Αχαΐα: Συστήνεται ειδική ομάδα από την ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των Ρομά

«Φρένο» στην παραβατικότητα των Ρομά επιχειρεί να βάλει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., συστήνοντας μια ξεχωριστή αστυνομική ομάδα.

Η σύσταση αυτής της ομάδας ήταν απαραίτητη, σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, αφού η παραβατικότητα των Ρομά αυξάνεται συνεχώς, σε πολλά επίπεδα από ζητήματα που αφορούν κλοπές, διαρρήξεις και πράξεις μικροπαραβατικότητας έως και το οργανωμένο έγκλημα.

Η ομάδα αυτή που θα έχει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τουλάχιστον οχτώ με δέκα αστυνομικούς, θα αναλαμβάνει δράση σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινες» από την παραβατικότητα των Ρομά, εκεί που οι καταγγελίες στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, είναι σε καθημερινή βάση.

Τέτοιες περιοχές είναι αυτές της Εγλυκάδας, του Ριγανόκαμπου, των Προσφυγικών, των Ζαρουχλείκων, του Ψαροφαίου, της Γούβας, αλλά και πιο απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο της Πάτρας, ακόμα και οι ορεινές απομονωμένες που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ληστειών από ομάδες Ρομά που έχουν περάσει πλέον στο οργανωμένο έγκλημα και στη σύσταση σπείρας.

Παραβατικότητα από Ρομά υπάρχει φυσικά και εκτός Πάτρας, όπως στην Δυτική Αχαΐα όπου με βάση τις αστυνομικές πηγές, κύριο ορμητήριο τους είναι ο καταυλισμός των Σαγείκων, αλλά και στην Αιγιάλεια, έχοντας ως πυρήνα τον αντίστοιχο καταυλισμό που υπάρχει κοντά στην Ροδοδάφνη.

Εκτός της παραβατικότητας η ομάδα αυτή θα ελέγχει και τα ζητήματα που αφορούν την κατάληψη δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, όπως στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, αλλά και σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης όπου έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα.

Η μόνιμη αυτή δύναμη θα ενισχύεται από την ΟΠΚΕ και αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, όπου κριθεί αναγκαίο, κυρίως στις περιπτώσεις που θα πραγματοποιούνται οργανωμένες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς ή και σε άλλα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα.


Πηγή