Πάτρα: Το 40% κλοπών και διαρρήξεων γίνεται από μικρά παιδιά και εφήβους

Στο… φουλ είναι στην Πάτρα η παραβατικότητα των ανηλίκων, με τα περιστατικά και τις καταγγελίες που φτάνουν στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο.

Τα περιστατικά αυτά δεν αφορούν μόνο επιθέσεις, επεισόδια και συμπλοκές, αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με κλοπές και διαρρήξεις, γεγονός που δείχνει ότι οι ανήλικοι έχουν προχωρήσει σε εντατικά μαθήματα και έχουν ξεπεράσει τα όρια της παραβατικότητας, φτάνοντας σε αυτά της εγκληματικότητας.

Άλλωστε, πολλές από τις κλοπές και τις διαρρήξεις που γίνονται εμπεριέχουν το στοιχείο της βίας και χαρακτηρίζονται ληστείες, ασκώντας ακόμα και χειροδικία, ειδικότερα κατά των ηλικιωμένων και των ανήμπορων ατόμων όπου εκεί οι ανήλικοι δράστες βρίσκουν έδαφος.

Τα παραδείγματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, με πρωταγωνιστές ανηλίκους, είναι πάμπολλα. Η επίθεση που έγινε στα Προσφυγικά κατά ατόμου σε αναπηρικό καροτσάκι, η διάρρηξη κερματοδεικτών με τους δράστες να αποσπούν συνολικά ένα ποσό που ξεπερνάει τα 800 ευρώ ή ακόμα και η κλοπή που έγινε σε γυναίκα τις προάλλες εντός του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Αυτά είναι μόνο από τα λίγα συμβάντα. Στο μεταξύ αρκετές είναι και οι καταγγελίες που γίνονται από πολίτες για επεισόδια και φασαρίες σε διάφορες πλατείες της Πάτρας, καθώς ορισμένες από αυτές έχουν εξελιχθεί σε στέκια συγκεκριμένων συμμοριών.

Ανθρωποκυνηγητό σε κέντρο και σε συνοικίες

Η αστυνομία γνωρίζει όλες αυτές τις περιπτώσεις και τις παρακολουθεί από κοντά, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της Πάτρας για συμβάντα κλοπών, διαρρήξεων ή και ληστειών, με πρωταγωνιστές ανηλίκους.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς έχουν παρά το νεαρό της ηλικίας τους παρελθόν, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι καθοδηγούνται από μεγαλύτερους που τους μαθαίνουν τα κόλπα και τους στέλνουν για τις… δουλειές τους, γνωρίζοντας ότι ακόμα και να συλληφθούν μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα αφεθούν ελεύθεροι λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει για τους παραβάτες – ανηλίκους.


Πηγή