Πέφτει η τιμή της αμόλυβδης και της ντίζελ – Πού θα φτάσει σε Πάτρα και Αχαΐα

Στα 2,10 ευρώ το λίτρο είναι η αμόλυβδη βενζίνη και στα πρατήρια καυσίμων της Πάτρας από την περασμένη εβδομάδα, ακολουθώντας και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως ήδη έχει γίνει στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, την κατιούσα μετά από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες πρατηρίων καυσίμων η τιμή της μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο και να πλησιάσει τα 2 ευρώ, ανακουφίζοντας έστω και για λίγο τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, αλλά και τους οδηγούς.

Ανάλογη βουτιά πρόκειται να γίνει και στη ντίζελ που ήδη έχει φτάσει από την ερχόμενη εβδομάδα στα 1,85 ευρώ από τα 2 ευρώ που ήταν.

Η κάθοδος αυτή των καυσίμων κίνησης, σύμφωνα με τους αναλυτές έρχεται ως μια αντίδραση για την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη που αναμφίβολα θα υπάρξει σε ενέργεια και τον ερχόμενο χειμώνα από τη στιγμή που συνεχίζονται τα μέτρα που έχουν μπει κατά της Ρωσίας και το αντίστροφο.

Οι ίδιες εκτιμήσεις λένε ότι η μείωση των τιμών είναι ουσιαστικά πλασματική και ότι γρήγορα θα επιστρέψει και πάλι το ράλι ανόδου.

Πάντως, το όλο θέμα με τα καύσιμα κίνησης έχει κοστίσει ήδη αρκετά στον τζίρο των επιχειρήσεων αυτών που βλέπουν τη ζήτηση να έχει μειωθεί κατακόρυφα και να υπάρχουν μέρες της εβδομάδας που ουσιαστικά δεν κινείται τίποτα.


Πηγή