ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης.

Κάποιοι παραξενευτήκατε με τον τίτλο. Φιάσκο; Τόση ώρα σας έφαγαν και σας τρώνε τα πετσωμένα κανάλια με την πολύκροτη υπόθεση Γεωργούλη – Χρονοπούλου κι εγώ την απαξιώνω σε φιάσκο; Εδώ ο κατηγορούμενος Γεωργούλης δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου κι εγώ βγάζω και πόρισμα;

Η απάντηση είναι απλούστατη. Ασχέτως της ποινικής πορείας της υπόθεσης (ακόμη δηλαδή κι αν αποδειχθεί περίτρανα ότι ο Γεωργούλης βίασε ή με οποιονδήπορτε τρόπο κακοποίησε ειδεχθώς τη Χρονοπούλου) πολιτικά η έκφραση “φιάσκο” είναι εξαιρετικά επιεικής. Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για το θεόσταλτο δώρο θα χρειαστεί να έχετε υπομονή. Θα φτάσουμε κι εκεί.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα με την υπόθεση Γεωργούλη αποκαλύφθηκε περίτρανα η αντεθνική δράση του Αλέξη Τσίπρα.

Ό,τι κι αν έκανε ο Γεωργούλης με τη Χρονοπούλου δύο τινά είναι αδιαμφισβήτητα. Πρώτον η καταγγελία αφορά την προσωπική του ζωή. Δεύτερον αρνείται τα καταγγελλόμενα, δηλώνει αθώος.

Για τις ανάγκες της εξέτασης του θέματος αρχικά ας υποθέσουμε ότι ο Γεωργούλης είναι ένοχος.

Ας πιάσουμε λοιπόν τον μίτο της Αριάδνης.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Τσαπανίδου, από την πρώτη στιγμή δήλωσε:

Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του… Είναι όχι μόνο δυσάρεστο, αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το Κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά, αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους” (https://karditsastakra.com/2023/04/18/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF/).

Μόλις έμαθε δηλαδή ο Τσίπρας το αίτημα άρσης της ασυλίας του Γεωργούλη, μέσα σε μόλις 15 λεπτά, χωρίς δηλαδή να προλάβει να συσκεφθεί έστω και για τα μάτια του κόσμου με τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και προφανώς πριν προλάβει να ακούσει τον ευρωβουλευτή του, τον διέγραψε από το κόμμα και την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα και του ζήτησε κι από πάνω να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα.

Όλα αυτά επειδή προστατεύει τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους. Αυτό καλά θα κάνετε να το θυμάστε για όλη τη ζωή σας ή τουλάχιστον για όσο θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην όμως ο Τσίπρας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όσον αφορά τον μονίμως προκλητικό “καταπιεζόμενο” βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπεκ, ο οποίος επισήμως αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως τουρκική, μονίμως υποδαυλίζει το μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες και κυρίως είναι απροκάλυπτα υπαλληλίσκος του Ερντογάν. Τόσο απλά. Καμαρώστε: https://tourkikanea.gr/thraki/ksjhgfa/, https://tourkikanea.gr/recent/dmdm/, https://tourkikanea.gr/uncategorized/zeybek-52/, https://tourkikanea.gr/uncategorized/siriza-75/, https://tourkikanea.gr/thraki/zeybek-51/, https://tourkikanea.gr/thraki/huseynzeybek-2/, https://tourkikanea.gr/thraki/zeybek-45/, https://tourkikanea.gr/arthra-tou-istologiou/zeybek-44/, https://tourkikanea.gr/thraki/zeybek-43/, https://www.youtube.com/watch?v=Dn0orfL1R-Y, https://www.newsbreak.gr/politiki/389775/proklitiki-paroysia-toy-zeimpek-sti-giorti-tis-toyrkias/, https://www.thetoc.gr/politiki/article/xousein-zeimpek-uperaspizomaste-ta-dikaiomata-tis-tourkikis-meionotitas-leei-o-bouleutis-suriza—entones-antidraseis/, .

Καλά θα κάνετε να τα μελετήσετε προσεκτικά. Πολύ προσεκτικά.

Για όσους δεν προλαβαίνουν αντιγράφω από το slpress.gr:

Ο εν λόγω βουλευτής υπήρξε εκπρόσωπος στην Ξάνθη του «Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ενός φορέα που αποσκοπεί στον πλήρη εκτουρκισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ένα από τα βασικά αιτήματά του είναι το δικαίωμα των συλλόγων να προσλαμβάνουν και να απολύουν οι ίδιοι δασκάλους στα δημοτικά. Δηλαδή, με άλλα λόγια, να πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να διορίζουν και να ελέγχουν την κατάσταση.

Εκτός από τις τοποθετήσεις του αυτές και εκτός από την παρουσία του σε απροκάλυπτα ανθελληνικές εκδηλώσεις, αμφισβήτησε δυναμικά το νόμο 3647/2008 που αφορά στη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη και των περιουσιών τους». Τότε, ο Ζεϊμπέκ είχε εισβάλει στη μουφτεία Ξάνθης και είχε απαιτήσει την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του τεμένους στη Γενισέα. Ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης δεν είχε δώσει συνέχεια. Ο βουλευτής, όμως, είχε προκηρύξει εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής χωρίς καμία εξουσιοδότηση.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατά την κηδεία Πομάκου στρατιώτη που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας είχε εισβάλει με τον ψευτομουφτή Ξάνθης και όργανα του τουρκικού προξενείου, απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στο νεκροταφείο! Το 2014, ο Ζεϊμπέκ είχε πρωτοστατήσει στο να αποκλειστεί η ακτιβίστρια μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αμάρτημα της Σαμπιχά, η κοινωνική δράση της οποίας έχει πολλαπλώς αναγνωριστεί και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν και παραμένει ότι αγνοεί το τουρκικό προξενείο και εργάζεται για τη χειραφέτηση των Ρομά γυναικών και για την ένταξη των νηπίων στο νηπιαγωγείο, το οποίο έχει ιδρύσει στον οικισμό Δροσερό.

Ο Ζεϊμπέκ είναι ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ όχι τόσο για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους όσο, επειδή, ως φορέας τουρκικού εθνικισμού, θεωρεί ότι μέσα από τις γραμμές του μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Είναι αρκετοί στην Κουμουνδούρου που έχουν συνείδηση του ρόλου του, αλλά τον έχουν ανάγκη, επειδή φέρνει μουσουλμανικές ψήφους. Και αυτό με τις ευχές του τουρκικού προξενείου.

“Δούρειος ίππος”

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο Τσίπρας είχε επισκεφθεί το 2017 τη Θράκη, ο Ζεϊμπέκ είχε φροντίσει ο τότε πρωθυπουργός να επισκεφθεί μόνο ένα σχολείο, το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο του νομού, το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια! Ας σημειωθεί ότι η επιλογή του Τσίπρα να επισκεφθεί αυτό το σχολείο και όχι ένα δημόσιο, όπου συνεκπαιδεύονται μουσουλμανόπουλα και χριαστιανόπουλα, είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια και απορία όχι μόνο στο χριστιανικό στοιχείο, αλλά και σε όσους μουσουλμάνους τηρούν αποστάσεις από το τουρκικό προξενείο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο εν λόγω σχολείο είχε υποδεχτεί τον πρωθυπουργό ο σκληρός πυρήνας των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου, με τους οποίους και στη συνέχεια συνομίλησε. Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός ότι ο Τσίπρας είχε τότε δεσμευτεί να κατασκευαστούν και άλλες αίθουσες, παρότι δεν πρόκειται για δημόσιο σχολείο.

Ας σημειωθεί, μιας και αναφερθήκαμε σε εκείνη την επίσκεψη, ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε τηρήσει μία ισορροπία στις επαφές του και με το πλειονοτικό χριστιανικό στοιχείο, όπως και με φορείς που είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν για να του εκθέσουν τα προβλήματα της περιοχής. Είναι κοινό μυστικό ότι εκείνη η επίσκεψη είχε τη σφραγίδα του Ζεϊμπέκ, παρότι είναι κοινός τόπος πως ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στην περιοχή σαν το “μακρύ χέρι” της Άγκυρας. «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει με λόγια και πράξεις αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και έχει λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος», όπως λέει τοπικός παράγοντας για τον Ζεϊμπέκ, διαχωρίζοντάς τον σαφώς από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Μουσταφά Μουσταφά” (https://slpress.gr/ethnika/to-quot-kamari-quot-toy-syriza-sti-thraki-xanachtypise-erga-kai-imeres-toy-zeimpek/).

