Σταύρος Γρηγόρης :”ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ& ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ” Οι νόμοι που καταστρέφουν τις περ […]

ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ& ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Οι νόμοι που καταστρέφουν τις περιουσίες των Λευκαδίων.

Η απαξίωση και μελλοντική υφαρπαγή της περιουσίας των Λευκαδιτών έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. με τη θετική ψήφο και στα δύο νομοσχέδια του βουλευτή Θανάση Καββαδά, ητοι Ν.4759/2020 και Ν.4819/2021.

(Α). ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Η Κυβέρνηση καταργεί σταδιακά την εκτός σχεδίου δόμηση, ακόμα και για τα γήπεδα άνω των 4 στρεμμάτων που ήταν άρτια και οικοδομήσιμα. Παγώνουν οι αγοραπωλησίες και τα συμβόλαια για ακίνητα που μέχρι σήμερα είχαν δικαίωμα έκδοσης νόμιμης οικοδομικής άδειας. Το γαϊτανάκι της κυβερνητικής ανεπάρκειας ξεκίνησε με τον ‘’περίφημο νόμο Χατζηδάκη΄΄και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες να χάνουν το δικαίωμα δόμησης και να βλέπουν την περιουσία τος να απαξιώνεται. Δεν έφθανε μόνο αυτό αλλά ήρθε και το Συμβούλιο Επικρατείας με πρόσφατη απόφαση του να βάλει περιορισμούς και στα άνω των 4 στρεμμάτων οικόπεδα οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που βλέπουν την περιουσία τους να εξαϋλώνεται.

(Β). ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Με το Νόμο που ψήφισε ακυρώνοντας 2 προγενέστερους νόμους κατήργησε ένα νομικό καθεστώς που ισχύει στα Επτάνησα από την ενσωμάτωση τους στην Ελλάδα το 1864 και το οποίο έχουν αναγνωρίσει με αποφάσεις τους τα Ανώτατα Δικαστήρια ότι δηλαδή στα Επτάνησα δεν υπάρχει το τεκμήριο της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, σε αντίθεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Αφου τα έκαναν θάλασσα με προεξάρχοντα τον κυβερνητικό βουλευτή εδώ στη Λευκάδα ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο τέλος όταν έφθασαν σε αδιέξοδο ακολούθησαν την πεπατημένη διαχρονική τους πολιτική της εξαπάτησης και της δίωξης .

ΔΙΩΞΗ: Εξιλαστήριο θύμα σε μία απέλπιδα προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής ο τοπικός Δασάρχης με μετάθεση του από τη Λευκάδα γιατί απλά εφάρμοσε τον ψηφισμένο Νόμο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ: άρχισε να κουνά ο βουλευτής στους εξαπατημένους Λευκαδίτες σαν χάντρες και καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς μία ερμηνευτική εγκύκλιο που τάχατες λύνει το πρόβλημα, δηλαδή τι;

΄Οτι αυτή θεραπεύει τον προβληματικό νόμο, που ψήφισαν όταν και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι ο Νόμος αλλάζει μόνο με Νόμο και δυστυχώς αυτό να το επικαλείται ο βουλευτής ως μέλος της νομοθετικής εξουσίας. Τι και αν το διατράνωσαν όλοι οι νομικοί σε όλες τις ημερίδες που έγιναν για το θέμα (από τις οποίες ο βουλευτής έλαμψε δια της απουσίας του). Στο τέλος όλοι κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζεται, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην πλήρη πολιτική απαξίωση.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μίας συγκεκριμένης πολιτικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. όλη την 4ετή θητεία της. Αφού προηγήθηκε η ακύρωση των Δασικών Χαρτών που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αναρτήθηκαν και μάλιστα σε ποσοστό 45% , αφού ανέτρεψε την πολεοδομική συστηματική δουλειά που είχε γίνει τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους 2 αυτούς Νόμους που ψήφισε, κατόρθωσε την απόλυτη απαξίωση στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Η απαξίωση της περιουσίας του ελληνικού λαού εξυπηρετεί όσους έχουν τα κεφάλαια και την πρόθεση να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας τα οικόπεδα των πολιτών. Εξυπηρετεί τους ίδιος που αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας τα σπίτια των συμπολιτών μας μέσω πλειστηριασμών Τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. με τη βοήθεια των βουλευτών της τόσο σε όλη την Ελλάδα , όσο και στη Λευκάδα και οι οποίοι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για το πρόβλημα των πολιτών που μετέτρεψαν σε ευκαιρία για τα συμφέροντα που τους στηρίζουν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, είτε λέγεται ΥΓΕΙΑ, είτε λέγεται Παιδεία, Νερό , Ενέργεια, Μεταφορές και θα μεταφέρει τον πλούτο από τους πολλούς (λαό) στους λίγους έχοντες και κατέχοντες φίλους και χορηγούς.

Δεσμεύομαι προς τους Λευκαδίτες ότι ως βουλευτής που θα στηρίζει μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα προωθήσω άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα καταργήσει τους δύο αυτούς νόμους και την ψήφιση νέου νόμου που θα αποδίδει δικαιοσύνη στο λαό και όχι στα συμφέροντα.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Σταύρος Γρηγόρης, ιατρός.

Υποψηφιος Βουλευτης Λευκάδας

ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ

The post Σταύρος Γρηγόρης :”ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ& ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ” Οι νόμοι που καταστρέφουν τις περιουσίες των Λευκαδίων. first appeared on Lefkas News.


Πηγή