Πάτρα: Επιμένουν χωρίς μάσκα επιβάτες του Προαστιακού και του Αστικού ΚΤΕΛ

Χωρίς μάσκες επιμένουν να μπαίνουν αρκετοί από τους επιβάτες του Προαστιακού, αλλά και του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που παίρνουν αρκετά συχνά το τρένο του Προαστιακού, αλλά και τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, ένα σημαντικό ποσοστό επιβατών σε κάθε δρομολόγιο μπαίνει χωρίς να φοράει τη μάσκα στο πρόσωπο του.

Τη φοράει μόνο αν και εφόσον του γίνει η σχετική παρατήρηση από τον οδηγό ή τον ελεγκτή. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ακόμα και στην περίπτωση που τους γίνει παρατήρηση, αρνούνται να την φορέσουν και αντιδρούν ενοχλημένα.

Πολλά από τα δρομολόγια του Προαστιακού έχουν σταματήσει για αυτόν τον λόγο, με τους οδηγούς να ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του Προαστιακού που δεν χρησιμοποιούν την μάσκα τους είναι άτομα νεαρής ηλικίας.

Στην περίπτωση του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας το πράγμα διαφέρει. Μάσκα δεν φορούν ακόμα και οι επιβάτες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία και που κινδυνεύουν περισσότερο αν μολυνθούν.

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλες τις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, από τα λεωφορεία που κατευθύνονται ή επιστρέφουν από την Πλαζ έως και αυτά που πηγαίνουν σε πιο μακρινές περιοχές έξω από το κέντρο της πόλης, στην Καλλιθέα ή στο Σούλι. Θλιβερό έτσι; Έχουν περάσει δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και κάποιοι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της μάσκας.


Πηγή