Όλα αυτά γράφονται επί χρόνια σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ κι ο Τσίπρας απλά καμαρώνει το βουλευτή του, αντί βεβαίως γι’ αρχή να του “τραβήξει το αφτί” κι ακολούθως, εφόσον συνέχιζε το ίδιο βιολί να τον διαγράψει.

Παρατηρήστε την πρώτη διαφορά ανάμεσα σε Γεωργούλη και Ζεϊμπέκ. Ο μεν Γεωργούλης αρνείται την κατηγορία, ενώ αντίθετα ο Ζεϊμπέκ ενεργεί δημοσίως ανθελληνικά.

Σας κάνουν εντύπωση τα δύο μέτρα και δύο σταθμά του Τσίπρα; Δεν είδατε τίποτα ακόμα.

Ο φανερός στόχος του Ερντογάν είναι η “αυτονόμηση” της δυτικής Θράκης, ουσιαστικά δηλαδή η προσάρτησή της στην Τουρκία, αυτό ακριβώς που συμβαίνει στα κατεχόμενα της Κύπρου. “´Οχημα” για τη σκοπούμενη απόσχιση της Θράκης είναι η “ανεξάρτητη δυτική Θράκη” (https://www.newsbreak.gr/politiki/201155/anexartiti-thraki-toyrkikoys-logariasmoys/, https://www.iefimerida.gr/ellada/toyrkos-antidimarhos-simaia-anexartitis-dytikis-thrakis, https://www.iefimerida.gr/tag/anexartiti-dytiki-thraki, https://tourkikanea.gr/thraki/pol-6/, https://tourkikanea.gr/thraki/ariana/, https://tourkikanea.gr/thraki/mirtlo/, https://tourkikanea.gr/thraki/bayrak-22/, https://tourkikanea.gr/thraki/mete-221/). Την είδατε την πράσινη σημαία με την ημισέληνο;

Η επιδίωξη αυτή της Άγκυρας δεν είναι καινούργια. Άρχισε επί Αχμέτ Σαδίκ, https://www.newsbreak.gr/politiki/201155/anexartiti-thraki-toyrkikoys-logariasmoys/) από τη δεκαετία του 1990. Συνεπώς κοιμούνται όρθιοι όσοι ξαφνιάστηκαν από το πρόσφατο βίντεο του κόμματος του Ερντογάν που εμφανίζει την Τουρκία να έχει προσαρτήσει την ελληνική Θράκη (για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα μιλήσουμε παρακάτω) (Βίντεο του κόμματος ΑΚΡ με την Τουρκία να έχει επεκταθεί προς δυτικά…, https://tourkikanea.gr/ellinotourkikes-sheseis/ksga-10/, https://www.newsbreak.gr/politiki/461711/spot-erntogan-poy-deichnei-ypo-katochi-ta-ellinika-nisia-toy-aigaioy/, https://primenews.press/proeklogiko-spot-tou-erntogan-pou-deichnei-ypo-katochi-ta-ellinika-nisia-tou-aigaiou, https://www.militaire.gr/o-tsavoysogloy-mas-anakoinose-synomilies-meta-apo-tis-ekloges-me-charti-poy-deichnei-nisia-toy-aigaioy-na-einai-toyrkika/).

Αφού επί τουλάχιστον 30 χρόνια είχαμε αχρωματοψία και δε βλέπαμε την πράσινη σημαία της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης”, την έβαψε κόκκινη ο Ερντογάν, μπας και ξεστραβωθούμε.

Σημειωτέον ότι τα ίδια ακριβώς κάνει η Τουρκία και στη Σερβία. Ο Ενίς Ιμάμοβιτς απευθύνεται στον πρόεδρο της Σερβίας ζητώντας την “αυτονομία” του Σαντζάκ (https://tourkikanea.gr/recent/enis/). Καθαρίστε λίγο τα αφτιά σας κι ακούστε τον.

Βεβαίως δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να μη φωτογραφηθεί με τη σημαία της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης” ο Ζεϊμπέκ. Γράφει το onalert.gr: Οι σημαίες και τα λάβαρα της “ανεξάρτητης Θράκης”, δηλαδή της τουρκικής Θράκης που ονειρεύεται η Τουρκία, είναι ευδιάκριτα ο κ. Ζεϊμπέκ θα πρέπει να μας απαντήσει αν έχει πρόβλημα όρασης, αντίληψης ή αν απλά συμφωνεί με ότι εκφράζουν αυτές οι σημαιούλες!”. Ξανακαμαρώστε (https://www.onalert.gr/ellada/skandalo-me-vouleyti-xanthis-pou-photografithike-me-simaies-tis-thrakis/107187/).

Ο Τσίπρας λοιπόν γνωρίζει την προκλητική και αποσχιστική συμπεριφορά του Ζεϊμπέκ και επισήμως δεν κάνει το παραμικρό. Ανεπισήμως προφανώς χειροκροτεί τον βουλευτή του.

Ήρθε η ώρα, αναγνώστη μου, να κάνεις το πρώτο “ζύγιασμα”. Επαναλαμβάνω ότι ακόμη υποθέτουμε ότι ο Γεωργούλης βίασε και μάλιστα με ειδεχθή τρόπο τη Χρονοπούλου. Ποιο έγκλημα είναι βαρύτερο; Ο βιασμός μίας γυναίκας ή προδοτική συμπεριφορά του Ζεϊμπέκ η οποία αφορά απόσχιση ολόκληρης της ελληνικής Θράκης και προσάρτησή της στην εχθρική Τουρκία; (μην ξεχνάτε ότι ο Ζεϊμπέκ παραμένει έλλην πολίτης).

Για σένα αναγνώστρια το σύμπαν έδωσε κι άλλο ένα “εργαλείο” για το ζύγιασμα. Στη δυτική Θράκη για τους μουσουλμάνους όσον αφορά τα θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου εφαρμόζεται η σαρία, ο ιερός νόμος του Ισλάμ (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82). Αφού λοιπόν μάθεις τι σημαίνει σαρία (και βεβαίως φέρεις νοερά τον εαυτό σου σε ανάλογη κατάσταση) τότε θα είσαι έτοιμη να απαντήσεις ποιο απ’ τα δύο είναι βαρύτερο. Αν δυσκολεύεσαι να αντλήσεις πληροφορίες για το θέμα, ιδιαιτέρως χρήσιμο μπορεί να σου φανεί το βιβλίο του Κοσμά Καραΐσκου “ο Σουλεϊμάν δεν αγαπάει μόνο…” (https://www.komotinipress.gr/o-souleiman-den-agapai-mono/, https://www.ianos.gr/o-souliman-den-agapai-mono-0287828#more-info-tab, “Κεντρικό ζήτημα στις ευρωτουρκικές διαπραγματεύσεις η θέση της γυναίκας στην Τουρκία; Μα… τι είναι τότε όλα αυτά που βλέπουμε στα ατελείωτα τουρκικά σήριαλ κάθε μέρα; Πού είναι αυτή η ισορροπία ανάμεσα στο μοντέρνο και στο παραδοσιακό, ο σεβασμός προς τη γυναίκα, η σεμνότητα στις διαφυλικές σχέσεις; Ποια είναι πραγματικά η κοινωνική πραγματικότητα στην Τουρκία της οικονομικής έκρηξης και της νεο-οθωμανικής ρητορικής; Εμείς δεν θα δώσουμε δικές μας απαντήσεις αλλά θα αφήσουμε τον ίδιο τον τουρκικό τύπο να μιλήσει, μέσα από τις μεταφράσεις που ανεβάζουμε καθημερινά στο Διαδίκτυο(tourkikaea.gr). Μέσα κυρίως από συγκεκριμένα συμβάντα αλλά από στατιστικά στοιχεία αναδύεται μια Τουρκία που θα εκπλήξει με την βαρβαρότητά της τον αναγνώστη που δεν έχει άλλη επαφή μαζί της, πέρα από τα προπαγανδιστικά της τηλεοπτικά προϊόντα ή κάποια τουρκική εντύπωση”.).

Ο Τσίπρας δε χρειάστηκε να ζυγιάσει τίποτα. Τόσο πολύ χάρηκε που ο Ζεϊμπέκ φανερά προωθεί την απόσχιση της Θράκης και την προσάρτησή της στην Τουρκία, ώστε για χάρη του στήνει τις εκλογές στην Ξάνθη εις βάρος των χριστιανών και των πομάκων και υπέρ του Ζεϊμπέκ. Πώς είπα; Ο Τσίπρας στήνει τις εκλογές υπέρ του Ζεϊμπέκ.

