Πάτρα: Φέρτε πίσω τα κάγκελα στις καρναβαλικές παρελάσεις!

Από τη στιγμή που ο δήμος και η ΚΕΔΗΠ δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την προστασία της καρναβαλικής παρέλασης σε όλη αυτή τη διαδρομή που διασχίζει στο κέντρο της Πάτρας, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί την επαναφορά των καγκέλων.

Τα κάγκελα υπήρχαν πριν από μια δεκαετία περίπου και ήταν σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής της παρέλασης. Πλέον υπάρχουν μόνο σε ορισμένα σημεία της πλατείας Γεωργίου.

Το μόνο προστατευτικό είναι ένα σχοινί από το οποίο μπορεί εύκολα να περάσει κανείς μέσα στην παρέλαση από και μία πλευρά του δρόμου στην άλλη. Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να μπει ανάμεσα στα πληρώματα και έτσι να βλέπουμε μαζί με τους καρναβαλιστές να παρελαύνουν ξέμπαρκοι.

Η έλλειψη μιας προστασίας στις φετινές παρελάσεις δημιούργησε προβλήματα τόσο στην ποδαράτη του Σαββάτου, όσο και στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, ειδικότερα στο τέλος, με τους εθελοντές να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Από τη στιγμή που τα ίδια τα πληρώματα δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα για να διώξουν τους ξέμπαρκους, οι σεκιουριτάδες είναι ελάχιστοι και μόνο για ένα κομμάτι του κέντρου, ίσως η λύση για την προστασία των παρελάσεων έρθει μέσα από την επαναφορά των καγκέλων.

Κάγκελα παντού για να απολαμβάνει ο κόσμος τα πληρώματα και η διαδρομή να είναι ένα αμιγώς καρναβαλικό ποτάμι, μια καρναβαλική σκηνή που θα προσφέρει το ανάλογο θέαμα στους θεατές.


Πηγή