Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό)

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το κτίριο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα. Είναι ένα κτίριο που έχει μια συμβολική και ιστορική αξία για την Πάτρα και που κάποτε αποτελούσε την καρδιά των συνεδριάσεων που γίνονταν στην πόλη.

Εκεί συνεδρίαζε μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο και εκεί γίνονταν κάθε τόσο διάφορες συσκέψεις, εκδηλώσεις και ομιλίες. Πλέον το κτίριο έχει ανάγκη από συντήρηση, καθώς οι φθορές από τον χρόνο είναι μεγάλες.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να βρεθεί άμεσα ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών που του έχουν γίνει.

Άλλωστε είναι ένα κτίριο που εκτός από συμβολική αξία υπάρχουν τρόποι για να αξιοποιηθεί για το καλό της πόλης. Τρόποι φυσικά που θα πρέπει να βρουν οι αρμόδιοι.

Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αραβανίτη.

Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό) Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό) Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό) Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό) Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό) Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (φωτό)


Πηγή