Ακούστε τον ίδιο τον Ζεϊμπέκ (https://tourkikanea.gr/recent/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b6%ce%b5%cf%8a%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%ba-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%c2%a8%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1/). Το βίντεο είναι μόνο 2 λεπτά. Αξίζει τον κόπο. Προσέξτε ιδιαίτερα από το 1:20 μέχρι το τέλος:

…Τα άλλα κόμματα αναδεικνύουν πολλούς μειονοτικούς υποψηφίους με σκοπό τη διάσπαση των ψήφων. Δηλαδή και στη ΝΔ υπάρχουν δύο υποψήφιοι (εννοεί προερχόμενοι από τη μουσουλμανική μειονότητα, σημείωση δική μου) και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Ενώ εγώ είμαι ο μοναδικός μειονοτικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ γνωρίζετε πως εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται η πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Αλλά η μειονότητά μας δε θα τσιμπήσει σε αυτό το παιχνίδι. Το δικό μας κόμμα επιθυμεί να δει εκπρόσωπο της μειονότητας στη Βουλή”.

Για να δούμε τι εννοεί ο Ζεϊμπέκ.

Ακριβή στοιχεία για τη σύνθεση του πληθυσμού του νομού Ξάνθης δεν μπόρεσα να βρω. Κι αυτά που βρήκα όμως φτάνουν και περισσεύουν για να μορφώσουμε άποψη. “Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κατά το 1991 αριθμεί 98.000 άτομα (σε πληθυσμό 338.000 κατοίκων της Θράκης), εκ των οποίων το 50% της θρησκευτικής μειονότητας είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και μόλις 15% Τσιγγάνοι μουσουλμάνοι. Η μειονότητα σήμερα αποτελεί περίπου το 33% του πληθυσμού της Θράκης. Ανέρχονται σε 64.000 στο Νομό Ροδόπης (σε σύνολο 110.828 κατοίκων , σε περίπου 44.000 στο Νομό Ξάνθης (πληθυσμός νομού 101.856 κάτοικοι) και σε περίπου 9.000 στο Νομό Έβρου (συνολικός πληθυσμός νομού 150.580 κάτοικοι) (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82).

Δείτε κι αυτό τον πίνακα, πάλι από τη wikipedia:

Δημογραφικά στοιχεία για το 1991
Πηγή “Τουρκογενείς” Πομάκοι Τσιγγάνοι Σύνολο
Ιστοσελίδα ΥΠΕΞ 49.000 34.300 14.700 98.000
Ακαδημία Αθηνών 50.400 36.750 17.850 105.000
Καθημερινή 54.000 36.000 24.000 114.000
Ιω. Χολέβας 51.000 37.000 25.000 113.000

Στην Ξάνθη λοιπόν εκλέγονται 3 βουλευτές (ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει διαχρονικά https://www.xanthipress.gr/vouleftes-tis-metapolitefsis-stin-xanthi-onomata-thities-ke-endiaferonta-stichia/), οπότε τα κόμματα μπορούν να έχουν μέχρι 5 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό τους. Ιδού οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές της 21-5-2023:

Γιαννακίδης Στάθης, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομολόγος,

Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Βουλευτής, Φαρμακοποιός,

Κυνηγοπούλου Αθηνά, Ελεύθερη Επαγγελματίας,

Στογιαννίδης Γρηγόρης, πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο,

Τζαμπάζη Μαρία, Εκπρόσωπος Κοινοτήτων Ρομά (https://xanthinews.gr/2023/04/09/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6/).

Ουσιαστικά δηλαδή ο Τσίπρας στέλνει όλες τις μουσουλμανικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη στον Ζεϊμπέκ. Είναι αυτό δίκαιο; Προφανέστατα όχι. Στην Ξάνθη υπάρχουν και Πομάκοι και μάλιστα αρκετοί. Πάρτε μια ιδέα: https://odigosxanthis.gr/touristikos-odigos/axiotheata/pomakoxoria, https://www.protothema.gr/stories/article/750346/pomakoi-onoma-katagogi-kai-istoria/, https://www.tovima.gr/2009/08/02/society/eimai-pomakos-kai-to-lew/). Οι πομάκοι δηλαδή ψηφίζουν Ζεϊμπέκ γιατί δεν έχουν άλλο μουσουλμάνο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν.

Έτσι όμως ο Ζεϊμπέκ αποκτά αθέμιτο πλεονέκτημα και εις βάρος των χριστιανών υποψηφίων. Οι ψήφοι των χριστιανών συριζαίων μοιράζονται ανάμεσα σε Γιαννακίδη, Κυνηγοπούλου και Στογιαννίδη.

Ο Τσίπρας ξέρει καλά από τέτοια εκλογικά τερτίπια. Ο Βασίλης Τσίρκας, νυν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι συγχωριανός του Τσίπρα. Και οι δυο κατάγονται από το Αθαμάνιο Άρτας. Το πρόβλημα του Τσίρκα είναι διττό. Πρώτον η Όλγα Γεροβασίλη τον προσπερνά με χαοτική διαφορά και δεύτερον όταν ο κόσμος τον μαθαίνει απ’ την καλή δε θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό (και πολύ λίγα λέω). Ο Τσίρκας έχει τον τρόπο του να γίνεται εξαιρετικά αντιπαθής. Στις πρώτες εκλογές του 2015 (το Γενάρη) λοιπόν ο Τσίπρας για να βοηθήσει τον συγχωριανό του θυμήθηκε ότι έλκει την καταγωγή του από την Άρτα κι έθεσε τη μία από τις τρεις υποψηφιότητές του εδώ (https://www.neolaia.gr/2015/01/24/ekloges-2015-oi-yposifioi-olon-ton-kommaton/) για να τραβήξει ψήφους μιας κι οι άνθρωποι εδώ δεν ήξεραν τον πραγματικό χαρακτήρα του. Ο Τσίρκας πήρε τους μισούς σταυρούς σε σχέση με τη Γεροβασίλη (https://www.epiruspost.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF/, https://www.tovima.gr/2015/01/26/politics/ekloges-2015-poioi-boyleytes-eklegontai-sti-nea-boyli/) και βεβαίως όπως είχαν συμφωνήσει από πριν ο Τσίπρας διάλεξε μία από τις άλλες δύο έδρες. Κι έτσι με τα χίλια ζόρια κι άπειρο σπρώξιμο κατάφερε ο Τσίρκας να διασχίσει το κατώφλι της Βουλής.

Αυτό που πραγματικά κι ουσιαστικά ενώνει τους Τσίπρα και Τσίρκα δεν είναι η κοινή καταγωγή από το Αθαμάνιο. Η βασική αιτία της “ομοψυχίας” τους είναι πως και οι δύο έχουν βαθύτατη συναίσθηση ότι είναι αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά (https://www.greeklyrics.gr/stixoi/uparxei-logos-sobaros/, https://www.youtube.com/watch?v=EwxOQsD9Lr4). Δεν το λέω εγώ. Η Έλενα Ακρίτα το λέει (https://periodista.gr/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b7-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba/). Το έμαθε ο Αλέξης και την τίμησε με τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δε βρέχει, βρε Αλέξη. Σε φτύνουν.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι μου είναι παγερώς αδιάφορο το μέλλον του Τσίπρα. Οι υπόλοιποι όμως που διαβάζετε αυτό το άρθρο καλά είναι να γνωρίζετε ότι με όσα έχει κάνει ο Τσίρκας είναι κυριολεκτικά μαύρη τρύπα καρμικά. Όποιος τον πλησιάζει, καίγεται. Όχι από εμένα, απ’ το σύμπαν. Τώρα που το ξέρετε, αναλαμβάνετε και τις ευθύνες σας. Απέναντι στον εαυτό σας.

Ξαναγυρνάμε στο βασικό θέμα μας. Ουσιαστικά δηλαδή ο Τσίπρας διορίζει τον Ζεϊμπέκ βουλευτή Ξάνθης. Τόσο απλά.

