5 Τρόποι για να Διατηρήσετε το Σπίτι σας Ζεστό τον Χειμώνα

Μπορεί ακόμα ο καιρός να είναι ζεστός αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο χειμώνας φέτος θα είναι από τους πιο κρύους. Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε 5 τρόπους για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό και να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν πιάσουν οι πρώτες κρύες νύχτες του χειμώνα.

Θέρμανση με κλιματιστικό

Είναι γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει σημειώσει τεράστια αύξηση το τελευταίο διάστημα επιβαρύνοντας σημαντικά τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν στραφεί στην θέρμανση με κλιματιστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιλέξετε οικονομικό κλιματιστικό θα πρέπει να αναζητήσετε συσκευές ενεργειακής κλάσης Α και Α+ για μέγιστη εξοικονόμηση. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε μία έρευνα στο διαδίκτυο για προσφορές ηλεκτρικού ρεύματος από πολλούς παρόχους όπως τα προγράμματα ρεύματος από το ftinoteroreuma.gr έτσι ώστε να καταναλώνετε άφοβα το ρεύμα με λιγότερο κόστος.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

Αν έχουν ξεμείνει οι ανοιξιάτικες κουρτίνες στο σπίτι σας, τότε φροντίστε να τις αλλάξετε και να τοποθετήσετε νέες οι οποίες θα είναι πιο χοντρές έτσι ώστε να λειτουργούν σαν μόνωση και να διατηρείται η ζέστη μέσα στον χώρο. Όταν έχει λιακάδα μπορείτε να τις ανοίξετε για να μπαίνει ο ήλιος μέσα στο σπίτι και να σπάει την υγρασία.

Τοποθετήστε χαλιά

Εκτός από διακοσμητικά αντικείμενα, τα χαλιά προφυλάσσουν και διατηρούν τη ζέστη μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε να επιλέξετε χαλιά σαλονιού και τραπεζαρίας από Εφραίμογλου και να τα στρώσετε σε κενά σημεία του δαπέδου για την καλύτερη ζεστασιά του χώρου. Ακόμη, στα υπνοδωμάτια και ειδικά στα παιδικά δωμάτια τοποθετήστε χοντρή μοκέτα για να παίζουν τα παιδιά άφοβα χωρίς να χτυπάνε και να διατηρείται η ζεστή θερμοκρασία.

Αντιστρέψτε τη φορά του ανεμιστήρα

Οι ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι να κινούνται δεξιόστροφα έτσι ώστε να σπρώχνουν τον δροσερό αέρα από πάνω προς τα κάτω. Τον χειμώνα θα πρέπει να αλλάξετε τη φορά των ανεμιστήρων αριστερόστροφα έτσι ώστε να μετακινεί τον κρύο αέρα από κάτω προς τα πάνω για περισσότερη ζέστη στον χώρο σας.

Μονώστε τα κουφώματα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσετε την ζεστή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας είναι να μονώσετε τα κουφώματα. Μπορείτε να μονώσετε με σιλικόνη τα κενά όπου μπαίνει κρύος αέρας γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες του μπαλκονιού έτσι ώστε να μην έχετε διαρροές θερμότητας.

The post 5 Τρόποι για να Διατηρήσετε το Σπίτι σας Ζεστό τον Χειμώνα first appeared on Lefkas News.


Πηγή