ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ |Νέα ανακοίνωση με βολές προς διάφορες κατευθύνσεις! |ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…2-5-2022

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ… Λόγω των εορτών και αργιών υπήρξε μια χρονική διαφοροποίηση στην ενημέρωση «ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ». Η σοβαρότητα της επικαιρότητας μας υποχρεώνει να αναφερθούμε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των γεγονότων γύρω από το Δήμαρχο. Αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συμπερασματικά καταλήγει στο ότι θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα ο Δήμαρχος διότι «είναι ανίκανος, άχρηστος, δεν ενδιαφέρεται για τον Τόπο, χάνει τα Προγράμματα, δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε καθαριότητα, δεν έχουμε φωτισμό, δεν έχουμε αποχετευτικό δίκτυο». Το ότι για όλα αυτά, ψευδή ή αληθή φταίει ο Δήμαρχος, δημιουργείται, υποστηρίζεται και διατηρείται από το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΙΓΜΑ», του «Ατσάραντου», από έναν πολιτικό, από ένα δικηγόρο, από ένα δημοσιογράφο, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με μερικούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων και δυστυχώς ακολουθεί και ο κ. Βουλευτής. Βέβαια υπάρχει μία μειοψηφία «των βολεμένων» και μερικών που δεν έχουν καταλάβει ότι το προσωπικό τους συμφέρον πρέπει να συμπορεύεται με το γενικό για να πάει μπροστά ο Τόπος.

  • Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΤΙΓΜΑ» έχει νοικιάσει το 1/3 του Πνευματικού Κέντρου. Έχει μετατρέψει το κυλικείο του Κινηματογράφου σε καφετέρια, του παρέχονται 228 τ.μ. από την πλατεία Σολωμού , ενώ καταβάλλει τέλη μόνο για 100 τ.μ., δεν κατέβαλλε στο Δήμο ποτέ δικαιώματα από διαφήμιση, τυγχάνει των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου, λόγω της Πανδημίας των τελευταίων ετών, λαμβάνει τις παροχές από ένα Ταμείο Κινηματογράφων και έλαβε από το δήμο το 2016 περίπου 60.000 € για τον εξοπλισμό του Κινηματογράφου. Δια όλα αυτά καταβάλλει ενοίκιο περίπου 300 € το μήνα και τώρα ζητά να του παραχωρηθεί επέκταση του συμφωνητικού κατά δύο έτη λόγω της Πανδημίας.

Δια όλα αυτά έχοντας τη σχετική εύνοια ( ο νοών νοήτω) προσπαθεί να απομακρύνει τον «άχρηστο Δήμαρχο» για να συνεχίζει να «σώζει» αυτός ανενόχλητος το Δήμο.

  • Ο Πολιτικός κ. Μπούκιος με κατέπληξε με την ευστροφία του στην απάντησή του. Εγώ του έθεσα ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μου ανάφεραν νέοι από τη νεολαία της Ν.Δ., ότι τους έχει «κλείσει το δρόμο» με τον ανιψιό του που προωθεί και εκείνος ανακάλυψε πως είμαι «φοροφυγάς», επειδή «τις ευεργεσίες τις έκανα για να γλυτώσω την Εφορία» και αποκρύπτει πως σαν συνταξιούχος δεν είχα επιχειρηματικά κέρδη και τα λοιπά εισοδήματά μου (μερίσματα) φορολογούνται αυτοτελώς.

Όσον αφορά στο ότι «δεν είμαι μέλος της Ν.Δ.», δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευστροφία και εμπειρία ώστε να καταλάβει κάποιος ότι τις σοβαρότερες ζημιές στους διαφόρους πολιτικούς συνδυασμούς τις προκαλούν τα μέλη τους. Το ότι με επέλεξε στην ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής, εξ ανάγκης εφόσον δεν είχε προκριθεί το ψηφοδέλτιο του κ. Αγαλιανού του οποίου ήταν ένας από τους κύριους συντάκτες όπως λέγεται, δεν ταιριάζει στη δικό μου πολιτικό ήθος δια τούτο καλύτερα να μην με είχε ψηφίσει.