Καλά είναι λοιπόν να το γνωρίζουμε όλοι μας. Θέλουμε Ξάνθη με γαλάζια σημαία ή με κόκκινη; Ταπεινή μου άποψη είναι ότι η πράσινη της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης” ήδη μας τελείωσε. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρξε και ποτέ. Ανέκαθεν ένα προπέτασμα καπνού ήταν που μας έκρυβε τις πραγματικές διαχρονικές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον “σύντροφο” Ερντογάν” που μας αποκάλυψε τα υπαλληλάκια του, τους Τσίπρα και Ζεϊμπέκ.

Αφού το λύσαμε λοιπόν ότι η υπόθεση Γεωργούλη είναι έτσι κι αλλιώς ένα εκκωφαντικό φιάσκο, ακόμη κι αν ο Γεωργούλης βίασε τη Χρονοπούλου, ας προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε τη βασιμότητα της καταγγελίας.

Εκ πρώτης όψεως το έργο μας δεν είναι εύκολο. Έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τα στόματά τους κλειστά. Από ένα σημείο και μετά θα δείτε ότι τα πράγματα είναι απλούστατα. Αυτοί που έστησαν τη σκευωρία ήταν τελείως απρόσεκτοι και μας άφησαν τεράστια ίχνη.

Ο Γεωργούλης και κατά προφανή συμβουλή των συνηγόρων του δε λέει κουβέντα πέραν μιας γενικής άρνησης (https://www.cretapost.gr/762824/alexis-georgoulis-enimerothike-tin-m-paraskevi-arnite-tis-katigories-i-anakinosi-ton-dikigoron-tou/). Πολύ λογικό. Όχι μόνο γιατί κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος, αλλά και γιατί προφανώς οι συνήγοροί του έχουν ήδη εντοπίσει αρκετές από τις “ανισορροπίες” της υπόθεσης για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω.

Η πλευρά του αρκείται σε γενικόλογες διαρροές από φιλικά του πρόσωπα ότι είχε σχέση με τη Χρονοπούλου κι όταν την παράτησε για μια ιταλίδα αυτή αποφάσισε να τον εκδικηθεί με την καταγγελία αυτή (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/poso-fouska-einai-i-ypothesi-georgouli-eixe-polymini-erotiki-sxesi-me-e-xronopoulou-tin-paratise-gia-mia-italida-ton-katiggeile-gia-viasmo-kai-ksylodarmos/, https://www.defencenet.gr/politiki/pos-i-nea-dimokratia-stirizetai-stin-fouska-georgouli-kai-kindyneyei-me-neo-kazo-kai-tha-xasei-pali-sto-telos/, https://europost.gr/fiasko-ypothesi-georgoyli-eiche-erotiko-desmo-mazi-dikigoros-tis-komision/, https://www.ksipnistere.com/2023/04/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF.html).

Μήπως προστατεύω τον Γεωργούλη, τον οποίο δικαιολογώ που δεν μιλάει; Και βέβαια όχι.

Έχετε υπομονή. Όλα θα ξεδιαλύνουν…

Τι μας είπε όμως η “κακοποιημένη” Χρονοπούλου; Αντιγράφω:

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης. Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης. Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας…” (https://www.ksipnistere.com/2023/04/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3.html, 19-4-2023).

Από τότε η Χρονοπούλου ήπιε το αμίλητο νερό για την υπόθεση Γεωργούλη. Όφειλε να μας πει και άλλα η “κακοποιημένη”; Και βέβαια. Προς το παρόν κρατήστε μόνο δύο τεράστιες ανισσορροπίες της δήλωσής της:

α. Τα έκρυψε όλα κι από την οικογένειά της.

β. Στην αρχή τον κατήγγειλε ανώνυμα ως βιαστή της και μετά από 4 μήνες που έμαθε πώς τον λένε είπε και το όνομά του στις αρχές. Μία συνεχόμενη ώρα γελούσα όταν το διάβασα. Τον Γεωργούλη τον ήξερα μέχρι κι εγώ που δε βλέπω τηλεόραση γιατί δεν προλαβαίνω. Έχει πραγματικά πολύ γέλιο αυτή η κακοποιημένη κοπέλα…

Η Χρονοπούλου μας δουλεύει ψιλό γαζί ακόμη και για το ποια είναι. Αντιγράφω από δημοσίευμα στον τύπο:

Στον ευρωπαϊκό διοικητικό μηχανισμό, οι ρολόι και οι αρμοδιότητες είναι επακριβώς καθορισμένοι, όπως και οι τίτλοι που φέρουν οι κοινοτικοί υπάλληλοι. Από αυτή την άποψη, όσοι παρουσιάζουν – την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ πλεον – Ελένη Χρονοπούλου ως «νομική σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή προσπαθούν να την αναβαθμίσουν εκ του πονηρού. Είναι περίεργο ότι και η ίδια αναφέρει με αφορμή την υποψηφιότητά της: «Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών». Η κοπέλα είναι μια απλή υπάλληλος στη Γενική Διεύθυνση που αναφέρει. Ουδείς από τους απασχολουμένους σε αυτή την υπηρεσία δεν εμφανίζεται ως «νομικός σύμβουλος». Ο τίτλος αυτός αφορά αποκλειστικά σε όσους ανήκουν στη Νομική Υπηρεσία, η οποία υπάγεται κατευθείαν στην πρόεδρο της Κομισιόν. Κοντολογίς, η κυρία δεν είναι «στέλεχος» της Κομισιόν. Νομικός είναι, σύμβουλος δεν είναι. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο βαθμό. Είναι σχετικά νέα υπάλληλος στην Κομισιόν. Η ίδια στο σάιτ αναφέρει ότι μπήκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2019. Έκτοτε, δεν πήρε κανέναν τίτλο και βαθμό” (https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/195809/antipoiisi-idiotitas-apo-tin-eleni-xronopoylou, https://www.newsbreak.gr/parapolitika/463373/meizon-thema-me-tin-eleni-chronopoyloy/).

Ψεύτρα δηλαδή. Και κυρίως χαζούλα τελείως, αφού είπε σε ένα τεράστιο ακροατήριο ένα ψέμα που θα μπορούσε να το ξεδιαλύνει ο καθένας πανεύκολα και κυρίως χωρίς να απομένει η παραμικρή αμφιβολία. Κρατήστε το “χαζούλα τελείως”. Θα το βρούμε μπροστά μας στη διαδρομή.

Η Χρονοπούλου κατά το χρόνο του καταγγελλόμενου βιασμού δεν ήταν μια απλή εργαζόμενη ελληνίδα στο εξωτερικό. Είχε πολιτικές φιλοδοξίες. Είχε εγγραφεί σε κόμμα που φιλοδοξεί να συγκυβερνήσει (και φανερά δηλαδή, διότι κρυφά το πράττει ήδη) και με τις συντονισμένες ενέργειές της κατάφερε να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αυτά δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη… Μάλιστα η Χρονοπούλου, ενόψει της υποψηφιότητάς της, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη. Το αξιοπρόσεχτο της υπόθεσης είναι ότι η συνέντευξη είχε δοθεί λίγες πριν ημέρες πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (https://karditsastakra.com/2023/04/22/%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%AD/).

Σας φαίνεται κανονικό ότι η Χρονοπούλου ήταν έτοιμη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέντευξη με την οποία ουσιαστικά συστήθηκε στους ψηφοφόρους ξέχασε να μας πει ότι τη βίασε ευρωβουλευτής αντιπάλου κόμματος σε στενοσόκκακο των Βρυξελών;

Αγγίξαμε λοιπόν τα όρια της ιλαροτραγωδίας. Αναγκαστικά σταματάμε την ανάλυση της υπόθεσης, για ένα απαραίτητο διάλειμμα. Θα είναι εξόχως διαφωτιστικό.

