Οι Έλληνες στήριξαν και το φετινό καλοκαίρι την τουριστική αγορά στην Αχαΐα

Οι προβλέψεις που έλεγαν ότι ο εγχώριος τουρισμός θα είναι αυτός που θα στηρίξει το φετινό καλοκαίρι την Δυτική Ελλάδα, επιβεβαιώθηκαν.

Κλείνοντας πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες και έχοντας μπροστά μας μόλις τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, αυτό που εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι οι Έλληνες επισκέπτες ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια την τουριστική αγορά.

Ειδικότερα τον Αύγουστο. Από τις αρχές έως και στα τέλη του μήνα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής ήταν πάνω από 80%, κυρίως από τους Έλληνες επισκέπτες, αλλά και από ξένους.

Το διάστημα μεταξύ 10 με 20 Αυγούστου η πληρότητα έφτασε στο 100%, με τους Έλληνες να συγκεντρώνουν και πάλι τον μεγαλύτερο όγκο των κρατήσεων, κυρίως στην περιοχή της Αιγιαλείας.

Οι ξένοι το φετινό καλοκαίρι ήταν περισσότεροι ασφαλώς από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι του ’21, όμως σε καμία περίπτωση δεν έφτασαν και φέτος το επίπεδο του 2019, πριν από την πανδημία.

Οι περισσότεροι από τους ξένους ήταν κυρίως από την Γερμανία, ενώ από εκεί και πέρα οι αγορές που έφτασαν στην περιοχή μας κυρίως μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, ήταν από την Πολωνία, από την Αυστρία, από το Βέλγιο, από την Λετονία, από την Λιθουανία, από την Σλοβακία και από την Τσεχία.

Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών αυτών βέβαια κατευθύνθηκε κυρίως στις περιοχές της Ηλείας και όχι τόσο της Αχαΐας. Οπότε για τον νομό έμειναν και πάλι βασικά οι Έλληνες.

Το αρνητικό για την Αχαΐα είναι ότι η καλοκαιρινή σεζόν είχε φέτος μικρή χρονική διάρκεια. Ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Ιούλιο αφού η κίνηση τον Ιούνιο ήταν ελάχιστη (με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα) και όπως φαίνεται θα κρατήσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.


Πηγή