  • Ο Δικηγόρος είναι ο κ. Δημήτρης Πέττας κατά του οποίου έχει υποβληθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου, αφού συνεχώς ασχολείται με την απαξίωση του Δημάρχου και αυτός «για το καλό του Τόπου». Εάν ενδιαφερόταν «για το καλό του Τόπου όταν υπέβαλλε ανακοπή σε διαταγή πληρωμής ποσού άνω των 30.000 € για οφειλές αποχέτευσης στη ΔΕΥΑΖ με την αιτιολογία ότι «ουδέποτε ήταν συνδεδεμένος ο εντολέας του στο δίκτυο», θα έπρεπε να είχε πληροφορηθεί από τη ΔΕΥΑΖ το αληθές και να μην αφήσει τον πελάτη του να αποπειραθεί να εξαπατήσει τη Δικαιοσύνη. Επ’ ευκαιρία καλό θα είναι να αντιληφθούν όσοι έχουν οφειλές στη ΔΕΥΑζ ή παράνομες συνδέσεις στα δίκτυά της να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν, καθότι η Εταιρεία αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεωκοπίας.
  • Ο Δημοσιογράφος είναι ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες παρελθόντων ετών, όπως αποδείχθηκε, του σκάφους του «Ναυαγίου» ισχυριζόμενος ότι ο νυν Δήμαρχος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας με επισκέπτες να αναρριχώνται στο ιστίο του σκάφους.Δια τούτο έχει υποβληθεί μήνυση στην Εισαγγελία Ζακύνθου.Προφανώς από το μένος που καθημερινά στην πρωϊνή ζώνη της ΕΡΤ επιδεικνύει κατά του Δημάρχου, λέγεται ότι έχει τοποθετηθεί στην Κρατική Υπηρεσία της ΕΡΤ με αποκλειστικό αντικείμενο την απαξίωση του Δημάρχου.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του, από την πλειοψηφία των Σύμβουλων όσο και των Αρχηγών των Παρατάξεων γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί ο Δήμαρχος, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε αποχή από τις συνεδριάσεις. Έχουν ληφθεί αποφάσεις οι οποίες καταφανώς δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου και σκοπός τους είναι να σταματήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Παράδειγμα είναι η πρόσφατη εξωφρενική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταρτιστεί νέο τεχνικό πρόγραμμα και νέος προϋπολογισμός τέλη Απριλίου, γεγονός που θα ακύρωνε το πρόγραμμα των έργων που εκτελούνται από τη Δημοτική Αρχή, με εισήγηση του κ. Αρμένη. Ο κ. Αγαλιανός δηλώνει ότι ο «Δήμαρχος δεσμεύει το μέλλον του Τόπου». Η δήλωση αυτή είναι το «άκρον άωτον» της αδιαφορίας δια το μέλλον του Νησιού. Ο κ. Αγαλιανός δεν αναφέρει ότι επί των ημερών του δαπανήθηκαν πέραν των δύο δισεκατομμυρίων δραχμών από το Α΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και εδόθη δήλωση ότι στην Πόλη της Ζακύνθου έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα να υπολείπεται ένα μεγάλο μέρος για κατασκευή και να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα αν και έχουν παρέλθει είκοσι έτη. Αυτή η ενέργεια είναι ισόβια δέσμευση του μέλλοντος του Νησιού.
  • Ο κ. Βουλευτής, πιστός μαθητής του κ. Μπούκιου έχει συμπεριφερθεί αναίτια ιδιαιτέρως απαξιωτικά για τον Δήμαρχο. Τρείς φορές στη Ζάκυνθο και άγνωστο πόσες φορές στα κομματικά Γραφεία.

α. Πρώτη φορά όταν μαζί με «διαδηλωτές» απαιτούσε την υπογραφή του Δημάρχου να κατασκευαστεί η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου από την Περιφέρεια. β. Δεύτερη φορά όταν τηλεφωνούσε σε δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποψηφιότητα Μαρινάκη στην Επιτροπή αναβάθμισης του «Ναυαγίου». γ. Τρίτη φορά, πρόσφατα, που ισχυρίζεται πως ο Δήμος έχασε 2,2 εκατομμύρια ευρώ από μη ένταξη αγροτικού δρόμου σε Πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες ως άνω παρεμβάσεις απέβησαν και εις βάρος του Νησιού και οι τρείς απέβλεπαν στην απαξίωση του Δημάρχου, διότι:

  1. Ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Αργασίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και μακάρι να μη γίνει σαν το λιμάνι του Αγίου Νικολάου που δεν τελειώνει ποτέ.
  2. Η Επιτροπή για την αναβάθμιση του «Ναυαγίου αδυνατεί να λειτουργήσει το «Ναυάγιο» και απέστειλε έγγραφο στο Δήμαρχο να το λειτουργήσει ο Δήμος.
  3. Από τη γραπτή ανακοίνωση του κ. Γενικού Γραμματέα έγινε φανερό ότι τα

