Ο Προμηθέας έκανε «περίπατο» και πήρε το ντέρμπι της Πάτρας

Σε εύκολη υπόθεση εξελίχθηκε η αναμέτρηση για τον Προμηθέα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας με 80-60 και κοιτάει τα play-offs.

Πρωταγωνιστής για τον Προμηθέα ήταν ο Τζεράι Γκραντ με 21 πόντους, οδηγώντας την ομάδα σε ρεκόρ 9-4 (έχει να δώσει τρία παιχνίδια) και στην 8η θέση της Stoiximan Basket League.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Τρε ΜακΛίν με 16 πόντους όσο και ο Τζερέλ Σίμονς με άλλους 13. Ο Απόλλων Πάτρας έπεσε στο 5-10 και την 11η θέση, βλέποντας την γραμμή του υποβιβασμού να καραδοκεί.

Το ματς:

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Προμηθέας μπήκε δυναμικά, πήρε πρωτοβουλίες και με κυνικότητα μετουσίωσαν τις περισσότερες προσπάθειες τους στο καλάθι του Απόλλωνα. Η πρώτη περίοδος τους βρήκε μπροστά με 25-18 και η διαφορά των επτά πόντων αποτέλεσε ενδεικτική της διάθεσης των δύο ομάδων.

Η δεύτερη περίοδος δεν διαφοροποιήθηκε, αντιθέτως οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αμυντική τους προσήλωση, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και εξολόθρευσαν κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Νίκου Βετούλα. Από την πλευρά του Προμηθέα, ο Τζεράι Γκραντ κινούσε τα νήματα για τον Προμηθέα, σταματώντας στο ημίχρονο στους 15 πόντους και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 46-33.

Στην επανέναρξη τα δεδομένα έμεινα ίδια, αφού ο Απόλλων Πάτρας σκόραρε μόλις επτά πόντους στην τρίτη περίοδο και αρκέστηκαν στις ορέξεις του Προμηθέα, όπου βρήκε σκορ από την κυκλοφορία και τις σωστές επιθετικές αποφάσεις που έλαβε. Η διαφορά ανέβηκε κοντά στους 20 και οι αθλητές του Ηλία Ζούρου έμοιαζαν τα απόλυτα αφεντικά της αναμέτρησης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Προμηθέας «έριξε» ταχύτητες, κρατώντας την διαφορά στο περισσότερο της περιόδου πάνω από τους 20 πόντους. Το σύνολο του Ηλία Ζούρου επικράτησε με 80-60 και μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία τον ορίζοντα.

Δεκάλεπτα: 25-18, 46-33, 61-40, 80-60


Πηγή