Καταγγελίες για προβλήματα ύδρευσης στο Δήμο Ερυμάνθου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου αναφορικά με τα προβλήματα ύδρευσης και ειδικότερα στο χωριό Γολέμι Τριταίας.

Υπάρχουν ορισμένες φορές, κατά τις οποίες δεν επιθυμούμε την επιβεβαίωση των δυσμενών προβλέψεων.

Δυστυχώς όμως, αυτό γίνεται κάθε ημέρα, σε βαθμό που δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Αναφερόμαστε στις απαράδεκτα συχνές διακοπές υδροδότησης που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα σε οικισμούς του Δήμου μας και μάλιστα σε ώρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Για ακόμη μια φορά, οι ήδη απελπισμένοι κάτοικοι πληρώνουν το κόστος της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου. Αυτών που εμπιστεύτηκαν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και όχι για να την ισοπεδώσουν.

Ποιος θα το περίμενε, το καλοκαίρι του 2022, αντί να διεκδικούμε πιο προηγμένα δικαιώματα, να παρακαλάμε για απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό!

Οικογένειες με μικρά παιδιά, αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους βιοτικές ανάγκες. Συχνά νιώθουν «παιδιά ενός κατώτερου θεού», πολίτες βήτα κατηγορίας και δημότες μιας τριτοκοσμικής Χώρας. Ποιος να τους παρηγορήσει και ποια λόγια παρηγοριάς να βρει για ανθρώπους που δεν έχουν ένα τόσο βασικό αγαθό, όπως το νερό;

Συνεχώς επικαλείστε, ως λόγο της ανικανότητα σας, ότι παραλάβατε καμένη γη. Είστε όμως τρία χρόνια Δημοτική Αρχή και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Βέβαια, έχετε ένα ακόμη επιχείρημα πίσω από το οποίο κρύβετε συχνά την ανεπάρκειά σας. Αυτό της πανδημίας. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποκαλείται «πανδημία»: πλήττει όλο τον κόσμο και όχι μόνο μια περιοχή! Γιατί λοιπόν οι άλλοι Δήμοι δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, σε αυτό το μέγεθος; Μήπως εκεί δεν υπήρξε ποτέ πανδημία; Μόνο αυτό δεν έχετε ακόμη επικαλεστεί! Σας καλούμε λοιπόν, αντί να διοχετεύετε την ενέργειά σας στην εύρεση γελοίων δικαιολογιών που ούτε εσείς οι ίδιοι πιστεύετε, να δώσετε επιτέλους λύση στα προβλήματα ύδρευσης.

Επίσης αρκετές φορές κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο μας και την αδυναμία του να μας παρέχει καλής ποιότητας νερό. Κανείς όμως, δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον ούτε εισάκουσε τις ανησυχίες μας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Το ασυντήρητο δίκτυο και οι ασυντήρητες δεξαμενές αποτελούν πηγή διανομής ύδατος κακής ποιότητας κάτι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία. Όλα αυτά είναι θέμα κοινής λογικής και δεν απαιτείται ιδιαίτερη εξειδίκευση σε ανάλογα ζητήματα, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν μπορεί να μην μας γεννηθεί λοιπόν η ακόλουθη εύλογη απορία: Αλήθεια νιώθετε υπερήφανοι για όσα συνέβησαν στις εγκαταστάσεις ύδρευσης, στο Γολέμι Τριταίας; Και μάλιστα σε αυτές που κατασκευάστηκαν επί των ημερώνσας.

Βέβαια, πότε το κάνατε για να το κάνετε και τώρα;

Να σας πούμε λοιπόν τούτο, αφού έχουμε φτάσει σε σημείο να τονίζουμε ακόμη και τα αυτονόητα: Η ασφάλεια του δικτύου διανομής θα έπρεπε να είναι δεδομένη … Λυπούμαστε, αλλά δεν είναι.

Ξεπερνάτε κάθε φορά τον εαυτό σας.

Με την παροιμιώδη απραξία σας,

Κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων. Όλα αυτά επειδή δεν μπήκατε στον κόπο να πάρετε μέτρα υγιεινής ασφάλειας. Να διακόψετε, άμεσα την ύδρευση των κατοίκων, από τη συγκεκριμένη πηγή και να καλέσετε αμέσως την αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία.

Αποδεικνύεστε καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι.


Πηγή