Δικαίωση για τον Άγγελο Τσιγκρή, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, από τις αρχές της κοινοβουλευτικής του θητείας και λόγω της επιστημονικής του ειδικότητας, είχε ζητήσει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Μια από τις προτάσεις του Αχαιού καθηγητή, ήταν η δημιουργία Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας και φυσικά στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα.

Χθες ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα.

Πρόκειται για ένα από τα δώδεκα νέα γραφεία που αποφασίστηκε να ιδρυθούν, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και στατιστικά αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή βία, η οποία γνωρίζει έξαρση μετά το τέλος της καραντίνας.

Τα γραφεία, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα έξι πρώτα που λειτουργούν από τον Οκτώβριο του 2021, είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την καθοδήγηση των θυμάτων, καθώς το βασικό ζητούμενο είναι η πρόληψη.

Για αυτό και η αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτεί τη συνεργασία όλων μας: των αρμόδιων κρατικών αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών και των οικογενειών.


Πηγή