Στην πασίγνωστη ταινία “ορατότης μηδέν” το παλιοτόμαρο ο Κούρκουλος άφησε τη Μαίρη Χρονοπούλου να μαραίνεται μόνη της η κοπέλα όλο το πρώτο μισό της ταινίας. Ξαφνικά ο τύπος έκανε μια σύσκεψη με τον εαυτό του, αποφασίζοντας δημοκρατικά ότι πλέον του αρέσει η Μ. Χρονοπούλου. Έλα μου όμως που αυτός ήταν πάμφτωχος κι αυτή ζάπλουτη. Για να γεφυρώσει το κενό πλήρωσε δύο χαμένα ρεμάλια να κάνουν μια γιαλαντζί απόπειρα βιασμού κατά της Μ. Χρονοπούλου σε απόμερη παραλία. Τόσο χαμένα ήταν τα ρεμάλια που μάρσαραν την προπέλα της βάρκας τους και στην αμμουδιά. Ήταν αντοχής η προπέλα και δεν έσπασε. Μιας και δεν ήταν οποιαδήποτε ρεμάλια εκτός από βιασμό ήθελαν και χορευτικά προκαταρκτικά. Δικαίως απορούσε η κοπέλα “βιασμό θέτε, χορό θέτε, τι θέτε;”. Ξαφνικά ξεκάμπισε από το πουθενά ο καμικάζι της αμμούδας (εκ του ιππότης της ασφάλτου) και τους άρχισε στις γρήγορες. Για να είναι πειστικός έκατσε κι έφαγε και μερικές. Το κορίτσι, που έτσι κι αλλιώς άλλο που δεν ήθελε, ρίχτηκε στην αγκαλιά του. Μιας και ο αλήτης ακόμη της το έπαιζε σκληρός και αδιάφορος, έπεσε στην πλάτη του. Ε, τρίψε τρίψε κάποια στιγμή ο Κούρκουλος έγινε αποφασιστικός και μετά η στιγμή ήταν δική τους. Όλα αυτά από το 57:30 μέχρι το 1:06:00 (https://www.eltube.gr/watch.php?vid=cab5341c5). Βέβαια αν μπείτε στον κόπο να δείτε το απόσπασμα της ταινίας καλύτερα να μη χάσετε τη σκηνή που ο Κούρκουλος βάζει φωτιά στα συμπράγκαλά του μετά μουσικής. Τέτοια σκηνή το Bollywood θα την αποθέωνε. Μην τη χάσετε. Αρχίζει από το 53:15. Τι ψυχή έχουν τρία επιπλέον λεπτά μπροστά στο ξεκαρδιστικό γέλιο;

Σημειώνω ότι εμένα ποτέ δε μου άρεσε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Νίκος Φώσκολος. Ακριβώς γιατί τα έργα του δεν ήταν καθόλου πειστικά ως δράματα. Λάθος μου. Αν τα έβλεπα χιουμοριστικά θα τα λάτρευα. Για μένα κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Για τον Φώσκολο δυστυχώς είναι πολύ αργά, καθώς απεδήμησε εις Κύριον. Αν αντί για την Ελλάδα γύριζε ταινίες στο ινδικό Bollywood (εντελώς ενδεικτικά https://www.youtube.com/watch?v=OVcwNoZdDko), το οποίο έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να παντρεύει δράμα και κωμωδία, με αποτέλεσμα μια χαζούτσικη ξεκαρδιστική ιλαροτραγωδία, τότε σίγουρα οι ινδοί θα τον λάτρευαν περισσότερο κι από τις αγελάδες τους.

Ο σύνδεσμος ανάμεσα στη φαιδρή παράσταση που έστησε η Ε. Χρονοπούλου και το “ορατότης μηδέν” είναι το πανηλίθιο σενάριο και η βλακώδης σκηνοθεσία σε τέτοιο βαθμό ώστε το “έργο” να καταλήγει σε φαρσοκωμωδία.

Επιστρέφουμε στην ανάλυση του φιάσκου Γεωργούλη.

Ας αντιπαραβάλουμε λοιπόν στη “μυστικοπάθεια” της υψηλόμισθης Χρονοπούλου, που είχε πίσω της κι ένα ολόκληρο κόμμα, με τη συμπεριφορά μιας νεότερης (άρα και πιο άπειρης και φοβισμένης) και φτωχιάς κοπέλας της διπλανής πόρτας.

Η 23χρονη από τη Δράμα, η οποία ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει χρήματα ούτε για να αποκτήσει ΙΧ αυτοκίνητο ούτε για ταξί. Για να επιστρέψει στο σπίτι της από τη δουλειά της αναγκάζεται καθημερινά να διέρχεται από περιοχή (αερογέφυρα Στροφής Επταλόφου) την οποία λυμαίνονται λαθροεισβολείς. Εκεί υπέστη απόπειρα βιασμού από τρεις Μπαγκλαντεσιανούς. Ήταν πολύ τυχερή, καθώς τη στιγμή της απόπειρας βιασμού έτυχε να περνά ένα έλληνας ο οποίος άκουσε της φωνές της. Καθώς αυτός επενέβη οι επίδοξοι βιαστές τράπηκαν σε φυγή. Κατήγγειλε αμέσως το συμβάν στην αστυνομία, πήρε αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων κι ευλόγως το δημοσίευσε στον τοίχο της στο facebook μπας και φιλοτιμηθεί η ελληνική αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο, μπας κι επιτέλους προστατευθεί και η ίδια κι άλλοι συμπολίτες μας. Από την ανάρτηση στο facebook τη βρήκαν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, στις οποίες η παθούσα μίλησε με παρρησία για να λυθεί το πρόβλημα (https://primenews.press/sexoualiki-parenochlisi-sti-thessaloniki-23chroni-katingeile-oti-tin-perikyklosan-treis-andres-i-anartisi-tis, https://www.in.gr/2023/05/02/greece/seksoualiki-parenoxlisi-sti-thessaloniki-23xroni-katiggeile-oti-tin-perikyklosan-treis-andres-anartisi-tis/).

Πριν προχωρήσουμε δύο αναγκαίες σημειώσεις. Πρώτον είναι επιεικώς ατυχής ο χαρακτηρισμός των δημοσιευμάτων περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα βιασμού. Ο λόγος προφανής. Βρείτε τον μόνοι σας. Δεύτερον. Στα δημοσιεύματα θα δείτε ότι το περιεχόμενο του facebook έχει “κατεβεί”. Εγώ το πρόλαβα αναρτημένο. Είχε και τα πλήρη στοιχεία της καταγγέλουσα και το αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων.

Έτσι πράττει κάποια που πράγματι υπέστη απόπειρα βιασμού. Η Ε. Χρονοπούλου ούτε σε ταινία του Φώσκολου δε θα έπαιζε.

Ήρθε όμως η ώρα της σύγκρισης και για τον Τσίπρα. Θυμηθείτε τη δήλωση της Τσαπανίδου “|Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους (https://karditsastakra.com/2023/04/18/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF/.

Γυναίκα είναι μόνο η υψηλόμισθη Βρυξελιώτισσα; Η φτωχιά δραμινή τι είναι;

Ακούσατε καμιά δήλωση συμπαράστασης του Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη δραμινή κοπέλα;

Ακριβώς βεβαίως επειδή, αν καταδίκαζαν την αποτρόπαια ενέργεια των λαθροεισβολέων, θα αποκάλυπταν το τεράστιο έγκλημα της αντικατάστασης πληθυσμού, το οποίο συντελείται εις βάρος του ελληνισμού μέσα στο σπίτι μας.

Έτσι όμως ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ που βιάστηκαν να “κρεμάσουν” τον Γεωργούλη έγιναν καταγέλαστοι.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, μίλησε ανοιχτά για τη συστηματική αντικατάσταση πληθυσμού που βιώνει και η Ιταλία: “Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην ιδέα της εθνοτικής αντικατάστασης: Οι Ιταλοί έχουν λιγότερα παιδιά, επομένως ας τα αντικαταστήσουμε με… άλλα. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος” (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/italos-ypourgos-georgias-den-mporoume-na-antikatastisoume-ton-plithysmo-tis-xoras-me-metanastes/, https://egerssi.gr/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25ce%25b9%25cf%2584%25ce%25b1%25ce%25bb%25cf%258c%25cf%2582-%25cf%2585%25cf%2580%25ce%25bf%25cf%2585%25cf%2581%25ce%25b3%25cf%258c%25cf%2582-%25ce%25b3%25ce%25b5%25cf%2589%25cf%2581%25ce%25b3%25ce%25af%25ce%25b1%25cf%2582-%25ce%25b4%25ce%25b5%25ce%25bd-%25ce%25bc%25cf%2580%25ce%25bf%25cf%2581%25ce%25bf%25cf%258d). Τόσο απλά.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να μην ξεχάσουμε ότι η βελγίδα δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση Γεωργούλη αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας επικαλούμενη αόριστους λόγους μυστικότητας της ανάκρισης (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/426301/arnithike-i-dikastis-na-dosei-ti-dikografia-ston-aleksi-georgoyli-skevoria-kataggellei-meso-ton-dikigoron-tou). Προσέξτε ότι στα αρχικά δημοσιεύματα οι δικηγόροι του Γεωργούλη εμφανίζονταν σίγουροι ότι θα λάμβαναν αντίγραφα της δικογραφίας (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/426192/aleksis-georgoylis-sta-xeria-tou-simera-i-dikografia-oi-nees-kataggelies-kai-ta-epomena-vimata). Οι δύο από τους δικηγόρους του Γεωργούλη είναι Βέλγοι κι αρκετά έμπειροι (https://www.in.gr/2023/04/19/greece/oi-velgoi-star-dikigoroi-tou-aleksi-georgouli-kai-ellinida-synigoros/). Λέτε να μπερδεύτηκαν ή πρώτη φορά να ζήτησαν αντίγραφα δικογραφίας;

