Πάτρα: Οι εκλογές φέρνουν αβεβαιότητα στην αγορά – Ανησυχούν οι έμποροι

Οι εκλογές φέρνουν αβεβαιότητα και η αβεβαιότητα μια ακόμα μεγαλύτερη ύφεση στην εμπορική αγορά. Αυτό αναφέρει η εμπειρία των επαγγελματιών εμπόρων και αυτό είναι που φοβούνται για το επόμενο διάστημα, έστω και αν πλέον έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία των εκλογών.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς οι εκλογές θα φέρουν ένα ακόμα μεγαλύτερο δισταγμό των καταναλωτών στο να ψωνίσουν, κάτι που σίγουρα δεν θα βοηθήσει την πασχαλινή περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει και στην οποία οι έμποροι ελπίζουν σε μία ανάκαμψη.

Ανάκαμψη που όμως δεν έχουν δει ούτε κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, ούτε μετά το τέλος αυτών, το διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι το Πάσχα. «Όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε η πιθανότητα της διεξαγωγής των εκλογών δεν μας έκανε καλό» έλεγε χαρακτηριστικά γνωστός έμπορος της πόλης.

Το ακόμα χειρότερο σενάριο για την αγορά και κυρίως το λιανικό εμπόριο είναι οι εκλογές να έχουν και συνέχεια και να υπάρξει επανάληψη αυτών εφόσον δεν προκύψει ένα σταθερό πολιτικό αποτέλεσμα που να καταλήγει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης.

Πάντως, σε ότι αφορά το καλάθι του νονού, η αγορά διατηρεί μια επιφύλαξη, θεωρώντας ότι δύσκολα θα βοηθήσει ουσιαστικά στην τόνωση της κίνησης. «Στην καλύτερη περίπτωση να δώσει μια μικρή ανάσα των δύο – τριών ημερών κατά τη διάρκεια της παραμονής του Πάσχα. Αυτό όμως δεν μας φτάνει…».


Πηγή