ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΒΕΡΓΙΝΗ : ” Eίναι η ευκαιρία της ζωής μου να δώσω αυτ […]

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Λυκάδας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Ξενοφώντας Βεργίνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, κάνοντας λόγο για μια ανεξάρτητη και υπερκομματική προσπάθεια.

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος λέγοντας ότι κρατάει την πόρτα του ανοιχτή σε όλους, τονίζοντας ότι ήταν και είναι πάντα ο δικός μας άνθρωπος.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ηλικία του ,o οποίος απάντησε για “ηλικιακό ρατσισμό”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το χώρο που προέρχεται και αν θα είναι καποιος άλλος υποψήφιος ειπε οτι το σύνταγμα εχει δυο κριτήρια 1ον να έχει κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας του και 2ον να έχει λευκό ποινικό μητρώο!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΡ ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

Αγαπητοί μου και αγαπητές μου,

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μου.

Σας κάλεσασήμερακοντά μου, εδώ στο γραφείο μου, για να μοιραστώμαζί σας την απόφαση μου να είμαιυποψήφιοςΔήμαρχος του ΔήμουΛευκάδας (Λευκάδα, Κάλαμος, Καστός και λοιπά νησιά) στις προσεχείςαυτοδιοικητικέςεκλογές.

Είναι για μένα μια απόφαση Συνείδησης καιΧρέους.

Είναι μια απόφαση, που αισθάνθηκα ως κάλεσμα και απαίτηση όλων των απανταχού Λευκαδίων και όχι μόνο.

Αυτή μου την απόφαση επιθυμώ να την κοινωνήσετε στον Λευκαδίτικο λαό για μια Συμφωνία Ενότητας, όλων των δυνάμεων της Λευκάδας, για να προχωρήσουμε μπροστά με όραμα και έργο, με γνώσεις και εμπειρία, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με βούληση και αποτελεσματικότητα, για κοινούς αγώνες, προκειμένου να κερδίσουμε την προοπτική και το μέλλον της νεολαίας και των γενεών που ακολουθούν καθώς και την ευημερία του τόπου μας.

Στην μακρόχρονη πορεία μου στο δημόσιο βίο της χώρας και ιδιαίτερα της Λευκάδας μας, ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα (από το Δημοτικό ως και το Πανεπιστήμιο), το Επιχειρείν, την ΤοπικήΑυτοδιοίκηση και την Πολιτική ( Βουλευτής και Διοικητής πολλών δημοσίων Οργανισμών καιεπιχειρήσεων) αλλά και την κοινωνία ως σύνολο. Και υπηρέτησα με πείσμα, υπευθυνότητα, συνέπεια κι επιτυχία. Βάσει αυτής της επιτυχίαςήταν η σοβαρήπροετοιμασία, η συνεννόηση, η συναίνεση, η σύνθεση για δημιουργία, αλλά και η Κρίση πριν την Κριτική.

Όραμαδικό μου και των συνεργατών μου, που θα συμπορευτούμε μαζί είναι η Λευκάδα που αγαπάμε, η Λευκάδα που μας αξίζει.Θαπαραμερίσουμε τα όποιαμικρά κι ασήμαντα που μας χωρίζουν και θααναδείξουμε τα πολλά και σημαντικά που μας ενώνουν.

Βασικόςστόχος μου και των συνεργατών μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ που αφορά το σύνολο των πολιτών και των δραστηριοτήτων της επικράτειας του.

ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός ισορροπίας και αειφόρου συνολικής ανάπτυξης, που κέντρο ενδιαφέροντος είναι ο Άνθρωπος και αφορά ολόκληρο το Νομό. Επομένως και τους δυο Δήμους (Λευκάδας και Μεγανησίου) με διάκριση σε ζώνες ανάπτυξης: νησιωτική ζώνη, παραλιακή ζώνη και ορεινός όγκος, όπου θα αναπτυχθούν όλες οι μορφές οικονομίας που ταιριάζουν στο Νομό. Στον συνολικό σχεδιασμό πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης: η χωροταξική ενότητα Λευκάδας, Ακαρνανίας και Πρεβέζης, όπου θεωρείται απαραίτητη η συνεργασία των τριών Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι εξωτερικές οικονομίες κλίμακας ώστε να απορροφηθούν οι απαραίτητοι Εθνικοί και ιδιαίτερα οι κοινοτικοί πόροι.

  • Η αναβάθμισηδιαχείρισηςκαι λειτουργίας του Θεσμού της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης και του Προσωπικού που την υπηρετεί από θέσηευθύνης, ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές, πάγιες και διαρκείς- σύγχρονεςαπαιτήσεις των πολιτών, των νοικοκυριών, των φορέων και τωνεπιχειρήσεων
  • Ο στρατηγικόςσχεδιασμόςισόρροπης και αειφόρουσυνολικήςανάπτυξης που κέντροενδιαφέροντος θα είναι ο Άνθρωπος.
  • Η αξιοποίηση με απόλυτηπροτεραιότητα των διαθέσιμωνπαραγωγικώνφυσικώνπόρων του Δήμουκαι του Ανθρώπινουδυναμικού.
  • Ο προγραμματισμόςενεργειών και έργων (παλαιών και νέων) που θα εντάσσονται σε χρονικέςπροτεραιότητες,εκτέλεσης και απόδοσης του κάθεέργου, με συγκεκριμένουςστόχους.
  • Η άμεσηδιασφάλισησυνθηκώνομαλήςδιαχείρισης και λειτουργίας της καθημερινότητας που αφοράπολίτες και φορείς.
  • Το «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου με επαύξηση των πόρωνκαιαποτελεσματικήδιαχείριση.

Αρχές μας: η οργάνωση και διαχείριση, η εργατικότητα και η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμόςστονπολίτη με στόχο την εκτίμηση και το σεβασμότουπολίτηπρος τονΘεσμό.

Πεποίθηση μου είναι ότι στη σημερινήεποχή δε χωρούνπολιτικές, κομματικές κι κοινωνικές πρακτικές καιδιακρίσεις.

Χρέος μας είναι να αλλάξουμε και να φύγουμεμπροστά. Να φύγουμε από τα λόγια και τις κενέςυποσχέσεις και να περάσουμε σε ρεαλιστικέςπράξεις και λύσεις, ώστε το όραμα της συναίνεσης, να ωφελήσειτον τόπο και τους πολίτες. Να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την καθημερινότητα και να λύσουμε τα χρονίζονταπροβλήματα που κρατούνπίσω την κοινωνική και οικονομικήανάπτυξη και τηνευημερία του τόπου.

Προσωπικάστην μακρόχρονηπορεία της ζωής μου, κρατώ την πόρτα μου, πάνταανοιχτή σε όλους και η προσφορά μου ήταν και είναι ειλικρινής με αγάπη.

Ήμουνα και Είμαιπάντα ο Δικός σας Άνθρωπος.

Σαςευχαριστώ που με ακούσατε. Σας εμπιστεύομαι και παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια μου και το νόηματους στους συμπολίτες μας.

The post ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΒΕΡΓΙΝΗ : ” Eίναι η ευκαιρία της ζωής μου να δώσω αυτά που θέλω και μπορώ για τον τόπο μου” VIDEO first appeared on Lefkas News.


Πηγή