«Κατεβάστε το sense.city»! – Πολλά τα παράπονα των Πατρινών για τα αιτήματα που εκκρεμούν

Το έχουν αρκετοί απορία, το ρωτάμε και εμείς. Το sense.city χρησιμεύει πλέον σε κάτι για τον δήμο, για τους δημότες και για την αισθητική της πόλης γενικότερα;

Το λέμε αυτό γιατί οι περισσότεροι από όσους στέλνουν αιτήματα βλέποντας κάτι στραβό στους δρόμους, στις πλατείες, στα πεζοδρόμια και γενικότερα στην Πάτρα, έχουν πάψει να πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει.

Το στέλνουν το αίτημα τους έτσι για το… γαμώτο. Ή το στέλνουν με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αφού περάσουν οι εβδομάδες και οι μήνες θα δουν ένα συνεργείο να φτάνει στο σημείο του αιτήματος τους και να διορθώνουν την κατάσταση, έστω και χωρίς πάντα το αποτέλεσμα να είναι ανάλογο των προσδοκιών τους.

Όσοι πάντως επιμένουν και στέλνουν αιτήματα στην εφαρμογή του sense.city έχουν και παρατηρούν καταστάσεις που αξίζει να σημειωθούν. Υπάρχουν δεκάδες αιτήματα που μένουν για εβδομάδες σε εκκρεμότητα. Κατανοητό. Το επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχει έμψυχο δυναμικό.

Κι όμως η εφαρμογή ψεύδεται!

Υπάρχουν όμως και αιτήματα που ενώ η εφαρμογή γράφει ότι έγινε η παρέμβαση και η όποια κατάσταση επιδιορθώθηκε, πηγαίνοντας κανείς από το σημείο, παρατηρεί προς έκπληξη του ότι στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα.

Επιδιορθώθηκε διαδικτυακά και πλασματικά αν θέλετε. Όμως επειδή η πραγματικότητα αυτή είναι που μετράει για την εικόνα μιας πόλης αρκετοί αγανακτούν όταν βλέπουν το sense.city ουσιαστικά να… ψεύδεται.

Το πιο στάνταρ όμως αποτέλεσμα των αιτήσεων που γίνονται στο sense.city, σύμφωνα πάντα με αυτούς που επιμένουν και στέλνουν αιτήματα, έχει να κάνει με την τακτική του «πετάω μπαλάκι».

Τι σημαίνει αυτό; Η μία υπηρεσία αναφέρει ότι το αίτημα αυτό δεν είναι της αρμοδιότητας της και το στέλνει στην άλλη που είναι.

Αντί για γκολ… αυτογκόλ!

Η υπηρεσία που παίρνει το μπαλάκι το πετάει και αυτή με την σειρά της σε μία άλλη και το παιχνίδι συνεχίζεται για αρκετό καιρό, μέχρι κάποια στιγμή να μπει το…. γκολ και ο πολίτης να δει το αίτημα του να υλοποιείται.

Όμως το σίγουρο είναι ότι με αυτή την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των αιτημάτων ο δήμος καταλήγει στο… αυτογκόλ αντί για το γκολ, με τα παράπονα των δημοτών και των διαφόρων ομάδων για την αναποτελεσματικότητα και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε κάθε πρόβλημα που εντοπίζουν οι πολίτες, να είναι εξίσου πολλά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη.

"Παγώστε" τη μέχρι νεοτέρας

Κι είναι κάποιοι που το πάνε στα άκρα το όλο θέμα και αναρωτιούνται.

Από τη στιγμή που δεν έχει νόημα να συσσωρεύονται τόσα αιτήματα, τόσες καταγγελίες και τόσα προβλήματα, ποια η ουσία της διατήρησης της εφαρμογής του sense.city στον διαδικτυακό «αέρα»;

"Κατεβάστε" την εφαρμογή, "παγώστε" την – έτσι λένε – και όταν έρθει στο προσκήνιο η νέα δημοτική αρχή την ανεβάζουν και πάλι, παίρνοντας το όλο θέμα από την αρχή. Θα τους γίνει το χατίρι λέτε; Όχι για την εφαρμογή, αλλά για το… κατέβασμα της δημοτικής αρχής από τον θώκο της, αυτό που ουσιαστικά ζητάνε.

Δεν το γνωρίζουμε. Τουλάχιστον για την ώρα. Σε λίγους μήνες όμως θα ξέρουμε.


Πηγή