Πάτρα: Κάλεσμα προς τον εμπορικό κόσμο για μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και στις αρχαιρεσίες

Κι μέσα στην κατρακύλα που έχει πάρει για τα μαγαζιά η εμπορική κίνηση, με την αγορά να μην τραβάει μέχρι ώρας ούτε για τα καλοκαιρινά είδη, υπάρχουν οι αρχαιρεσίες και τα δρώμενα που θα πρέπει να προχωρήσουν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου.

Το πρώτο βήμα είναι πάνω σε αυτό είναι η εκλογο- απολογιστική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία όλων των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο στις τριήμερες αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22 και 23 Ιουνίου.

Οι διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων είναι πολλές, όμως, υπάρχει μία κοινή συνισταμένη, πάνω στην οποία συμφωνούν όλες οι αντιμαχόμενες δυνάμεις του εμπορικού κόσμου. Να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες.

«Για μας αυτό είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο από όλα και θέλω να πιστεύω ότι αυτό επιδιώξουν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί» τονίζει πάνω στο ζήτημα ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιες στις εκλογές που θα γίνουν, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να δοθούν τα ανάλογα κίνητρα και να μην γίνουν ενέργειες που να οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση».

Στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον λόγο θα πάρουν πέρα από τα μέλη του απερχόμενου προεδρείου και όλα οι επικεφαλής των παρατάξεων που θα πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες. Το κλίμα αναμένεται να είναι "ηλεκτρισμένο", ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει μία ουσία από όλα όσα θα ειπωθούν.

Η συμμετοχή λοιπόν στις διαδικασίες και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι ο μεγαλύτερος στόχος, αφού είναι γεγονός ότι αρκετοί έμποροι είναι απογοητευμένοι όχι τόσο από φορέα, αλλά κυρίως από την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά.

Άλλωστε, σύμφωνα με τους αντιπάλους της παράταξης που έχει για την ώρα τα ηνία του προεδρείου, το μεγάλο πρόβλημα για τον φορέα ήταν ότι έχει μετατραπεί σε ένα κλειστό κλαμπ που δεν ανοίγει εύκολα τις πόρτες του για να μπουν άλλα μέλη. Οπότε χρειάζεται ένα άνοιγμα του συλλόγου πρώτα προς τον εμπορικό κόσμο και ύστερα προς την κοινωνία.


Πηγή