4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

331238241_255042573519810_6729688967523422372_n-1-1024x771.jpg

Ως υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με ομάδα συνεργατών μου, επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις του κατ’ ευφημισμόν ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ .

Εικόνα εγκατάλειψης στο κεντρικό κτίριο στα ΚΤΕΛ. Mόνο μία πινακίδα θυμίζει, τι υποτίθεται ότι είναι αυτό το κτίριο αυτό, που σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον τοπικό βουλευτή, θα λειτουργούσε την άνοιξη του 2020.

Έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια και ούτε μία φοιτητική παρουσία, ούτε μία φοιτητική φωνή, στη σχολή, όπως και σε όλη την πόλη της Λευκάδας. Και πώς να γίνει αυτό, όταν η Λευκάδα δεν μπαίνει καν στα μηχανογραφικά των υποψηφίων.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2018, (τότε που ο νυν βουλευτής μάζεψε υπογραφές ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη Λευκάδα από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ο Υπουργός Παιδείας Κ .Γαβρόγλου , με την αμέριστη συμπαράσταση της τότε Δημοτικής Αρχής του Κ. Δρακονταειδή ,ανακοίνωσε σε ειδική συνέντευξη τύπου, την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνηση για Πανεπιστημιακό Τμήμα στο νησί μας. Έτσι:

Στις 2-8-2018, ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, με τη θετική ψήφο ΜΟΝΟ των κυβερνητικών βουλευτών, η ένταξη της Λευκάδας στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Συγκεκριμένα για τη Λευκάδα, «κλείδωσε» στο σχετικό νομοσχέδιο ότι, με:

  • Το άρθρο 11 , ΙΔΡΥΕΤΑΙ από 1ης Οκτωβρίου 2018, το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, που εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και το οποίο έχει έδρα την πόλη της Λευκάδας.
  • Το άρθρο 14, ΙΔΡΥΕΤΑΙ το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ υπό την επωνυμία «Νίκος Σβορώνος», μ έδρα την πόλη της Λευκάδας κι εξειδίκευση την οικονομική και κοινωνική ιστορία.

Επιπροσθέτως, στη Λευκάδα προβλεπόταν η οργάνωση διετών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, Οι διετείς δομές των Πανεπιστημίων θα χορηγούσαν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. Σε αυτές τις δομές θα μπορούν να φοιτούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. Έδρα των σπουδών αυτών για τα Επτάνησα ήταν η Λευκάδα.

Το Πανεπιστημιακό τμήμα θα στεγαζόταν στο κτίριο του πρώην Κέντρου Νεότητας και μετέπειτα Μουσικού Σχολείου στα Βαρδάνια.

Η επίσκεψη εκεί ήταν ακόμα πιο απογοητευτική.

Εικόνα βαμβαρδισμένου τοπίου , παρ΄ ότι από το 2018 με πρωτοβουλία της τότε Δημοτικής Αρχής το ακίνητο, έχει περιέλθει στην κυριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου και με έτοιμη χρηματοδότηση 1.8 εκ.€ για την ανακατασκευή του.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε τα 4 τελευταία χρόνια. Όχι τυχαία βεβαίως. Όλα ήταν αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης πολιτικής εμπορευματοποίησης που εφαρμόστηκε σε όλα τα επίπεδα με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Παιδεία και την Υγεία όπου ο μαθητής και ο ασθενής αντιμετωπίζονται ως καταναλωτές εμπορεύματος ,είτε αυτό λέγεται Παιδεία , είτε λέγεται Υγεία.

Δημιουργία πελατών για τα ιδιωτικά ΙΕΚ και τις ιδιωτικές κλινικές αντίστοιχα, για τους έχοντες την οικονομική δυνατότητα. Για τους μη έχοντες , την κατεύθυνση την έδειξε ο Μητσοτάκης με την προτροπή να γίνουν ψυκτικοί στο Περιστέρι.

Εδώ ακριβώς εδράζεται η κοινωνική μας φιλοσοφία και η διαφορά μας. Δεν θέλουμε απλά ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για τα παιδιά μας, το φωτεινό μέλλον της πατρίδας μας . Θέλουμε , απαιτούμε και διεκδικούμε ΙΣΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ για όλους τους νέους, μέσα από θεσμικές θέσεις εφ΄ όσον μας τιμήσετε με την ψήφο σας. Να εφαρμόσουμε όλα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή με συνέπεια. Με το λαό για το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, που θα ξαναδώσει νεανική ζωντάνια στον τόπο μας.

Σε Προσωπική βάση σας υπόσχομαι ν αγωνιστώ μ όλες τις δυνάμεις μου, ν ανοίξουμε την κλειστή πόρτα, για να ξαναδούμε νιάτα, φως , μέλλον και Πανεπιστήμιο στον τόπο μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

The post 4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ first appeared on Lefkas News.


Πηγή