Πoρεία τώρα στο κέντρο της Αθήνας για την μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο σπίτι» (VIDEO-ΦΩΤΟ)- Η […]

312434052_1156487121931313_2568065707477561213_n-461x1024.jpg

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πρώτη φορά έχει συγκεντρωθεί τόσος κόσμος ενάντια στην αδικία των εργαζομένων που χανουν την δουλειά τους μετά από είκοσι χρόνια προσφοράς. Στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Συντονιστικού τους έχουν ανταποκριθεί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα από όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία, καθώς πολλοί απο αυτούς κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά μετά από πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ακυρώνει τμήμα της προκήρυξης 4Κ/2020 για την πρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας. Το άιτημα τους είναι ξεκάθαρα η διασφάλιση όλου του προσωπικού, μετά από 20 χρόνια συνεχούς κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες. Ενώ επισημαίνεται πως συνέβαλαν κατά στην οικονομική κρίση, αλλά και στην υγειονομική κρίση.

Καταγγέλλουν ότι ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, σε συνθήκες διαρκούς ομηρίας, με ανανεώσεις συμβάσεων, τώρα που ήρθε η ώρα για την πρόσληψή τους μέσω του ΑΣΕΠ μια απόφαση του ΣτΕ «τινάζει στον αέρα» τη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού, ενώ η ΚΕΔΕ «σιγοντάρει» τη συνέχιση της ομηρίας τους.

The post Πoρεία τώρα στο κέντρο της Αθήνας για την μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο σπίτι» (VIDEO-ΦΩΤΟ)- Η Λευκάδα δίνει το παρόν δυναμικά first appeared on Lefkas News.


Πηγή