Πάτρα – Όταν η αναπηρία “χτυπάει” την πολιτεία!

Αλήθεια θα ήταν αμελής μια μητέρα αν δεν πήγαινε το παιδί της στο σχολείο, στις 12 Σεπτεμβρίου; "Ναι", θα πουν οι περισσότεροι, όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική!

Γιατί αμελής στην ουσία είναι η ίδια η πολιτεία, η οποία δεν μπορεί στην Πάτρα του 2022 να καλύψει τις ανάγκες σε ένα παιδί που κινείται με αμαξίδιο!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Μ. Μπ. έχει ένα γιο, ο οποίος θα πάει στην Α γυμνασίου. Το παιδί όμως, λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού, κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Εκπαιδευτικός και η ίδια, απευθύνθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο στον διευθυντή του σχολείου που θα φοιτήσει ο γιος της, για να του ζητήσει να γίνουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να υπάρχει πρόσβαση για το παιδί, στην αίθουσα και στην τουαλέτα.

Ο διευθυντής ανταποκρίθηκε αμέσως και έστειλε το σχετικό αίτημα στο δήμο Πατρέων. Όμως, λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δεν έχει γίνει τίποτα! Μάλιστα η μητέρα, προσφέρθηκε να βρει μέχρι και χορηγούς για να καλυφθούν τα σχετικά έξοδα, όμως της το απαγόρευσαν! Και η ίδια διερωτάται…. " Θα είναι αμελής μητέρα αν δεν στείλω το παιδί μου σχολείο στις 12 του μήνα;"

Απάντηση δεν χρειάζεται. Αλλά μια δυνατή φωνή διεκδίκησης στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κάκωσης νωτιαίου μυελού που θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα…


Πηγή