Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη στην Πάτρα και θέσεις εργασίας

H ελπίδα για την επιχειρηματικότητα στην Πάτρα έρχεται μέσα από τον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στις δεκάδες start ups που έχουν ξεκινήσει την πορεία τους μέσα από το Επιστημονικό Πάρκο, με άλλες να συνεχίζουν την λειτουργία τους και άλλες να έχουν ήδη αγοραστεί από παγκόσμιους κολοσσούς στον κλάδο τους.

Το γεγονός ότι η Πάτρα περιλαμβάνεται στον πυρήνα του σχεδίου της Google για την δημιουργία του πρώτου Google Cloud Region στην χώρα μόνο τυχαίο δεν είναι και φυσικά σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την παράδοση που έχει κτίσει πλέον η πόλη μέσα από τις σχολές της στον τομέα της πληροφορικής και όχι μόνο.

Το εγχείρημα της Google αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στην χώρα και να ανεβάσει το εθνικό ΑΕΠ κατά τουλάχιστον δύο δις σε δολάρια.

Αν η Πάτρα, σύμφωνα με το σχέδιο της Google, είναι στον πυρήνα του εγχειρήματος αυτού, τότε κάτι τέτοιο μαρτυρά από μόνο του καλύτερες μέρες για την Πάτρα και θέσεις εργασίας στους χιλιάδες νέους που αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο της.

Όμως το ότι η Πάτρα έχει μια ξεχωριστή θέση στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογιών και στην ανάδειξη τους στην χώρα μας, φαίνεται και από άλλα στοιχεία.

Στην Πάτρα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών, η Deloitte, έχοντας προχωρήσει ήδη σε προσλήψεις σε επιστημονικό προσωπικό.

Επίσης στην Πάτρα εγκαινίασε η PwC τον περασμένο Μάιο Κόμβο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, το Technology & Innovation Hub που θα αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία και projects, με ζητούμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, μέσα από την χρηματοδότηση και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει την δραστηριότητα της και στην Πάτρα η Protio, μια νέα εταιρεία που μέσα από την δυναμική των νέων τεχνολογιών, ειδικεύεται στην αγορά ακινήτων και στην αναβάθμιση – ανακαίνιση τους.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η Πάτρα έχει τις δυνατότητες μέσα από τις νέες τεχνολογίες και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, να πετύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει ούτε μέσα από την πρωτογενή τομέα, ούτε μέσα από τον τουρισμό, ούτε και γενικότερα μέσα από κάθε μορφή οικονομίας.

Την ανάπτυξη μέσα από νέες θέσεις εργασίας.


Πηγή