Πάτρα: Έχουν πάρει ζωή τα αναγνωστήρια – καφέ λόγω της εξεταστικής!

Η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Είναι η περίοδος που τα αναγνωστήρια – καφέ της Πάτρας που βρίσκονται σε διάφορες φοιτητο-γειτονιές της πόλης παίρνουν ζωή, με τους φοιτητές να μελετούν επί ώρες εκεί μαζί με τους φίλους και τις παρέες τους, πίνοντας τον καφέ τους ή τρώγοντας κάτι.

Τα αναγνωστήρια – μελετητήρια καφέ της Πάτρας έχουν δώσει μία άλλη διάσταση στο διάβασμα των νεότερων γενιών και κυρίως των φοιτητών, κάνοντας το κάπως πιο ομαδικό, με τους νέους αντί να μελετούν μόνοι τους στο σπίτι, να επιλέγουν έναν τέτοιον χώρο.

Σημαντικό πλεονέκτημα του διαβάσματος στα μελετητήρια – αναγνωστήρια της Πάτρας από τους φοιτητές είναι ότι οι χώροι αυτοί είναι συνήθως και κλιματιζόμενοι, έτσι οι νέοι διαβάζουν σε μία δροσερή ατμόσφαιρα, γλιτώνοντας τα έξοδα του ρεύματος και της κατανάλωσης ενέργειας που θα τους κόστιζαν αν διάβαζαν σπίτι τους.

Η τάση αυτή έχει ξεκινήσει την τελευταία τριετία πριν από την πανδημία, ενώ υπήρξε μια παύση κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, όταν οι εξετάσεις δίνοντας εξ αποστάσεως, με τους περισσότερους φοιτητές να απουσιάζουν από την Πάτρα.

Πλέον που η εξεταστική έχει επιστρέψει στην κανονικότητα της τα καφέ αναγνωστήρια έχουν τις τελευταίες εβδομάδες αρκετή κίνηση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και γενικότερα με τα στέκια των φοιτητών στην Πάτρα.

Όλα αυτά βέβαια σε λίγες μέρες θα τελειώσουν, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος και οι φοιτητές αναχωρήσουν από την Πάτρα, πηγαίνοντας για διακοπές στους τόπους από τους οποίους προέρχονται.


Πηγή