Βεβαίως δεν γνωρίζω τους νόμους του Βελγίου. Πλην όμως λόγω της κοινής ευρωπαϊκής παράδοσης δεν είναι δυνατό αυτοί να είναι τελείως διαφορετικοί από το δικό μας κώδικα ποινικής δικονομίας (το νομοθέτημα που ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα). Στη χώρα μας λοιπόν δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το πότε ο κατηγορούμενος δικαιούται να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας. Αντίθετα στο Βέλγιο οι δικαστικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας ευρωβουλευτή και παρά ταύτα δεν του χορηγούν αντίγραφα για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Το αυτονόητο σχόλιό μου είναι πως καλά θα κάνει το Βέλγιο να χαίρεται το κράτος δικαίου του και τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό του.

Προσέξτε όμως πόσο τέλεια “κουμπώνει” η ακατανόητη κρυψίνοια των βελγικών αρχών απέναντι στον κατηγορούμενο Γεωργούλη με την εξίσου ακατανόητη δήλωση της Χρονοπούλου ότι ” οι βελγικές αρχές, είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης” (https://www.ksipnistere.com/2023/04/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3.html).

Πληροφορήστε την “κακοποιημένη” ότι είναι πανεύκολο να καταστούν αρμόδια και τα ελληνικά δικαστήρια. Τότε βέβαια θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αλλά αυτό είναι θέμα του Γεωργούλη και των δικηγόρων του. Αφού όμως η χαζούλα του έκανε το δώρο να αποκαλύψει τι φοβάται, ο Γεωργούλης ας μην το αφήσει αναξιοποίητο. Κυρίως επειδή, αν η υπόθεση μεταφερθεί και σε ελληνικές διακστικές αίθουσες, δε θα μας μείνει άντερο από το γέλιο.

Πάρτε τώρα και το “κερασάκι στην τούρτα”.

Όλως παραδόξως, τυχαίως και συμπτωματικά ο Γεωργούλης μαζί με την Σόνια Μηλιώνη έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς “κινούμενη άμμος”, στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος (https://www.newsbreak.gr/ellada/461760/seira-georgoyli-dikigoro-poy-kakopoiithike-stis-vryxelles/). Η σειρά προβλήθηκε το 2005.

Ω του θαύματος η συμπρωταγωνίστρια, η “Άννα”, είναι νομικός. Μόλις της έκανε πρόταση γάμου ο Γεωργούλης στην Ελλάδα είπε να πάει μια βόλτα στις Βρυξέλλες για να εργαστεί στο νομικό τμήμα της Ευρωβουλής. Εκεί ενίοτε φλερτάρει απροκάλυπτα στη δουλειά της με τον έλληνα προϊστάμενό της (https://www.youtube.com/watch?v=2iHxZKoT9_8., 14:28 έως 17:00). Ο ερωτύλος προϊστάμενος είναι γκάβακας ολκής και δε βλέπει τα green lights που του ανάβει η “Άννα”. Ήταν τόσο προκλητική η βλακεία του, ώστε επενέβη ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος συμβουλεύοντας “χούφτωστη, χούφτωστη” (https://www.youtube.com/watch?v=qNGravRVQpE&pp=ygUSz4fOv8-Fz4bPhM-Jz4PPhM63). Ε, τι θα ‘κανε κι η κοπέλα (αφού γκάβακας δεν έβλεπε τα green lights), είπε να γυρίσει στην πατρίδα, όπου ίσως τη θυμόταν ακόμα ο Γεωργούλης. Μόλις το έμαθε ο προϊστάμενος της, εμφανίστηκε με μια φυσικότητα στο σπίτι της λες και την επισκεπτόταν κάθε μέρα, παρότι βεβαίως δεν είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όσο με αφορά οι κοπέλες δεν αποκτούν δικαιώματα να έρχονται με φυσικότητα στο σπίτι μου έτσι απλά επειδή με γνωρίζουν από τη δουλειά μου… Ο προϊστάμενος στο ίδιο επεισόδιο βιάζει την “Άννα” (https://www.youtube.com/watch?v=2iHxZKoT9_8, 32:50 μέχρι το τέλος).

Κρίνοντας από το σενάριο το βασικό συμπέρασμα είναι πως ο Γεωργούλης είναι τελείως βλάκας. Κάποιοι το διαπίστωσαν, οπότε ήξεραν από πριν ότι είναι “αδύναμος κρίκος”. Και τον “σημάδεψαν”.

Αλλά ήταν τόσο βλάκες που η καταγελία Χρονοπούλου ουσιαστικά είναι καρμπόν η κινούμενη άμμος. Όταν έβρεχε ο Θεός μυαλά, κάποιοι κράταγαν ομπρέλα.

Μετά από αυτό υπάρχει έστω και ένας από εσάς που δεν κατάλαβε τι τεράστιο φιάσκο ήταν ο υποτιθέμενος βιασμός της Χρονοπούλου από τον Γεωργούλη;

Το βασικό όμως ερώτημα είναι, αφού η υπόθεση εξαρχής έμπαζε από παντού, γιατί βιάστηκε ο Τσίπρας να “κρεμάσει” τον ευρωβουλευτή του και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο; Προσέξτε ότι ο Γεωργούλης δεν ήταν ποτέ προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ενταγμένος στο στενό πυρήνα του κόμματος. Ήταν αυτό του λέμε “ανένταχτος συνεργαζόμενος”. Είχε δηλαδή φέρει ψήφους κι έξω από τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί λοιπόν ο Τσίπρας κλότσησε μεμιάς αυτές τις ψήφους;

Απλούστατο είναι. Πλέον το ‘χει ο κόσμος τούμπανο και μόνο η κρυφή συγκυβέρνηση και τα φερέφωνά της κρυφό καμάρι ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει μετά τις εκλογές να μας φέρουν τις “Πρέσπες του Αιγαίου” με αντισυμβαλλόμενο την Τουρκία. Σε περίπτωση που ακόμη δε γνωρίζετε τι αφορούν τα 6 σημεία των Πρεσπών του Αιγαίου, παρότι οι τούρκοι τα έχουν αποκαλύψει δεόντως, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα απο τη συνέντευξη του Μανώλη Κοττάκη (αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε βάθος πενταετίας μία από τις 6 προτάσεις των τούρκων, Μανώλης Κοττάκης, https://www.youtube.com/watch?v=j3gLlurl7co). Αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτά τα δημοσιεύματα (προετοιμάζουν το έδαφος για “Πρέσπες του Αιγαίου – τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον Σολτς https://www.ksipnistere.com/2023/04/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82.html και https://www.newsbreak.gr/politiki/460824/proetoimazoyn-edafos-prespes-aigaioy-ti-yposchethike-tsipras-solts/, https://www.youtube.com/watch?v=iMgGeAdIOyI, https://www.olympia.gr/1541083/politiki/pagose-to-panellinio-apo-ti-dilosi-venizeloy-gia-ta-ellinotoyrkika/, https://www.epilekta.com/2023/04/blog-post_354.html, https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%97-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%95%CE%BB/, Deutsche Welle: «Μετά τις εκλογές η Δύση θα παρέμβει στα ελληνοτουρκικά» – «Δηλητήριο» για το ΝΑΤΟ η ένταση στις δύο χώρες https://korakas-news.gr/2023/05/deutsche-welle-meta-tis-ekloges-i-dysi-tha-paremvei-sta-ellinotoyrkika-dilitirio-gia-to-nato-i-entasi-stis-dyo-chores.html, μπαράζ προθύμων για “Πρέσπες του Αιγαίου” https://www.newsbreak.gr/parapolitika/463575/mparaz-prothymon-gia-prespes-toy-aigaioy/, εκλογές και “Πρέσπες του Αιγαίου” https://edromos.gr/ekloges-kai-prespes-toy-aigaioy/, Κοττάκης: Η Συνιδιοκτησία του Αιγαίου είναι χειρότερη και από
την Συμφωνία των Πρεσπών https://korakas-news.gr/2023/04/kottakis-i-synidioktisia-toy-aigaioy-einai-cheiroteri-kai-apo-tin-symfonia-ton-prespon.html, https://slpress.gr/ethnika/giati-oi-stratigoi-den-pigan-to-pascha-sta-nisia/, https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%99-%CE%9F%CE%99-%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%99-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CE%A0%CE%97%CE%93%CE%91%CE%9D-%CE%A4%CE%9F-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A7%CE%91-%CE%A3/, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/tourkika-mme-i-kyvernisi-k-mitsotaki-den-esteile-tou-arxigous-ton-ed-sta-nisia-to-pasxa-i-athina-aposyretai-apo-to-anat-aigaio/, Η Ελλάς παραιτείται σιωπηρώς από τα δικαιώματά της στα νησιά του Αιγαίου! https://www.newsbreak.gr/apopseis/461258/i-ellas-paraiteitai-siopiros-apo-ta-dikaiomata-tis-sta-nisia-toy-aigaioy/ και https://www.newsbreak.gr/media/461051/i-ellas-paraiteitai-siopira-apo-ta-dikaiomata-ta-sta-nisia-toy-aigaioy/, Ο Μικρό τσου-τσούνης και οι «Πρέσπες του Αιγαίου» https://www.epilekta.com/2023/05/blog-post_90.html, Debate: Επαναλαμβανόμενη γκάφα Μητσοτάκη η αναφορά σε «θαλάσσιες ζώνες» ή προετοιμασία της κοινής γνώμης για εθνικές υποχωρήσεις και «Πρέσπες του Αιγαίου»; https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2023/05/Debate-Epanalamvanomenh-gkafa-mitsotaki-h-anafora-se-thalasies-zwnes-h-proetoimasia-ths-koinhs-gnwmhs-gia-ethnikes-ypoxwrhseis-kai-prespes-Aigaiou.html, ο Πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αϋφαντής κάνει τρομερές αποκαλύψεις για ελληνοτουρκικά και συμπαιγνία των κομμάτων για «λύση», με συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας…

