Πάτρα: Λίγη κινητικότητα και έως εκεί – Χαμηλές οι ταχύτητες στις θερινές εκπτώσεις

Χωρίς καμία τάση ανάκαμψης κινήθηκε η αγορά της Πάτρας και τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, με τον κόσμο να μην ανταποκρίνεται στις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλο το μόνο που χαρακτήρισε τον Ιούλιο και τις εκπτώσεις μέχρι ώρας ήταν μία ελάχιστη κινητικότητα που τις περισσότερες φορές δεν μεταφράστηκε και σε αγορές, κινητικότητα κατώτερη πάντα των προσδοκιών των καταστημάτων.

«Ουσιαστικά αυτή η πτώση της εμπορικής κίνησης που χαρακτηρίζει το τελευταίο οκτάμηνο την αγορά σε όλες τις μορφές συνεχίζεται. Έχουμε μπροστά μας έναν αρκετά δύσκολο χειμώνα και δυστυχώς αυτό φαίνεται από τώρα» τονίζει.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις δείχνουν ότι θα πάνε χειρότερα από τις περσινές. Η κίνηση είναι πτωτική και ο «νεκρός» Αύγουστος, με τον κόσμο παραδοσιακά να μην ξοδεύει χρήματα για αγορές και ψώνια, αυτόν τον μήνα, αλλά κυρίως για διακοπές και αναψυχή, δύσκολα θα ανατρέψει το υπάρχον σκηνικό για τα εμπορικά μαγαζιά.

Μάλιστα αρκετά από αυτά τώρα που πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος αναμένεται να κλείσουν για διακοπές αφού δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να μένουν ανοικτά. Περισσότερα έξοδα έχουν, παρά έσοδα.

Ακόμα και στα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται σε εποχικά είδη καλοκαιριού (μαγιό, σανδάλια, εσώρουχα) ή σε ρούχα και υποδήματα το ενδιαφέρον μέχρι ώρας είναι ελάχιστο και πτωτικό σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Οπότε κάθε πέρυσι και καλύτερα…


Πηγή