“Αντίο” με ήττα για τον Προμηθέα στο Eurocup – Έριξε “αυλαία” στην Ευρώπη

Ήττα περιελάμβανε η τελευταία εμφάνιση του Προμηθέα Πάτρας στο φετινό Eurocup.

Η Τσεντεβίτα κυριάρχησε εξ αρχής και το 88-67 δείχνει πως σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκε και με ρεκόρ 18-10 ανεβαίνει στην τρίτη θέση του Β' ομίλου (υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Βίρτους). Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάκομπ Πούλεν με 19 πόντους.

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν με κάκιστη εμφάνιση και έπεσαν στο 4-14, μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου. Μοναδικός διασωθέντας ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά πήγαιναν μαζί, όμως σύντομα η Τσεντεβίτα ανέβασε ρυθμούς, ανεβάζοντας απότομα την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κλείνοντας το δεκάλεπτα με 29-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα, με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν καμία αντίσταση και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (39-18). Ουσιαστικά, ο Προμηθέας παρουσιάστηκε χωρίς κίνητρο, διάθεση και πάθος.

Η επανέναρξη δεν έφερε διαφορετική αύρα, η Τσεντεβίτα ξεκάθαρα πιο χαλαρή και ήρεμη συνέχισε το έργο της και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ από τη μεριά του ο Προμηθέας έμοιαζε ήδη να παραδοθεί, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 66-51.

Μπορεί να προσπάθησε, αλλά η αυτοπεποίθηση της Σλοβένικης ομάδας δεν επέτρεψε στον Προμηθέα να γυρίσει και να διεκδικήσει την διαφορά, καθώς είχε φτάσει και μέχρι τους 13. Το τελικό σηματοδοτεί απλώς την απόλυτη κυριαρχία των φιλοξενούμενων και ο Προμηθέας έμεινε τελευταίος στον όμιλο του.


Πηγή