Η Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση κοπής πίτας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’».

Ο κ. Πελεκούδας, αρχικά μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη στα μέλη του Συνδέσμου και συνέχισε αναφερόμενος στο άσχημο για το λαό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Πελεκούδας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η χρονιά που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, θα είναι δύσκολη, αλλά όχι για όλους. Μόνο για τον λαό, που εδώ και πάνω από 10 χρόνια ζει σε διαρκή κρίση και γι αυτό πρέπει να έχει δύναμη, να αντιμετωπίσει όσα έρχονται. Είναι αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο» των αντιλαϊκών πολιτικών, των συνεπειών των πολέμων, τα κέρδη των λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Πάτρα υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η Δημοτική Αρχή, είναι με τον έναν, αυτόν του λαού και μαζί με το λαό, είναι σε διαρκή σύγκρουση με τον δεύτερο κόσμο, παλεύοντας για την ανατροπή του. Πρόκειται για τον κόσμο των αντιλαϊκών πολιτικών, σημερινών, χθεσινών και προχθεσινών, των υποκλοπών, των απολύσεων, της ανεργίας, των μισθών πείνας και των κουτσουρεμένων συντάξεων, της εμπορευματοποίησης της υγείας και της φορομπηξίας.

Ο άλλος κόσμος, αυτός του λαού, είναι της δουλειάς, των εργαζομένων που παράγουν τα πάντα και αντί να τα χαίρονται αυτοί και τα παιδιά τους, τα χαίρονται οι λίγοι, είναι εκείνοι που περίμεναν μέρες γιορτινές ώρες ολόκληρες στα φαρμακεία για τα φάρμακά τους, στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία για να βρουν ένα γιατρό, είναι εκείνοι που τους κόβουν το ρεύμα για λίγες δεκάδες ευρώ ενώ εκείνοι που επιχειρηματίες της ενέργειας που θησαυρίζουν έχουν φεσώσει το κράτος με πολλά εκατομμύρια, είναι οι 30.000 άνεργοι του Δήμου μας. Είναι αυτοί που ως Δημοτική Αρχή, υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί τους, να ανατρέψουμε τον κόσμο που κερδίζει και ζει σε βάρος του λαού».


Πηγή