Υπόθεση revenge porn στην Πάτρα: Κι όμως υπάρχει νέο link που παραμένει ενεργό!

Κι όμως η διαδικτυακή διαπόμπευση κοριτσιών της Πάτρας – και όχι μόνο – με τον φάκελο που εμπεριέχει ονομαστικά αρχεία από προσωπικές τους στιγμές συνεχίζεται.

Έναν μήνα μετά αφότου πήρε δημοσιότητα και έναν χρόνο σχεδόν μετά από την γνωστοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν αυτά τα αρχεία και διαμοιράζονται, με διαφορετικό όμως link.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεολόγος» και με βάση τα όσα αναφέρουν δικηγόροι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, υπάρχει και δεύτερο link το οποίο είναι ενεργό, κάτι που σημαίνει ότι η διακίνηση φωτογραφιών, μέσω της ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στα κινητά, συνεχίζεται.

Κάποιος δηλαδή έχει την δυνατότητα να δει όλο αυτό το υλικό που υπήρχε και στο πρώτο link, με φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών από τις προσωπικές τους στιγμές.

Το υλικό αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει να είναι πορνογραφικό και στιγματίζει προσωπικότητες και χαρακτήρες που δεν φταίνε σε τίποτα και που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μην γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε αυτό τον φάκελο. Το μοναδικό λάθος που έκαναν ήταν να εμπιστευτούν προφανώς σε λάθος άτομα φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές.

Η ουσία είναι ότι μπορεί το πρώτο link (είχε δύο φακέλους εντός του) ύστερα από την δημοσίευση του θέματος να έχει καταστεί ανενεργό όμως στο νέο link που έχει δημιουργηθεί (άγνωστο πώς), κλώνο του πρώτου, υπάρχει φάκελος με το όνομα στον οποίο περιέρχονται τα 141 ονομαστικά αρχεία.

Έτσι προφανώς έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαμοιρασμού που έχει σαν αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να παραμένουν εκτεθειμένοι στο διαδίκτυο. Κι όλα αυτά ενώ η αστυνομία εξακολουθεί και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση για την διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή