Αχαΐα: «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς ταξί η άνοδος του diesel

«Πονοκέφαλος» έχει πιάσει τους οδηγούς ταξί με το πετρέλαιο κίνησης και την άνοδο που έχει πάρει αυτό το τελευταίο διάστημα, με την τιμή του να έχει φτάσει σύμφωνα με τον μέσο δείκτη του υπουργείου Ανάπτυξης το 1,97 ευρώ το λίτρο.

Στην Πάτρα και στην Αχαΐα η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται στα 1,85 με 1,90 ευρώ και με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες ανατιμήσεις που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο καύσιμο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης μάλιστα να καταργήσει το fuel pass στα καύσιμα κίνησης, δίνοντας βάρος στην θέρμανση, θα καταργήσει το 0,15 που δινόταν μέχρι σήμερα και αυτό θα αναγκάσει τους οδηγούς ταξί να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του ελάχιστου κόμιστρου.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο διάστημα το ελάχιστο κόμιστρο ανέβηκε στα 4 ευρώ από τους οδηγούς ταξί αφού η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μείωση των φόρων που ζητούσε ο κλάδος.

Ήδη όμως η αύξηση αυτή έπαιξε αρνητικό ρόλο στην κίνηση και στον τζίρο των οδηγών, ενώ μια νέα ανατίμηση θα παίξει σίγουρα ακόμα χειρότερο ρόλο, την στιγμή που οι κούρσες που κάνει ένα ταξί συνεχώς λιγοστεύουν.

Αυτό που ζητούν οι οδηγοί ταξί που καίγονται από τις αυξήσεις του πετρελαίου κίνησης αφού το σύνολο του στόλου των ταξί της Πάτρας (σχεδόν 700 ) βάζουν diesel και όχι αμόλυβδη, είναι τουλάχιστον να μην καταργηθεί το fuel pass.

Κι όλα αυτά και ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ταξί συνεχώς μειώνεται, με το μέσο όρο των οδηγών να μιλούν για μία κούρσα ανά μία ώρα στο οκτάωρο, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Για αυτό και τα ταξί σχηματίζουν "ουρές" στις πιάτσες…


Πηγή