Πάτρα: Σε άθλια κατάσταση ο ρακένδυτος άστεγος – Γυρνούσε γυμνός, με ένα πάπλωμα

Σε κάτι παραπάνω από άθλια κατάσταση εντοπίστηκε για ακόμα μία φορά ο άστεγος που κυκλοφορεί στην Πάτρα ρακένδυτος και πολλές φορές ημίγυμνος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας αυτός ήταν το πρωί της Δευτέρας ξυπόλυτος και γυμνός, έχοντας ρίξει από πάνω του κάτι σαν πάπλωμα και προχωρούσε στους δρόμους επαιτώντας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει εντοπιστεί και άλλες φορές ημίγυμνος από τη μέση και πάνω ή ακόμα από τη μέση και κάτω και είναι εμφανές ότι έχει ανάγκη από ιατρική βοήθεια ειδικών επιστημόνων.

Υπάρχει κάποιος φορέας για να τον βοηθήσει ή όχι; Ο ίδιος προφανώς και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Εμείς όμως αντέχουμε να βλέπουμε έναν συνάνθρωπο μας σε αυτή την κατάσταση;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μια προσπάθεια για να βοηθηθούν ορισμένοι από τους άστεγους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Για παράδειγμα δεν βλέπουμε πλέον τον Βούλγαρο μπροστά από το μαγαζί της Γούναρη, το σημείο δηλαδή που το είχε κάνει στέκι τους περασμένους μήνες.

Ωστόσο, είναι ακόμα εκεί ορισμένα από τα πράγματα του. Πάντως λίγα τετράγωνα πιο πάνω (κοντά στην Αθανασίου Διάκου) υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια γυναίκα που και αυτή δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα και να έχει ανάγκη από βοήθεια ειδικών.

Σημειώνουνε ότι οι περισσότεροι από τους αστέγους της Πάτρας είναι πλέον γνώριμοι στους δημότες, τους γνωρίζει και ο Κοινωνικός Οργανισμός, ενώ στον αριθμό φτάνουν τους 15 με 20. Όλοι τους έχουν αρνηθεί την βοήθεια των δομών του δήμου, όμως αν θέλει η πολιτεία να τους βοηθήσει ουσιαστικά χρειάζεται να κινητοποιήσει άλλους κοινωνικούς μηχανισμούς. Μηχανισμοί που δεν υπάρχουν…


Πηγή