ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ HPV

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Equal Society στη Λευκάδα αποσκοπώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον ιό HPV διοργανώνει ημερίδα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

O καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα υγείας ενώ μπορεί να προληφθεί. Πρόκειται για το δεύτερο συχνότερο είδος καρκίνου σε γυναίκες κάτω των 45 ετών και αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως. Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του είναι η λοίμωξη από τον ιό HPV, η οποία είναι εξίσου συχνή σε γυναίκες και άνδρες.

Απώτερος στόχος τέτοιων δράσεων είναι να επηρεάσουν το μέλλον για έναν κόσμο με ενημερωμένους πολίτες που μεριμνούν για την υγεία τους ανεξαρτήτως φύλου ή κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας (Σικελιανού και Σβορώνου 1). Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Παιδίατρος, Βάσια Λάζαρη και ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Σεραφείμ Παππάς.

*Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα 26450 22578 & 26450 22788 και στο email: equalpressoffice@gmail.com.

The post ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ HPV first appeared on Lefkas News.


Πηγή