Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ακράτας για τη φετινή περίοδο

Με τη συναυλία της μαθητικής μπάντας, το βράδυ της Κυριακής 31/07/2022 στον πεζόδρομο της Ακράτας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ακράτας για τη φετινή περίοδο. Και η φετινή σχολική χρονιά υπήρξε ιδιαίτερη παραγωγική για τον Σύλλογο. Η μπάντα ήταν παρούσα σε αρκετές εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής του τόπου και παραυρέθηκε όπου της ζητήθηκε -σε στιγμές ευχάριστες και δυσάρεστες- και ήταν φυσικά εφικτό.

Το καλοκαίρι ειδικά υπήρξε αρκετά δραστήριο για τη Φιλαρμονική Ακράτας, καθώς πραγματοποίησε αξιόλογες παρουσίες και συνέργειες σε διάφορες μουσικές διοργανώσεις. Η αρχή έγινε με την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου, που σε συνεργασία με την Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας παρουσίασαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου στην κατάμεστη πλατεία της Ακράτας, ένα ωραίο χορωδιακό πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριάς τους Βασιλικής Νάσση, ενώ στην κιθάρα ήταν η Άρτεμις Οικονόμου.

Ακολούθησε η 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών την Τετάρτη 20 Ιουλίου στον πεζόδρομο Ακράτας, που διοργανώθηκε από τη Φιλαρμονική Ακράτας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την ευγενική υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών με αρχιμουσικό τον Γιώργο Μπουρδόπουλο, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου με αρχιμουσικό τον Παναγιώτη Παναγάκο και το Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας με μέλη από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" και τη Φιλαρμονική Ακράτας και αρχιμουσικούς τον Δημήτρη Μίχαλο και τον Χρήστο Ασημακόπουλο.

Το Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας εμφανίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργανώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Δερβένι, με φροντίδες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και με την επιπλέον συμμετοχή μουσικών συνόλων από Κόρινθο και Ξυλόκαστρο. Επίσης, μέλη της Φιλαρμονικής Ακράτας συμμετείχαν στη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», την Κυριακή 24 Ιουλίου στον πεζόδρομο Αιγείρας.

Σειρά είχαν οι καθιερωμένες θερινές συναυλίες της Φιλαρμονικής Ακράτας, με συμμετοχή μαθητών και από τη Φιλαρμονική Αιγείρας αλλά και των αρχιμουσικών Μίχαλου Δημήτρη, Βαβάρετου Μιρένας και Παναγάκου Παναγιώτη, την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Κράθιο και την Κυριακή 31 Ιουλίου στον πεζόδρομο Ακράτας, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή. Τα μέλη της μπάντας, που προετοιμάζονταν όλη τη χρονιά, ερμήνευσαν με κέφι και ευαισθησία διασκευασμένες pop επιτυχίες, μουσικές από γνωστές ταινίες αλλά και «δυνατά» κομμάτια της παγκόσμιας rock και metal σκηνής, αποσπώντας δίκαια τα θετικά σχόλια αλλά και το χειροκρότημα του κοινού, που αποτελεί και την πιο σημαντική επιβράβευση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και ο Αρχιμουσικός Ασημακόπουλος Χρήστος θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου για ακόμα μια χρονιά, τη συνέχιση αλλά και την προώθηση του έργου του, όσους παραυρέθηκαν στις εκδηλώσεις, καθώς και τα καταστήματα της περιοχής που πάντα στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου. Μα πάνω απ’ όλα, οι θερμότερες ευχαριστίες αξίζουν στους πραγματικούς ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που με την συμμετοχή, τη ενέργεια, την εμπιστοσύνη αλλά και το χαμόγελό τους, κρατάνε ζωντανό αυτόν τον Σύλλογο και τον σηκώνουν κάθε φορά και λίγο ψηλότερα.


Πηγή