Γιορτή των λουλουδιών στην Πάτρα: Διστακτικός ο κόσμος στις αγορές του

Πιο υψηλές ήταν οι προσδοκίες των ανθοπωλείων που συμμετείχαν στην γιορτή των λουλουδιών, στήνοντας πάγκο μπροστά από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Κίνηση υπήρχε, αλλά όχι αυτή που περίμεναν οι επαγγελματίες, αναλογικά με το γεγονός ότι η γιορτή αυτή είχε να πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια στην Πάτρα.

Ο κόσμος ανέβηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όμως ήταν προσεκτικός στις αγορές του έως και διστακτικός, με τους περισσότερους να αγοράζουν κυρίως ανθοδέσμες με ανοιξιάτικα και μαγιάτικα λουλούδια, παρά στεφάνια.

Παρόλα αυτά και για τα ανθοπωλεία η γιορτή των λουλουδιών ήταν μια τόνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε κόσμος που έκανε την βόλτα του από τους πάγκους στα Ψηλαλώνια δεν αγόρασε κάτι.

Πτωτική ήταν και η κίνηση γενικότερα στα ανθοπωλεία της Πάτρας, με δεδομένο το ιδιαίτερο της ημέρας και ότι η Πρωτομαγιά είναι μία γιορτή συνυφασμένη με τα λουλούδια όπου τα καταστήματα του είδους κάνουν υψηλούς τζίρους.

Πάντως, σε ότι αφορά την γιορτή των λουλουδιών να αναφέρουμε ότι για ακόμα μία χρονιά έκανε την εμφάνιση και το φαινόμενο των μικροπωλητών λουλουδιών, χωρίς όμως να είναι τόσο έντονο όσο τα περασμένα έτη.


Πηγή