Πάτρα: Κρούσματα παραβατικότητας στην πλατεία Ελευθερίας από ομάδες Ρομά

Μπορεί τα πράγματα να έχουν ηρεμήσει κάπως στη συνοικία των Προσφυγικών με τους Ρομά, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία της πλατείας Ελευθερίας, συνεχίζουν και κάνουν τα δικά τους κάθε τόσο.

Εκεί που κάθονται βάζουν στη διαπασών τη μουσική, άλλες φορές πάλι γυρίζουν μεθυσμένοι, ενώ τα ανήλικα με την πρώτη ευκαιρία που θα βρουν αρπάζουν ότι μπορούν από θαμώνες της πλατείας και όσους κάθονται στα τραπεζάκια των καφενείων.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνες που οι ίδιες ομάδες ανάβουν φωτιές τη νύχτα, με ότι κινδύνους μπορεί να σημαίνει αυτό, ενώ κάθε τόσο γίνονται από τους ίδιους εξορμήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν σε διαρρήξεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία για τα περιστατικά αυτά και τη γενικότερη συμπεριφορά των ομάδων αυτών που συχνάζουν σε συγκεκριμένα σημεία της πλατείας Ελευθερίας.

Οι αστυνομικοί προχωρούν σε συχνές περιπολίες τόσο στην περιοχή, όσο και στην πλατεία, αλλά και πάλι τα περιστατικά αυτά επαναλαμβάνονται κάθε τόσο.


Πηγή