…»

Εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, με μοναδικό θέμα στην ημερησία διάταξη την εκτέλεση έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης πόλης Ζακύνθου (δεξαμενή Μπόχαλης – οδός Φιλικών) προϋ/σμου 750.000 ευρώ.
Η συνεδρίαση ,σύμφωνα μάλιστα με την σχετική πρόσκληση, κρίθηκε απαραίτητο και αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα, και μάλιστα με την ένδειξη της «κατεπείγουσας πρόσκλησης» , λόγω της ολοκλήρωσης του έργου της Π.Ι.Ν. στην οδό Φιλικών , γεγονός που σημαίνει ,ότι επείγει η έναρξη κατασκευής αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Δεν έλειψαν όμως οι ανατροπές …

  • Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, ζήτησε την αναβολή του θέματος, εγείροντας αντιδράσεις …

Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο γεγονός, ότι ενώ ο δήμαρχος προκάλεσε την έκτακτη σύγκληση του σώματος για το θέμα αυτό, ο ίδιος αναίρεσε την απόφασή του, προχώρησαν σε σκληρές τοποθετήσεις ,επισημάνσεις και προειδοποιήσεις… Η επιχειρηματολογία του δημάρχου δεν ήταν αρκετή να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους, φέρνοντας καθώς φάνηκε σε δύσκολη θέση ακόμη και τον πρόεδρο του σώματος.
Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της άποψης, ότι προέκυψαν νέα δεδομένα που τον οδηγούν σε ένα γενικότερο προβληματισμό και συγκεκριμένα για το έργο Λούχα-Γύρι, ζήτησε την αναβολή του θέματος, σημειώνοντας ότι βρέθηκαν 4 προσφορές και τη Δευτέρα θα αποσφραγιστούν για να δει το ποσοστό έκπτωσης…»
Πάντως ,κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», Γιώργου Αρμένη, και μετά την επισήμανσή του ,ότι πρόκειται για έργα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί οδοντογλυφίδες, και πριν ακόμη την ολοκλήρωση της πρότασής του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου , αποχώρησε από την συνεδρίαση ….
Ιδιαίτερα σκληρός στην τοποθέτηση του ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος (ΑΝΑΔΡΑΣΗ), κ. Παναγιώτης Αβράμης « Δεσμεύομαι να βοηθήσω στην αποκάλυψη του τι έχει συμβεί, στα έργα… Ο δήμαρχος κρύβεται, πίσω από τις ευθύνες και τα προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει», ενώ προσθέτει «Χάθηκε η δημοπρασία του έργου ΛΟΥΧΑ-ΓΥΡΙ με ευθύνη του δημάρχου και της επιτροπής παρακολούθησης η οποία απαρτίζεται από το Γιώργο Ζαρκάδη και τη Βιβή Καψαμπέλη, Θα λογοδοτήσουν στους ζακυνθινούς»

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Αβράμης ,δήλωσε χαρακτηριστικά:

« Ειλικρινά σήμερα που τα ορεινά έχουν να πάρουν 25 ημέρες νερό και αύριο δεν ξέρουν οι ζακυνθινοί τι τους ξημερώνει, σήμερα που υπάρχει αβεβαιότητα στη διαχείριση της ΔΕΥΑΖ, ο δήμαρχος κρύβεται πίσω από τις ευθύνες των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει.
Δυο (2) έργα είχαν χαρακτηριστεί οδοντογλυφίδες… υπόσχομαι να βοηθήσω στην αποκάλυψη, του τι έχει συμβεί στα 2 έργα.
ΛΟΥΧΑ –ΓΥΡΙ / Υπάρχει επιτροπή που ο ίδιος όρισε και μέσα είναι Καψαμπέλη και Ζαρκάδης .Αυτή η επιτροπή μαζί με το δήμαρχο θα λογοδοτήσει.
Το έργο της Φιλικών είναι σιδερένιο και όχι από αμίαντο. Ούτε αυτό δεν ξέρει ο δήμαρχος και το χαρακτηρίζει καρκινογόνο το δίκτυο.
23/12/20 δόθηκε η ανάθεση σε εργολάβο και έρχεται τέλος του 2021 η περιφέρεια από μόνη της και ρωτάει, τι θα κάνουμε με το έργο. Γι αυτό μιλάει ο δήμαρχος σήμερα και προσπαθούμε να της καταλογίσουμε και ευθύνες. Καθυστερήσαμε γι άλλους λόγους, που δεν είναι της ώρας
Η συνέχεια θα δείξει…
Εγώ ξεκίνησα με την αναφορά προς τα αρμόδια έργα και θα βοηθήσω στην αποκάλυψη, του τι έχει γίνει στη διαδικασία.
Εφόσον είναι σε ισχύ η απόφαση 36 της οικονομικής επιτροπής, δεν υπάρχει κατεπείγον και δεν μπορεί να συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν σκληρές τοποθετήσεις και επισημάνσεις:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣ

«Ο δήμαρχος συνεργάζεται με τους αναδόχους και κάνει παζαρέματα. Είναι ντροπή. Με τα τερτίπια του ο δήμαρχος, οδηγεί όλα τα έργα σε αδιέξοδο.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΚΛΑΣ

«Γι άλλη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο ήταν μία παρωδία. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η τακτική της δημοτικής αρχής και του δημάρχου δημιουργεί ανασφάλεια. Κινείστε όπως σας βολεύει… Δεν έχετε καμία στάση αρχής»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΣ

«Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνον ούτε στην Νιγηρία… Το 2020 έγινε δημοπράτηση. Το 2022 δεν έχουμε υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Γιατί;»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ

«Δύο είναι τα συμπεράσματα. Δεν έχει χαθεί το έργο Αγίας Μαρίνας –Λούχα-Γύρι, και για το αντλιοστάσιο στη Μπόχαλη , τα αποτελέσματα μετά την ΕΔΕ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

«Όσοι είναι στην επιτροπή , δεν έχουν άποψη πως εκτελούνται τα δημόσια έργα»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ

«Δεν έχει αναιρεθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής… εξευτελίζει προσωπικότητες ο δήμαρχος, λόγω των προσωπικών του αδιεξόδων»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ

«Θα υπάρξουν νομικές συνέπειες… Εισαγγελείς και ψυχίατροι χρειάζονται, για να εξετάσουν το θέμα».

Ν.ΚΑΡΜΙΡΗΣ

«Συνέλθετε, σοβαρευτείτε. Τα ορεινά είναι χωρίς νερό και εσείς τσακώνεστε»

ΑΓΓ.ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ

«Ο Αβράμης αποκάλυψε τι συμβαίνει. Επιρρίπτεται ευθύνες με ΕΔΕ σε ανθρώπους που ήθελαν το έργο. Είστε άβουλοι εσείς της πλειοψηφίας, ψηφίζεται πάντα ναι».

Θ.ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ

«Πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί επιστήμονες με την περίπτωση του δημάρχου… Πρόεδρε είστε η τελευταία ελπίδα του δημοτικού συμβουλίου. Κάντε μία υπέρβαση, να συνεφέρεται το δήμαρχο…»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – VIDEO:

Tweet


Πηγή