2, 2 εκατομμύρια ευρώ αφορούν λιμνοδεξαμενές, όπως έχω αναφέρει. ‘Όπως μου ανέφεραν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη δημοσίευση της Πρόσκλησης ένταξης του Έργου, ούτε καμία επικοινωνία με τον κ. Κουρή, καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας. Όσον αφορά την κατασκευή αγροτικών δρόμων που ο προϋπολογισμός ήταν 150.000-500.000 € συνεδέθει με την αξιοποίηση αρδευτικής έκτασης και ανεμένετο η δημοσίευση της Πρόσκλησης για τη συνολική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση της κατασκευής των λιμνοδεξαμενών. Είναι πασίδηλο ότι ο Δήμος δεν έχασε 2,2 εκατομμύρια ευρώ για την αγροτική οδοποιία, διότι σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν προβλεπόταν από το Πρόγραμμα το ύψος τέτοιας δαπάνης για κατασκευή αγροτικών οδών. Απεναντίας ο Δήμος έχει καλύψει, με τις μελέτες ύψους 3.000.000 € που κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το θέμα των αγροτικών οδών. Το τελευταίο Σάββατο κατά την αποκατάσταση χωματερής ογκωδών και λοιπών υλικών σε κεντρική περιοχή του Λαγανά πλησίασε το Δήμαρχο νεαρός Πολίτης, ο οποίος του είπε: «Δήμαρχε, είμαι Καστοριανός, δεκαεπτά χρόνια ζω στη Ζάκυνθο, δεν έχω μεταφέρει εδώ τα πολιτικά μου δικαιώματα, αλλά εάν ξαναβάλλεις υποψηφιότητα θα τα μεταφέρω για να σε ψηφίσω, χωρίς να θέλω τίποτα από εσένα». Κατόπιν τούτων είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω σε όσους ανεπιτυχώς επιχειρούν την απαξίωση του Δημάρχου ότι «τα μαρούλια ετελείωσαν οριστικά» («Μαρούλι» ήταν το σύνθημα για να ανοίξουν οι πόρτες του ΧΥΤΑ στο Σκοπό για τα απορριμματοφόρα). Θα δημοσιεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κατάλογο των έργων μας που μαζί με την τελευταία ένταξη των 6.000.000 ευρώ για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και τις υπόλοιπες υποβληθείσες μελέτες στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» , συνολικού ύψους σχεδόν 27.500.000 € αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης Ι.ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ: 1.Ηλεκτρική παροχή στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στο Λίβα, προϋπολογισμού εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ . 2.Οδός αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή Λίβα, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ .

  1. Επισκευές δημοτικών οδών, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ .
  2. Αγροτική οδοποιία , προϋπολογισμού επτακοσίων σαράντα χιλιάδων (740.000) ευρώ.
  3. Κατασκευή Παιδικών Χαρών, προϋπολογισμού διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.
  4. Επισκευή Παιδικών Σταθμών προϋπολογισμού διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ.
  5. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης (περιοχή «Ξεχωριάτη» κλπ), προϋπολογισμού διακοσίων είκοσι χιλιάδων (220.000) ευρώ.
  6. Αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.
  7. Επισκευές Σχολείων, προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ.
  8. Επισκευές Νεκροταφείων, προϋπολογισμού διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.
  9. Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Άγιο Λέοντα έως Εξωχώρα, προϋπολογισμού τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
  10. Αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) ευρώ.
  11. Κλειστό Γυμναστήριο Παναγούλας , προϋπολογισμού εκατόν δεκατέσσερις χιλιάδες (114.000) ευρώ.

ΙΙ.ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ: 1.Κατασκευή Εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στο Λίβα προϋπολογισμού δεκαπέντε εκατομμυρίων διακοσίων έξι χιλιάδων (15.206.000) ευρώ. 2.Ανάπλαση «Λαϊκών Κατοικιών» προϋπολογισμού τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων (450.000) ευρώ. 3.Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού πεντακοσίων πενήντα χιλιάδων (550.000) ευρώ. 4.Ανάπλαση οδού Ταβουλάρη προϋπολογισμού πεντακοσίων πενήντα χιλιάδων (550.000) ευρώ.