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2023/05/o-presvis-Giwrgos-Ayfantis-kanei-tromeres-apokalypseis-gia-ellinotourkika-kai-sympaignia-twn-kommatwn-gia-lysh-me-symfwnia-ellados-tourkias.html,

Ο εμπρηστικός Κεμάλ που ορέγεται 18 νησιά https://www.newsbreak.gr/kosmos/465064/o-empristikos-kemal-poy-oregetai-18-nisia/, Καθηγητής Φίλης: Γιατί κανένα κόμμα δεν μιλάει προεκλογικά για τα εθνικά μας θέματα;- Πρέσπες του Αιγαίου και μετά Θράκη; https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7166499_kathigitis-filis-giati-kanena-komma-den-milaei-proeklogika και https://www.ksipnistere.com/2023/05/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5.html).

Καταιγισμός τα δημοσιεύματα ανησυχίας για τις Πρέσπες του Αιγαίου. Πραγματικά να ‘ταν θάλασσα μελάνι να’ ταν κι ο ουρανός χαρτί.

Προσέξτε όμως ένα ενδιαφέρον σημείο. Μία από τις έξι απαιτήσεις της Άγκυρας είναι να αναγνωριστεί τουρκική μειονότητα στα νησιά του Αιγαίου και το δικαίωμα της Τουρκίας να την προστατεύει (ξαναδείτε τον Κοττάκη https://www.youtube.com/watch?v=j3gLlurl7co). Πλην όμως η μειονότητα δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα που απλώς καταγράφεται στα χαρτιά. Χρειάζονται και άνθρωποι που να αντιστοιχούν στα γραφόμενα των συνθηκών. Τι συμβαίνει πραγματικά και επί της ουσίας; Τι μας κρύβουν; Τροφή για σκέψη.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ένα και δύο κόμματα δεν είναι αρκετά για να αντέξουν το τσουνάμι αγανάκτησης του ελληνικου λαού μόλις ο προδοτικός σχεδιασμός τους ανακοινωθεί και επισήμως (https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2023/05/Ean-o-laos-osmisthei-prodotikes-symfwnies-se-Aigaio-Anatoliki-Mesogeio-tha-ginoume-martyres-prwtognwrwn-katastasewn.html και https://i-epikaira.blogspot.com/2023/05/blog-post_95.html). Στοιχειώδη είναι αυτά. Όλοι οι σοβαροί πολιτικοί αναλυτές εκεί καταλήγουν.

Ακριβώς γι’ αυτό έχει προαποφασιστεί η φανερή συγκυβέρνηση των τριών μετά τις εκλογές. Θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα συνεργαστούν με τους “αντιπάλους”, όπως βεβαίως έχουν προαποφασίσει.

Επειδή όμως κι ο κόσμος και τα απέτσωτα ΜΜΕ τους πήραν χαμπάρι και ζητούν επιτακτικά πολιτική δέσμευση πριν τις εκλογές για το τι θα κάνουν με το μείζον αυτό ζήτημα, μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης (εντελώς ενδεικτικά αρνείται το πολιτικό σύστημα να δεσμευτεί ότι δεν θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία το Αιγαίο https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/arneitai-to-politiko-systima-na-desmeytei-oti-den-tha-diapragmateytei-me-tin-tourkia-to-aigaio-paremvasi-t-yetha-p-panagiotopoulou/, ευτυχώς, υπνηλία https://www.kathimerini.gr/opinion/562393105/eytychos-ypnilia/, Καλλιστεία πρωθυπουργών, https://www.newsbreak.gr/apopseis/462346/kallisteia-prothypoyrgon/), βρήκαν την υπόθεση Γεωργούλη για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Τόσο απλά.

Προσθέστε ότι, παρά τις βλακείες που σας λένε, τα οικονομικά της χώρας, πάνε από το κακό στο χειρότερο, κυρίως λόγω της άθλιας διαχείρισης του covid 19, οπότε μετά τις εκλογές χρειάζονται οδυνηρές πολιτικές αποφάσεις (το πολιτικό διακύβευμα του επερχόμενου Μνημονίου

https://slpress.gr/oikonomia/to-politiko-diakyveyma-toy-eperchomenoy-mnimonioy/).

Και τα τρία κόμματα της κρυφής συγκυβέρνησης τα ξεμπρόστιασε ο πρώην υπουργός οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος με ανοιχτή επιστολή που τους έστειλε, στην οποία περιέγραψε την πραγματική, εξαιρετικά οδυνηρή, κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/800204/alekos-papadopoulos-anoihti-epistoli-stous-arhigous-ton-kommaton/). Αν δυσκολεύεστε με την επιστολή του Παπαδόπουλου, υπάρχει και το σχετικό άρθρο του Μ. Κοττάκη, το οποίο αναφέρει περιληπτικά την ουσία της (https://www.newsbreak.gr/apopseis/465948/os-fainetai-oyden-edidachthimen/). Η κατάσταση είναι δραματική. Κι επειδή χρήματα δεν υπάρχουν η κυβέρνηση δανείστηκε κρυφά από “φορείς της Γενικής Κυβέρνησης” δηλαδή προφανώς από τα διαθέσιμα του ΕΦΚΑ. Τόσο απλά.

Τα ίδια ακριβώς επιβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι προεκλογικά σας λένε φούμαρα και μετά τις εκλογές θα κάνουν άλλα (https://www.newsbreak.gr/politiki/466515/o-stoyrnaras-prosgeionei-ta-kommata-den-yparchei-dimosionomikos-choros-gia-tis-proeklogikes-exaggelies/).

Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του προβλήματος συγκρίνετε το μέγεθος του κρυφού εσωτερικού δανεισμού (περίπου 45 δις ευρώ) με το σύνολο των φορολογικών εσόδων του 2022 (55 δις ευρώ, https://www.ot.gr/2023/01/25/oikonomia/proypologismos-sta-55217-dis-eyro-ta-forologika-esoda-to-2022/). Κάποιοι από εσάς έχετε επιχειρήσεις, έστω και ατομικές. Θα άντεχε η επιχείρησή σας με ανοιχτή οικονομική τρύπα περίπου όσα εισοδεύετε το χρόνο;

Ας τα κάνει μονοκομματική ή δικομματική κυβέρνηση αυτά που σχεδιάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μετά τις εκλογές και την άλλη μέρα εξαϋλώθηκε.

