Ανακοίνωση υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Παπαχρήστου

Συμπολίτισσες και συμπολίτες στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό.

Με αίσθημα τιμής και ευθύνης σας ανακοινώνω σήμερα την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μου ανέθεσε την ευθύνη να είμαι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην εκλογική μας περιφέρεια, διότι είναι ευθύνη το να αναλαμβάνει κάποιος να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του για να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικά στην περίπτωση της εκλογικής μας περιφέρειας, που είναι μονοεδρική, ο βουλευτής καλείται να εκπροσωπεί το σύνολο των πολιτών, είτε τον ψήφισαν είτε όχι. Με αυτό το σκεπτικό το επόμενο χρονικό διάστημα θα απευθυνθώ σε όλες και όλους εσάς. ΟΧΙ μόνο ζητώντας την ψήφο σας, αλλά για να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι θέλουμε για τα νησιά μας. Τι ζητάμε στο παρόν και πως οραματιζόμαστε το μέλλον.

Σε αυτή τη διαδικασία, μπορούν και πρέπει να λάβουν μέρος όλοι οι πολίτες. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν αξίζει να ασχολούνται με την πολιτική, ειδικά οι νεότερες γενιές. Αν όμως οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι γονείς, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πιο δημιουργική φάση της επαγγελματικής τους πορείας δεν ασχολούνται με τα κοινά, τότε ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών αυτής της χώρας που βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες δεν εκπροσωπείται.

Η χώρα μας συνολικά αλλά και ο τόπος μας ειδικότερα δεν έχουν την πολυτέλεια να μη συμμετέχουμε στα κοινά. Ένα από τα κίνητρά μου στο να θέσω υποψηφιότητα ήταν ακριβώς αυτό. Να γίνω μέρος της προσπάθειας να κινητοποιηθούν οι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, να ενδιαφερθούν και να συμμετέχουν ξανά στη λήψη αποφάσεων που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον όλων μας.

Θέτω υποψηφιότητα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κόμμα σύγχρονο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό. Ένα κόμμα που από την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974 μέχρι σήμερα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ταυτιστεί με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, Ένα κόμμα που διαχρονικά συμβαδίζει με τις εξελίξεις κάθε εποχής, αντιλαμβάνεται το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον. Ένα κόμμα που δε διστάζει να κάνει υπερβάσεις, που δε φοβάται τις αλλαγές.

Η στασιμότητα και η αδράνεια είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της ανανέωσης και της προόδου. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες χρειάζονται σύγχρονες προσεγγίσεις που να απαντούν στις προκλήσεις των καιρών. Η Λευκάδα, το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες έτσι ώστε να μην τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα να είναι μέρος των εξελίξεων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί πολιτικές που διαμορφώνουν καλύτερες συνθήκες στο σήμερα και θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες και τη χώρα. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Σε αυτόν τον δρόμο σας καλώ να πορευτούμε μαζί!

Η Ελλάδα αλλάζει. Τα νησιά μας προχωρούν.

Μπορούμε ακόμα καλύτερα.

Βασίλειος Παπαχρήστος

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λευκάδας Νέα Δημοκρατία

The post Ανακοίνωση υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Παπαχρήστου first appeared on Lefkas News.


Πηγή