  1. «Οpen Mall», προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων χιλιάδων (1.900.000) ευρώ.
  2. Αποκατάσταση και ανάπλαση Δημοτικών Χώρων, προϋπολογισμού τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
  3. Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών (Καλαμάκι, Τερτσέτη κλπ.) προϋπολογισμού επτακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων και τριάντα (782.030) ευρώ.

8.Αναβάθμιση βιολογικού Πόλης, προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ.

  1. Γήπεδα, προϋπολογισμού τριακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες εννιακόσια ενενήντα τέσσαρα (315.994) ευρώ.

ΙΙΙ.ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ:

  1. Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ.
  2. «Πράσινο Σημείο», διαλογή απορριμμάτων στην πηγή, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων χιλιάδων (1.900.000) ευρώ.
  3. Γήπεδο Αγίου Κύρηκα προϋπολογισμού εξακοσίων χιλιάδων (600.000) ευρώ.
  4. Ράμπες πρόσβασής στη θάλασσα και υποστηρικτικών υποδομών για ΑμεΑ σε τέσσερεις παραλίες του Νησιού, προϋπολογισμού διακοσίων εικοσιπέντε χιλιάδων (225.000)ευρώ.
  5. Αγωγός Ύδρευσης οδού Φιλικών προϋπολογισμού εννιακοσίων χιλιάδων (900.0000 ευρώ.
  6. Αγωγός Ύδρευσης Λούχα-Γύρι, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ.
  7. Αποκατάσταση ενετικής Βαρδιόλας στο «Μικρό Νησί», προϋπολογισμού εξήντα χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα δύο (60.952) ευρώ.
  8. Αποκατάσταση και ανάπλαση δημοτικών χώρων άθλησης και αναψυχής Δήμου Ζακύνθου, προϋπολογισμού τετρακόσιες πέντε χιλιάδες εννιακόσια πενήντα επτά (405.957) ευρώ.
  9. Προμήθεια εξοπλισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ.
  10. Μέτρα βέλτιστης διαχείρισης υδάτων και παρακολούθηση ποιότητας νερού για το Δήμο Ζακύνθου προϋπολογισμού τετρακόσιες δεκατρείς χιλιάδες οχτακόσια πενήντα τέσσερα (413.854) ευρώ.
  11. Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα της ΔΕΥΑΖ προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων επτακόσια είκοσι δύο χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι έξι ευρώ (2.722.926).
  12. Ανάπλαση πλατείας Φιολιτίου και μετατροπή του παροπλισμένου μονοθέσιου Σχολείου σε Μουσείο Ιστορικής Μνήμης, ανάπλαση πλατείας Μπόχαλης, εργασίες συντήρησης και επισκευών Λόφου Στράνη, τετρακόσιες εικοσιεννέα χιλιάδες εννιακόσια ενενήντα εννιά (429.999) ευρώ.
  13. Ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός, προϋπολογισμού εννιακοσίων εικοσι οκτώ (928.000) χιλιάδων ευρώ.
  14. Αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση οδικού δικτύου, προϋπολογισμού τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
  15. Προμήθεια εξοπλισμού Ναυαγοσωστών προϋπολογισμού εκατό χιλιάδων (10.000) ευρώ.

IV.ΕΡΓΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ: Καθαρισμός παραλιών, υλικά εξοπλισμού γηπέδων, επισκευές δημοτικών κτιρίων, ανακατασκευή Πεζοδρομίων, οδική ασφάλεια και αποκαταστάσεις οδικού δικτύου (λακούβες, πινακίδες κ.α.), περιφράξεις, επισκευές θεάτρων, κατασκευές σταμπωτών, τοίχοι αντιστήριξης, αποκατάσταση φρεατίων, κατασκευή οστεοφυλακίου, ανάπτυξη ευροζωνικών δικτύων Wi-Fi, κατασκευή και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία στάσεων, διάνοιξη και καθαρισμός τάφρων, ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου και Δημαρχείου Βολιμών, κατασκευή ειδικού Σχολείου ΕΝΕΓΗΛ, παρεμβάσεις σε διδακτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκευές «Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης», κοπή δέντρων, διαμορφώσεις πυροσβεστικών δασικών οδών, καθαρισμός χώρων εναπόθεσης ογκωδών (χωματερών), προμήθεια και χρήση στις διάφορες δημοτικές ενότητες οικοδομικών υλικών, υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ξυλείας, μορφοσιδήρου κλπ. Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις σε έργα καθημερινότητας με τη συμμετοχή των τοπικών Προέδρων. Tweet


Πηγή