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο πολύ χρειάζονταν κι οι τρεις τους έναν αντιπερισπασμό πριν από τις εκλογές;

Άφησα για το τέλος την πολιτική αποτίμηση της Χρονοπούλου κι εντεύθεν όλου του ΠΑΣΟΚ λόγω του φιάσκου Γεωργούλη.

Ήταν τεράστιο λάθος του Ανδρουλάκη που συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τη Χρονοπούλου. Κυριολεκτικά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Δεν είναι μόνο που φορτώθηκε την τεράστια πολιτική απάτη του φιάσκου Γεωργούλη. Η Χρονοπούλου αποτελεί πολιτική ατομική βόμβα.

Από τη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα απέκτησε δύο θεμελιώδεις υποχρεώσεις:

Πρώτον να μας πει ποια είναι.

Και δεύτερον να μας ανακοινώσει τις θέσεις της για την διακυβέρνηση της χώρας.

Βλέπετε εκεί στην Κομισιόν δε μοιράζουν στους εκλεκτούς τους πενταροδεκάρες. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατώτατο μισθό στην Ευρωβουλή (που έχει ρόλο κυρίως διακοσμητικό) 3.300 και ανώτατο 22.700 ευρώ (https://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/550507-Bild-Ayxhseis-misthwn-sthn-Komision-%C2%ABEktoxeyetai%C2%BB-h-Fon-nter-Laien, https://www.voria.gr/article/apisteytes-ayxiseis-stoys-misthoys-ton-ergazomenon-stin-komision-ti-ishyei) κι οι υπάλληλοι αυτοί έχουν χάσει το λογαριασμό από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις λόγω “τιμαριθμικής αναπροσαρμογής” (https://www.naftemporiki.gr/finance/1344123/afxisi-misthou-gia-tous-ypallilous-tis-komision/). Για την Κομισιόν (που έχει ρόλο αποφασιστικό) δε μας μαρτυράνε καν. Δίκιο έχουν. Μη σοκαριστούμε και μας λασκάρει καμιά βίδα.

Το αγλάισμα ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν εξόχως αποκαλυπτικός: “στο ευρωκοινοβούλιο έπαιρνα διπλάσιο μισθό από τον έλληνα πρωθυπουργό” (https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF/). Κι αν δε σας έφτασε ο Κωστόπουλος κατά τα δημοσιεύματα η Καϊλή χρωστάει στην ευρωβουλή 100.000 ευρώ από αμοιβές βοηθών της που “ξέχασε” να τους δώσει (https://www.iefimerida.gr/kosmos/eya-kaili-politico-ereyna-apati-proypologismoy-ee και https://primenews.press/meta-to-qatargate-neo-skandalo-gia-tin-kaili). Βεβαίως το Ευάκι δικαιολογείται που ήταν ξεχασιάρα, από την πολλή αϋπνία, επειδή την ενοχλούσαν τα λεφτά που είχε στο στρώμα… Εσείς κρατήστε το μέτρο σύγκρισης.

Η “κακοποιημένη” υποψήφια του “σοσιαλιστικού κινήματος” είναι πλέον υποχρεωμένη να μας πει ευθέως ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός της. Ρωτάω ευθέως παίρνει πάνω ή κάτω από 10.000 ευρώ το μήνα; Θυμίζω ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επελέγη ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού.

Μιας και το ‘φερε η κουβέντα: Γιατί άραγε τους νταντεύουν τόσο τους υπαλλήλους της Κομισιόν; Τροφή για σκέψη.

Η δική μου πληροφόρηση είναι πως εκεί στην Κομισιόν και το ευρωκοινοβούλιο βασική τους έγνοια είναι πώς θα γεμίσουν τη χώρα μας και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με λαθροεισβολείς. Εντελώς ενδεικτικά ρίξτε μια ματιά στο δημοσίευμα με τίτλο “ανοίγει ο δρόμος για τη μετανάστευση και το άσυλο” (https://primenews.press/anoigei-o-dromos-gia-ti-metanastefsi-kai-to-asylo). Εσείς θυμάστε να είχε κλείσει;

Οπότε η “κακοποιημένη” χαζούλα δε μπορεί να κρύβεται πίσω από τις βλακώδεις κοινοτοποίες που δημοσιεύει στα άρθρα της για το “διακύβευμα της κάλπης” (https://www.tanea.gr/print/2023/05/06/opinions/to-diakyveyma-crtis-kalpis/) κι άλλες τέτοιες πομφόλυγες (https://www.dimokratiki.gr/15-04-2023/eleni-chronopoyloy-i-nea-epochi-prepei-na-echei-synergasies-alla-ochi-synergasies-gia-tis-karekles/).

Θέλουμε σταράτες κουβέντες κι εξηγήσεις. Τόσα χρόνια που συμμετέχει στο συγκεκριμένο κέντρο αποφάσεων ποια ακριβώς ήταν η συνεισφορά της σε θεμελιώδη ζητήματα της χώρας όπως το λαθρομεταναστευτικό;

Φαντάζεστε να κάνει τη βλακεία να (μου) απαντήσει; Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ικανή την έχω…

ΥΓ 1. Στο χωριό μου, την Άνω Πέτρα Άρτας, έχουμε τη συνήθεια να βγάζουμε “ονόματα”. Σε όλους. Και μεταξύ μας οι συγχωριανοί και στους άλλους. Ε, με τόσα που με έβαλε να γράφω ο Τσίπρας τι ανωπετρίτης θα ήμουν αν δεν του έβγαζα κι ένα όνομα; Άγρια καλτσοδέτα λοιπόν. Για τα μνημόνια που θα έσκιζε “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”.

ΥΓ 2. Ευελπιστώ να μη σκέφτηκε κανένας σας ότι ο Γεωργούλης θα μου γλίτωνε επειδή του έστησαν τη “μηχανή” με τη Χρονοπούλου. Από την εκλογή του το 2019 μέχρι σήμερα έγιναν απίστευτα πράγματα στις ζωές μας. Εκτός από κάτι ψιθύρους για το trendy σούσουρο που αποκλήθηκε metoo δεν άνοιξε το στόμα του για ο,τιδήποτε άλλο. Δικαίως βεβαίως πλέον τον αποκαλώ τουρίστα των Βρυξελλών.

Κάποιοι θα παραξενευτείτε, αλλά συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την ευρωβουλευτική έδρα. Όχι βεβαίως για τη γελοία καταγγελία της Χρονοπούλου, αλλά για τον διαρκή πολιτικό τουρισμό του στις Βρυξέλλες.

Με μέτρο σύγκρισης τον τουρίστα Γεωργούλη αντιλαμβάνεστε τι θα πρέπει να συμβεί για τον διαρκώς αντεθνικώς δρώντα Παπαδημούλη (https://www.newsbreak.gr/politiki/454629/dimitris-papadimoylis-thelei-na-einai-i-chora-ena-xefrago-ampeli/, https://www.newsbreak.gr/parapolitika/464644/o-papadimoylis-kai-to-amartolo-fund/).

ΥΓ 3. Εντελώς αβίαστα βγαίνει και η αφιέρωση προς τον Γεωργούλη. “Κρίμα το παιδί” του Παύλου Σιδηρόπουλου. Λες και το έγραψε γι’ αυτόν. “Η γκόμενά σου είναι χαζή κι εσύ μοιάζεις με τσόντα, υπαλληλάκος δηλαδή της τάξης (εικοσι)τρεις κι ογδόντα…Βρε ότι κάτσει κι ότι ‘ρθει, ας την καρδιά σου να τα πει κι αμόλησε καλούμπα (https://www.youtube.com/watch?v=ntVvGl94Fx4)

ΥΓ 4. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Γ. Ρωμανού (https://www.ksipnistere.com/2023/05/%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2.html και https://oimos-athina.blogspot.com/2023/05/na-einai-mono-h-eaa-th.html). Απλά είναι τα πράγματα. Πολύ απλά.

ΥΓ 5. Για να μην ξεχνιόμαστε. Το φιάσκο Γεωργούλη μας βοήθησε να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και πώς μας δουλεύουν οι αγύρτες που παριστάνουν τους πολιτικούς ταγούς μας. Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε το Θεό για το τεράστιο δώρο που μας έστειλε.

Ο Άρης Τάτσης είναι δικηγόρος Άρτας (https://aristatsis.wordpress.com/). Ειδικεύεται σε διαζύγια, τροχαία ατυχήματα και πτωχευτικό νόμο.

The post ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ first appeared on Lefkas News.


Πηγή