Πάτρα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στον Άγιο Δημήτριο με το καθεστώς παρακμής

Κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Δημητρίου με την κατάσταση που επικρατεί με ένα συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται κοντά στην Γερμανού, στην άνω πόλη.

Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην οδό της Άνω Βλασίου και Αγίου Δημητρίου και αποτελεί την πίσω πλευρά τουλάχιστον πενήντα σπιτιών που βρίσκονται εκεί.

Η πίσω αυτή πλευρά έχει μετατραπεί σε αλάνα στην οποία ζουν οικογένειες Ρομά, διανυκτερεύοντας εκεί τα βράδια και έχοντας μετατρέψει τον χώρο σε εστία μόλυνσης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής πάνω από 50 οικογένειες που διαμένουν σε κοντινή απόσταση υποφέρουν από αυτή την κατάσταση και η ζωή τους έχει μετατραπεί σε κόλαση.

Όπως υποστηρίζουν εκτός από το ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε δημόσια εστία μόλυνσης, ο πεζόδρομος που υπάρχει εκεί είναι σχεδόν απαγορευμένος, καθώς επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόσβαση.

Για να περάσει κάποιος θα πρέπει να… καβαλήσει τις κουβέρτες, τα σεντόνια και τους ξαπλωμένους Ρομά που κοιμούνται στον χώρο.

Σύμφωνα με τους ίδιους η κατάσταση στην περιοχή τους είναι τριτοκοσμική και εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, έτσι όπως έχει καταντήσει ο χώρος πίσω από τα σπίτια τους, αντιμετωπίζουν και σοβαρό θέμα με την παραβατικότητα που επιδεικνύουν τα άτομα αυτά.

Όπως καταγγέλλουν οι φασαρίες, τα μεθύσια, τα επεισόδια, οι τσακωμοί, ακόμα και οι περίεργες συναλλαγές, είναι σε καθημερινή βάση, ενώ η δράση τους δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο, αλλά και τους γύρω δρόμους της άνω πόλης.

Έχουν εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους και τα παράπονα τους στον δήμο, στις αρχές και στους φορείς, αλλά έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση. Το κακό λοιπόν για αυτούς συνεχίζεται…


Πηγή