Ναύπακτος: Άνοιξε τις πύλες του το ψηφιακό Μουσείο για το 1821 (video)

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ψηφιακού θεματικού μουσείου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην παραλία του Γριμπόβου και στο χώρο όπου φιλοξενείται η εμποροπανήγυρις. Τα δώδεκα κοντέινερ ιστορίας με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν παρουσιάζουν την ιστορία της Δυτικής Ελλάδας και του τόπου μας μέσα σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες ,βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, η γραμματέας του Περιφερειακού συμβουλίου Έφη Γρίνου, οι αντιδήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς,Θωμάς Κοτρωνιάς, Θανάσης Κούκουνας.

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η μικτή χορωδία Ναυπάκτου.

Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, με είσοδο και ξενάγηση να είναι ελεύθερη για όλους.

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι από 17:30 έως 21:30

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο που περιοδεύει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Αίγιο, Πάτρα, Αμαλιάδα, Κρέστενα, και Πύργο. Όταν ολοκληρωθούν οι περιοδείες στις αρχές του 2023 θα εγκατασταθεί μόνιμα σε μικρότερο μέγεθος στα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι καθώς αυτές οι δύο πόλεις είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην Ελληνική επανάσταση.

Πηγή: nafpaktianews.gr


Πηγή