Πάτρα: Ξεκινάει το έργο της αναβάθμισης της ανατολικής προβλήτας του Ρίου

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της ανατολικής προβλήτας του Ρίου, με τον ΟΛΠΑ να έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του πορθμείου που εξυπηρετεί την γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αξίας 500.000 ευρώ και εφόσον οι εργασίες ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμο αρχές με μέσα του 2023.

Η ανατολική προβλήτα έχει έκταση 11.136,00m2 περίπου. Διαθέτει κρηπιδώματα μήκους 333,00 μέτρων περίπου τα οποία είναι εξοπλισμένα με δέστρες, ενώ το κατάστρωμα είναι ασφαλτοστρωμένο και ο χώρος φωτίζεται από δύο ιστούς ύψους 35 m.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των κρυπιδωμάτων στο σημείο, αλλά και την ανακατασκευή των κατεστραμμένων προβλητών. Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει την δυνατότητα στα φέρι μποτ να δένουν στην ανατολική προβλήτα, γεγονός που θα βοηθήσει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το πορθμείο, αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη της γραμμής του Ρίου – Αντιρρίου.

Επίσης στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ανατολικής προβλήτας θα δημιουργηθεί μία είσοδος –έξοδος από τα πλοία με σκοπό οι οδηγοί των οχημάτων και των φορτηγών να καταλαβαίνουν εύκολα που να κατευθυνθούν, χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Εκτός αυτού το έργο θα έχει χαρακτήρα ανάπλασης της περιοχής, αφού θα δημιουργηθεί νησίδα ειδικά για τους πεζούς όπου θα κινούνται εκεί με ασφάλεια. Εκτός της ανατολικής προβλήτας του Ρίου στα σχέδια του Οργανισμού είναι και η ανάπλαση – αναβάθμιση της δυτικής προβλήτας, χωρίς όμως μέχρι ώρας να έχει βρεθεί το πρόγραμμα για την χρηματοδότηση του έργου.


Πηγή